reklama

Parta S. & W. Automobily na tripu v rakouském Gosau

Autor: Adam Maršál, kategorie: Obchodní sdělení, vydáno: 18.10.2024

"Všichni se musí vrátit ve zdraví," říká Gaspi jako guide bike kempu S. & W. Automobily v Gosau. Tahle parta dělá bikové kempy už sedm let. Guidem a hlavní tváří akce je Gaspi, který je u toho od samého začátku. Podívejte se, jak vypadal třídenní kemp v oblasti známé ze závodu Salzkammergut Trophy.

  

Co obnáší uspořádat bikový camp v Rakousku pro čtyřicet lidí pod vedením Gaspiho? Jednoduché - musíte mít bikování v krvi! Bikování musíte mít v srdci. A to tahle parta má. S. & W. Automobily je prodejce vozů Mercedes-Benz v Karlových Varech a v Ústí nad Labem. Jejich divize užitkových vozů to s Gaspim peče už několik let. "Někdy mi přijde, že se z věcí vytrácí radost a autenticita, ale tady je naštěstí všechno při starém a přesně tak, jak to má být," směje se Gaspi.

"Jsou to nadšenci, kteří sami bikují a vědí, co bikeři potřebují. Jak můžou, nechají město za zády a vyrazí do přírody. Jsou to lidi, kteří potřebují prostor na kolech a pro kolo. Bikové kempy pořádají už několik let za sebou," říká biker Gaspi, který v minulých letech kaučoval společné ježdění v Hamrech, na Klínovci nebo na Plešivci, kde S. & W. Automobily podporují i bikepark.

 

Na kole jezdí ředitel karlovarské pobočky Petr Šetek i jeho syn. A zatímco by možná někdo čekal, že lidé kolem Mercedesu budou tíhnout spíš k luxusním hotelům, je to přesně naopak. "Znám je už dlouho, jsou to lidé z podhůří Krušných hor, mají vztah k aktivnímu životu, jsou to sportovci, kteří kromě cyklistiky lyžují nebo si s chutí vyběhnou na hřeben. Jak můžou, tak někde zakempují, a hlavní, co je zajímá, je volnost a dostatečně prostorné auto, které je odveze za dobrodružstvím," říká Gaspi.

  

Když chcete něco zažít, dodávka je skvělý parťák, protože vás všude odveze a společně s vámi i všechny věci, které potřebujete. Současně se vyhnete problémům vyplývajícím s cestováním s velkými obytkami. Ty už dneska prakticky nikam nepustí a ze všech veřejných parkovišť je vykáží. "Řešením jsou dodávky s vestavbou, díky níž si uvaříte, dobře se vyspíte, a vše, co potřebujete, máte pěkně po ruce," říká český biker.

 

Zatímco v minulosti se ježdění zákazníků a zaměstnanců S. & W. Automobily konalo v krušnohorském revíru, letos poprvé se bikeři vydali do zahraniční, konkrétně do Rakouska. Účastníci Bike Campu měli možnost se pod Gaspiho vedením seznámit s horami kolem Halštatského jezera, kde se každoročně koná slavný závod Salzkammergut Trophy. Gaspi tam dorazil už dva dny předem aby se na výlety dobře přichystal a hlavně naplánoval trasy, které si sám dopředu projel.

"V oblasti jsou většinou úzké single traily vyhrazeny pěším turistům, kteří si tak mohou nerušeně užít výšlapy. Pro cyklisty jsou určeny široké a technicky nepříliš náročné šotolinové cesty, které však často strmě stoupají a pak zase klesají, a vzhledem k vysokým převýšením jsou jednoznačně vhodnější pro elektrokola," popisuje Gaspi. Jako zkušený průvodce si pro opozdilce na "biobicích" přibalil popruhy, na které je mohl připřáhnout a v nejnáročnějších stoupáních jim trochu pomoci. Kdo už nemohl, ten se mohl spolehnout, že ho někde nabere dodávka. "Aspoň se ukázalo, kolik kol se do kterého typu vejde," říká Gaspi, která je ambasadorem Mercedesu už sedm let.

  

Za tu dobu vyzkoušel všechny možné modely od malé dodávky přes středně velké až po současného Sprintera, kterého překřtil na Hellgu, nejspíš proto, že je taky z Německa. Hellga je praktická, spolehlivá a prostorná - prostě "gut"!

Zvenčí si ji nespletete s jinou, protože jeho kamarád, graffiťák a umělec Kafess33, ji vyladil ke svému obrazu. Konkrétně k obrazu, který letos v září vystavil na Prague Art Weeku. Ten samý design najdete i na Gaspiho helmě a elektrokole s pohonem od Bosch eBike Systems. Co myslíte, líbí se vám?

Jestli vás teď láká pořídit si svou vlastní dodávku s hvězdou, mrkněte na aktuální nabídku S. & W. Automobily!

Diskuze

  • anonymní uživatel villain 18.10.2024 - 6:18

    "biobicích" WTF?!

    • anonymní uživatel M 18.10.2024 - 8:12

      Buben z vydlabanýho melounu ?

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí