Orbea Occam LT osazený nejlepšími komponenty pro enduro z dílny Hayes Group

Autor: Andrej Sámal, kategorie: Obchodní sdělení, vydáno: 17.4.2024

Značky skupiny Hayes Group jsou jistě známy většině gravity jezdců. Skupina zahrnuje několik značek, z nichž každá obhospodařuje svůj vlastní segment a to - Hayes Brakes pro brzdové systémy, Manitou tlumení, kola Reynolds (karbon), SunRinglé (hliník) a komponenty ProTaper. Brandy, které neustále přinášejí inovace a top produkty na trh cyklistických komponentů a doplňků.

Hayes Group za poslední roky prošla výraznou reorganizací. Množství nových produktů, které uvádějí na trh se těší pozitivním ohlasem komunity. A to i díky faktu, že produkty jsou vyvíjeny a testovány jezdci a pro jezdce. Na komunitu cílí také podporou sportovců a týmů, kteří mají na Instagramu dohromady více než 6 milionů followerů.

Pojďme se podívat zblízka na ukázkově vyskládaný Orbea Occam LT, který má za sebou kilometry trailů, bikeparků a enduro závodů na Slovensku.

 

Brzdy Hayes

V roce 1996 představil Hayes první hydraulickou kotoučovou brzdu a způsobil revoluci v odvětví horských kol. Na vrchol se opět vrátil před pár lety uvedeným modelu Dominion A4.

 

Hayes Dominion A4 přináší bezkonkurenční tuhost, dávkovatelnost brzdné síly, co nejkratší mrtvý chod páčky (dead stroke), díky čemuž je nástup brzdné síly rychlý a spolehlivý. Brzdový systém spolu k kotouči jsou navrženy pro ultimátní výkon za každých podmínek a s co nejjednodušší údržbou i díky použité brzdové kapalině DOT 5.1.

Kromě bronzového a černého provedení, v hliníku i titanu, je naleznete v limitovaných edicích různých barev, nebo designově přizpůsobené pro jezdce jako Remy Metallier, Brendan Fairclough, či sourozenci Athertonovi.

Tlumení Manitou

Filozofií Manitou je dodávat produkty, které lze snadno servisovat a "tunit" bez potřeby raketových znalostí a speciálního nářadí. Přesně pro potřeby jezdce. Tvůj lokální servisák také ocení přehlednost servisních kitů, které se dělí podle průměru vnitřních nohou (32/34/37 mm).

Většina vidlic má nastavitelný zdvih, který lze snadno regulovat. Tak jako v případě uvedené enduro vidlice Manitou Mezzer Pro, která je nastavena na zdvih 160 mm. S 37 mm širokými vnitřními nohami, množstvím nastavení a patronou totožnou se sjezdovým modelem Dorado váží pod 2 kg! Díky tomu je možné ji dokonale vyladit na jakékoli tratě závodů nebo bikeparků.

Kola Reynolds

Reynolds je pojem na poli karbonových kol. Specialista na výrobu uhlíkových vláken už od poloviny minulého století přináší ty nejtužší a nejkvalitnější produkty. Úspěchy staví hlavně v disciplínách XC a gravel, no jasný důkaz je i fakt, že jezdci Pivot Factory Racing týmu v sezóně 2022 projeli všechna kola EWS na jednom páru kol.

Na Reynoldsech oceníte skvělou tuhost, ovladatelnost a v neposlední řadě vynikající zvuk.

 

ProTaper komponenty

ProTaper má více než 30letou historii ve výrobě komponentů na motokros. ProTaper MTB přenáší toto know-how do komponentů cyklistických kokpitů, které vzbuzují sebevědomí od startu až po cílovou rovinku a všude mezitím.

Řídítka a představce ProTaper poskytují skvělou hmotnost a tuhost a nasměrují přední kolo přesně kam požadujete. Vybrat si můžete různé délky, průměry a zahnutí.

Gripy ProTaper Stein a mají strukturu povrchu inspirovanou tvarem pivního krýglu. Vždyť co má pro běžného bikera lepší úchop než dobře načepované pivo? Že to funguje i na traily přesvědčí i gripy Stein, dokonce s nálepkou "Made in USA".

   

Pokud máte doma mladého juniora, oceníte komponenty sesterské značky J-Unit, která nabízí rovněž skvělé vlastnosti, ale v užších průměrech, které skvěle padnou do menších dětských rukou.

Nový distributor pro ČR a SK

Od minulé sezóny se společnost PRO CYCLING s.r.o. stala pro značky Hayes, Manitou, Reynolds, SunRinglé a ProTaper výhradním distributorem pro česko-slovenský trh.

Aktuální nabídku produktů a náhradních dílu koncernu Hayes naleznete na webu www.wigoo.cz.

Pro velkoobchodní spolupráci navštivte přehledné B2B na b2b.procycling.sk

Diskuze

  • anonymní uživatel villain (email (a) email.com) 17.4.2024 - 6:31

    To je nějaký aprílový článek?

  • anonymní uživatel Tp 17.4.2024 - 11:59

    Tak hlavně ten zadní náboj od Reynoldsu u kterého prasknul obal, po reklamaci dodali jiný nový, ten měl vůli, tak reklamace, bohužel se to nepovedlo opravit, protože vyměnily osku a ložiska, ale vůle byla v obalu, takže děkuji už nikdy více.

    • anonymní uživatel Peeeta (peeete.berg (a) gmail.com) 19.4.2024 - 20:55

      To jsi mel smulu. Ja jezdim Reynoldsy uz 4 sezony a uplne bez problemu. A ten zvuk je teda skvely

  • anonymní uživatel Tlumofil 18.4.2024 - 13:08

    Manitou neumí tlumiče?

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí