MojeKolo

Film Local - 40 minut jesenické bikové historie

Autor: Filip Varga, vydáno: 29.5.2024

Banda místních kluků z Malé Morávky, v čele s Karlov Adventures a Norco Bicycles, dala dohromady dokumentární film o historii, rozvoji a budoucnosti MTB scény v údolí Malé Morávky a Karlova v Jeseníkách.

 

Film LOCAL začíná starými záběry z úplných začátků cyklistiky v Malé Morávce, kdy pár mladých kluků začalo jezdit z kopce na starých XC kolech, skákat ze schodů a drncat přes všelijaké kořeny a kameny. Viděli ve starých časopisech a videích jako Dirtbiker nebo New World Disorder, líbilo se jim to, a tak chtěli dělat to samé. Nasmějete se, až uvidíte, jak ti kluci zkoušeli stavět a jezdit podobné překážky jako v ostatních bikových filmech. Ale díky tomuto rozvoji a píli se kolem takových nadšenců přirozeně začali shlukovat podobní lidé, kteří měli stejný zájem jezdit na kole a rozvíjet místní bikové zázemí. S tímto přílivem talentů z okolí začali vznikat nové nápady, které se po postupně také realizovali. Byli to například první freeridové závody, výstavba skutečných bike trailů, nebo realizace bikeparků Kopřivná a Express, a s tím samozřejmě i rozvoj celé bikové scény v Malé Morávce.

 

Toto jesenické údolí má nejen pestrou a divokou historii, ale také úžasnou a nadupanou budoucnost. Jak to vidí takové bikové legendy jako šéf trail crew na Kopřivné Aleš Handzel, jeden ze zakladatelů Enduro série Kamil Tatarkovič, nebo jeden z nejlepších českých fotografů Jára Sijka?

To se dozvíte ve filmu LOCAL. Tak si otevřete pivko a užijte si 40 minut jesenické bikové historie.

Veliké díky Ondrovi Šimkovi, který to celé natočil a sestříhal.

Diskuze

  • anonymní uživatel mixx (mixtape (a) sound.fr) 29.5.2024 - 9:53

    Asi se nejprve domluvte co vkládáte :-) dolekop.com/...

  • anonymní uživatel M 29.5.2024 - 11:08

    Opakování, matka moudrosti.

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí