MojeKolo

Pozvánka: PUMPTRACK weekend 2024 - Otrokovicích hostí tři pumptrackové závody

Autor: Dalibor Silný, vydáno: 21.6.2024

Sobota 13.7. je věnována otevřenému závodu BIKECORE pro širokou veřejnost. Zúčastnit se mohou bikeři v dvanácti různých kategoriích od dětí na odrážedlech až po důchodce. Pro všechny kategorie máme spoustu cen od našich sponzorů.

Neděle 14.7. bude hostit kombinaci závodů Českého poháru Pumptrack Cup + kvalifikaci na Mistrovství světa. Otrokovice se po Tošovicích, které hostily kvalifikaci v minulých letech, staly dalším českým městem, kde se můžete kvalifikovat na Mistrovství světa.

Česká republika se tak zařadí vedle země jako Čína, Nový Zéland, Kanada, USA, Austrálie, kde se také jede kvalifikace na mistrovství světa. Vítěz kvalifikace dostane voucher a díky němu má proplacenou cestu, pobyt a start na mistrovství světa v PUMPTRACK 2024 (platí pro kategorii muži, tak pro kategorii ženy). Další 3 místa (umístění 2,3,4) mají pak také možnost startu na Mistrovství světa, ovšem bez bonusů jako je cestovné a pobyt. V závodu českého poháru vítězové jednotlivých kategorií sbírají body do prvního  Českého poháru v PUMPTRACK. Otrokovice jsou třetí zastávkou tohoto poháru. Start v Českém poháru je umožněn pouze závodníkům s českou závodnickou licencí a není určen pro zahraniční jezdce. Čeští profesionální závodníci mohou jet český pohár i kvalifikaci na mistrovství světa.

Pro účast na sobotním amatérském závodu není potřeba závodní licence. Je určena pro všechny, kteří si chtějí zkusit zazávodit na trati, která možná bude hostit budoucího mistra světa. Pokud budeš chtít získat body do Českého poháru nebo se umístit v kvalifikačním závodu, budeš muset mít samozřejmě závodní licenci. BIKECORE i tuto možnost nabízí a pomůže ti licenci vyřídit.

  

Veškeré info na bikecore.cz nebo ve FB události či nebo přímo na stránkách pořadatelů kvalifikačního závodu Českého poháru.

Očekáváme závodníky z celé České republiky a okolních Evropských států (Slovensko, Polsko, Maďarsko, Německo, Rakousko, Slovinsko...).
Účast nám potvrdila Sabina Košárková, která u nás na Pumptracku v Otrokovicích už závodila při slavnostním otvírání PUMPTRACKU v roce 2022 a je vicemistryní světa z roku 2023.

Návštěvníkům bychom rádi nabídli akci světové úrovně. Součástí závodů bude profesionální ozvučení, atmosféru zajistí DJs a speakeři. Finále kvalifikačního závodu bude přenášeno video přenosem na velkoplošnou obrazovku a internetovým on-line video přenosem do celého světa. Občerstvení různého typu bude zajištěno food trucky. Bude zajištěn velký stan s posezením pro odpočinek diváků i závodníků. Pro návštěvníky je připraveno dostatek parkovacích míst i s možností stanovaní ze soboty na neděli. Pro profesionální závodníky bude zajištěna speciální VIP zóna pro relax a přípravu na závod. Souběžně s akcí budou ještě probíhat Otrokovické slavnosti. V sobotu bude vedle našeho závodu probíhat i závod ve Scooteringu (koloběžky) na přilehlém skateparku.

Chceme ukázat, že tento nový typ sportu může být vhodný pro všechny cyklistické nadšence a že Česká Republika má tratě světových parametrů.

Pokud se pořád rozhoduješ, třeba ti pomůže naše upoutávka:

Akce se koná s finanční podporou města Otrokovice a Zlínského kraje, pod záštitou starostky Hany Večerkové a podporou komise pro místní část Střed a Újezdy.
Sponzoři závodů jsou: Velosolution, vseproakci.cz, Rock Machine, PSG Construction a.s., Teplárna Otrokovice, T-Mobile, Cyklobazar.cz, Kellys, Meatfly, ICE, Bottico, Maxxis, Troy Lee Design, Capris-Sun, Bikegaráž, Kolodoktor

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí