Red Bull Hardline 2024 - ve Walesu stejný vítěz jako v Tasmánii

Autor: Keli, vydáno: 3.6.2024

Ir Rónán Dunne se postaral o dvojité vítězství v Red Bull Hardline 2024, když ve Walesu na nejnáročnější sjezdové trati na světě předvedl skvělou jízdu a navázal tak na své únorové vítězství v úvodním australském závodě. Rychlé shrnutí a záznam závodu je zde.

Red Bull Hardline není závod pro slabé povahy. Intenzivní trať Dana Athertona vždy kombinuje záludné technické sjezdové úseky s obrovskými skoky ve freerideovém stylu. Letos na závodníky čekal i obří skok přes údolí, který však nakonec do závodu zařazen nebyl z bezpečnostních důvodů. Nedostatek času nedovolil upravit příliš velký rádius na neskutečně dlouhém skoku. Že tato překážka bude zařazena v následujícím ročníku je více než jasné.  

Pa prvním závodě Red Bull Hardline Tasmania v Maydena Bike Parku letos předvedl Ir Ronán Dunne skvělou jízdu a zvítězil před Bernardem Kerrem (GBR), bylo jasné, že tito dva budou patřit mezi adepty na stupně nejvyšší i ve Walesu. Předpoklady se naplnily, když tito dva obsadili první dvě místa v kvalifikaci. 

Závod by velmi napínavý, s malými časovými rozdíly mezi jezdci na předních pozicích. Tři nejrychlejší z kvalifikace potvrdili svoji extra třídu a po svých jízdách šli do hot seatu. Nejrychleji zajel právě Dunne, který dokázal srazil svůj kvalifikační čas o neuvěřitelné čtyři sekundy na hodnotu 2:23,045 a odsunul Kerra na druhé a Kolumbijce Juanfera Véleze na třetí místo.

Dvaadvacetiletý Dunne řekl: "Jsem nadšený, že jsem se stal dvojnásobným šampionem - nemůžu tomu uvěřit. Tento závod bylo opravdu šílený. Celou cestu dolů bylo slyšet publikum, bylo to dost divoké."

Čtveřici nejlepších doplnil Brit Charlie Hatton, úřadující mistr světa ve sjezdu, když s časem 2:26,256 skončil těsně za stupni vítězů. Pátý flek získal Francouz Matteo Iniguez, když výrazně vylepšil svou kvalifikační pozici a s časem 2:27,502 obsadil páté místo.

Diskuze

  • anonymní uživatel Ádoš 3.6.2024 - 9:53

    Mě hodně překvapil Jonny Walker s časem 2:33h. Na první dobrou jsem nevěřil, že bude na máše tak kurevsky rychlej. V podstatě ztrácel cca 10-15 vteřin na nejlepší čas bajkera.

  • anonymní uživatel Teta Rosálie 3.6.2024 - 11:15

    Moc se mi líbí že Irský chlapec

  • anonymní uživatel Zz 3.6.2024 - 16:01

    Ratboy to sjel na jedno otočení klikama - na startu.

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí