MojeKolo

Bike Destinations láká do Slovinska - Single trail park Jamnica

Autor: Andy Mitaš, kategorie: Spotcheck, vydáno: 2.7.2024

Nejnovější díl ze série Bike Destinations, která mapuje evropské Bikové lokality a trail centra, vás zavede do Slovinské Jamnice. Jedná se o malou vesnici ležící téměř na hranici s Rakouskem. V kopcích jen pár kilometrů za vesnicí se nachází trailové království - Single trail park Jamnica!

Slovinsko je známé svou krásnou, jen málo dotčenou přírodou a okolí Jamnice rozhodně není výjimkou. Jakkoli jsme s touto informací počítali, opravdu nás překvapil způsob budování a údržby trailů. Rozhodně se nemusíte bát, že by trailování narušovalo krajinný ráz a divokost slovinské přírody.

Většina trailů je tu zábavná kombinace hrabankového ježdění, kořenů a technických pasáží. Všechny traily jsou ale velmi hravé, s dobrou flow.

Natáčením této epizody jsme strávili přibližně týden. Většinu času jsme se potýkali s bouřkami doprovázenými větrem a deštěm. Pravda ale je, že i přes nepřízeň počasí, které po většinu týdne panovalo, se nám z Jamnice moc nechtělo.

Diskuze

  • anonymní uživatel Roman 2.7.2024 - 7:55

    Super video, jako vždy!

  • profilová fotka Strejda 2.7.2024 - 16:04

    Možná jste netušili, že ve slovinských lesích můžete potkat medvěda hnědého. Slovinsko se těší poměrně velké populaci medvědů, kteří žijí zejména ve smíšených lesích..............;-)

    • anonymní uživatel PTBack 2.7.2024 - 16:46

      Tady je k tomu navíc pěkný graf :)
      www.youtube.com/...

      • profilová fotka Strejda 2.7.2024 - 16:54

        ...hustý :-))...vloni dovolená s kolama Banská Štiavnica, na každý odbočce ze silnice do lesa cedule ,,POZOR, ZVÝŠENÝ VÝSKYT MEDVEĎA HNĚDÉHO"...v životě jsem neviděl manželku jezdit takhle rychle po lese :-))

  • anonymní uživatel Kuba V (elektrik (a) pos.ta) 3.7.2024 - 22:22

    Byl jsem tam pár let zpátky a pořád to vypadá stejně dobře. K tomu Petzen za humny a dalších spoustu trailů na okolních kopcích. Můžu jen doporučit pro milovníky přírodních trailů.

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí