Rady pred odchodom

Autor: Keli, vydáno: 6.6.2007

Termín Bikemagazin Summer Campu 07 v Jasnej sa blíži každým dňom a tým sa aj kráti čas na dôkladnú prípravu naň. Roman Zemánek, čo je jeden z našich inštruktorov, sa chopil iniciatívy, a ako skúsený indiánsky sprievodca dal dokopy niekoľko rád o tom, čo by ste nemali zanedbať. Aspoň čiastočným splnením týchto bodov si zabezpečíte, že sa budete počas celých troch dní trvania kempu môcť dobre zabávať a nie smutne sedieť a hompálať nohami.

Vzhľadom k tomu, že na Bikemagazin Summer campe sa bude aktívne jezdiť tri dni a to v dosť tvrdých podmienkach v Jasnej, je potrebné si pred touto akciou 100% zoservisovať bike. Čiže doporučujem najideálnejšie kompletnú generálku stroja a 100% stav vášho bicykla. Ísť na kemp s bajkom, ktorý videl servisné náradie naposledy na začiatku minulej sezóny je číri nezmysel. Rovnako by ste mali mať všetko ponastavované tak aby ste sa pol dňa nezaoberali neradiacou prehadzovačkou, šúchajúcimi či zavzdušnenými hydrami… 100% technický stav bicykla je preto z tohto pohľadu veľmi dôležitý!!!! Kto zanedbá, vo chvíli núdze prudko oľutuje. Na to že na kempe bude možnosť požičať si testbajky RB a Specialized by ste sa spoliehať nemali. Bajkov nebude až tak veľa, záujemcov o ne áno.

Dúfam, že nemusím upozornovať na chrániče :o) Tie sú aj podmienkou účasti. Integrál prilba, chrániče na kolená, lakte, ramená, chrbát a boky nie sú na parádu… Je dobré ich mať a ešte lepšie je v nich dokázať fungovať. Chrániče ktoré majú dlhé zapínania a skĺzavajú vám z nôh alebo rúk sa počas pádu zvlečú presne tak, že neochránia ani len náhodou. Prilba, ktorá vaklá dva centimetre do všetkých svetových strán, vás pri väčšej rýchlosti rozhádže viac ako je zdravé. Ak teda nemáte svoje „ochranné prostriedky“, požičajte si od kamošov také, aby vám naozaj sedeli a plnili svoju funkciu.

Nemali by ste zabudnúť ale ani na ďalšie veci, ktoré by nemali chýbať vo vašej tučne nabalenej taške. Takže neládujte všade len klobásy, konzervy a zaváraniny (a Zemáky :)! Zoberte si so sebou dostatočné množstvo suchého kvalitného oblečenia, najlepšie s termo vlastnosťami. Jazdiť a vyučovať sa bude aj v daždivých podmienkach. Škola je škola. Kto nebude mať čo na seba, toho vietcong zastihne nepripraveného. Na kempe bude viacero fotografov, aj kamier bude dosť, tak nech všetci hneď neodhalia že tri dni jazdíte v jedných fusaklách. Pamätajte aj na to, že na izbe budete bývať viacerí, a nie každému sa ujde oprieť si ponožky do rohu aby vyschli. To platí aj o spoďároch. V trojdňových prepotených preprdených kakaových slipoch budete smrdieť ešte aj na fotke a nie len priamo na evente. Mali by ste byť vybavený aspoň dvomi tendami na jazdenie, či už to budú SPD botky alebo volňásky. Ak bude hneď od prvého dňa blato a dážď, verte tomu že cez noc sa vám obuv nevysuší. Pripomínam že zakladať v bungalowoch otvorený oheň za účelom sušenia je prísne zakázané! Je to zakázané aj za iným účelom. Kto nemá aspoň dvoje boty, doneste si mamin fén a budete si ich sušiť teplým vzduchom.

Do dažďa odporúčame pláštenku, nepremočko oblečko, motocros overal a tak rôzne… rozhodne neodporúčame jazdiť s dážnikom. Do tašky si nabaľte ak máte dva, ideálnejšie štyri páry rukavíc. V prípade ďažďa a blata platí to isté ako pri obuvi = cez noc sa vám rozhodne nestihnú vysušiť. Dvoje až troje nohavice na bike pretože… sa zopakuje predchádzajúci scenár. Pózeri si pribalte všetkého dvojnásobok aby ste poriadne na fotkách vyzerali. Ideálne pre pózerov je prezliekanie po každej jazde ako pri vyhlasovaní cien MTV.

Terén v Jasnej je tvorený prírodným podkladom, čiže hlina, kamene, korene, betón a asfalt… tomu treba prispôsobiť aj obutie bajku. Bez zjazdových plášťov a plášťov do blata tam ani nechoďte!!! Zhoďte svoje obľúbené XCčkové semislicky a obúvajte poctivé downhillové plášte. Vezmite si plášte aj do sucha aj do blata. Svah na hlavnej trati v Jasnej je dosť prudký a ak chcete poprípade na záverečnom malom závode dosiahnúť dobrý flek a zobrať si domov nejaké to železo v podobe pohára (viď nižšie), nepodceňujte obutie bajku. Stačí sa pozrieť na skúsenejších jazdcov, koľko gúm vláčia na každý závod. Doporučujem plášte s protiprierazovým bokom alebo aspoň hrubé zjazdové duše. To kilečko navyše vás aspoň poriadne rozbehne dole kopcom.

Pokiaľ je to možné, zoberte si všetky pre vás dostupné náhradné diely na váš bike, napr. náhradnú pätku na rám, prehadzovač, náhradné kolesá, duše atď… ak patríte medzi notorických lámačov materiálu, vezmite si rovno na každý deň ďalší bike :) Niektoré základné veci by sa mali dať kúpiť aj na mieste, ale rozhodne by som sa radšej spoliehal na vlastné zásoby. Okrem iného si nezabudnite zobrať základné servisné náradie. Ideálne sú aspoň základné multikľúče a podobné všeličomožné, čo budete mať pri sebe aby ste si mohli prípadne opravu rýchlo urobiť aj na trati. Nejaké náradie bude aj na našej základni dole, ale keď tam budete stáť na opravu v rade desiati, stratíte aj pol dňa jazdenia.

Pokiaľ tieto rady podceníte, bude to len na vašu škodu a budete môcť akurát závidieť, že chalankovia sa parádne vozia a užívajú si pojazdenie a to len pre to, že ste si nezobrali tie správne plášte, alebo ste odtrhli pätku (ktorú tam určite nikto nebude mať), namotali prehadzovač alebo zmasakrovali reťaz… a teraz si tri dni nepojazdíte len preto, že ste sa dostatočne na trojdňové drásanie nepripravili.

Teším sa na gute pojazdenie :o)
Se Romač… Zemák… Roháč… Rohatý…

P.S.: Nezabudnite, že v sobotu je riders párty. Stredisko by malo byť s ubytovaním v termín kempu plne obsadené.
Zrejme si to tu budú užívať aj koncoročné výlety stredoškoláčiek… takže… jeden nikdy nevie… nezabudnite ešte na posledný potrebný typ ochrany.

A ešte malá ochutnávka toho čo na vás čaká ak sa trošku na tom kempe posnažíte :) 

Generálni partneri:
Bikepark Jasná Nízke Tatry, VeloSprint, Bikemania.sk,

Hlavní partneri:
Pelikan.sk, Dema, Bikemagazin.sk

Partneri:
Belvedere, High Sierra, Sporttour, Maxxis, Shaman Racing, Hayes, Bikemania.sk, Sloger, Rock Machine, PosAm, NS Bikes, Specialized, Energysport.sk, Devil work.

Hlavní mediálni partneri:
Rádio Expres, Xstream, Velo, Dirtbiker

Mediálni partneri:
tbb-bike.cz, mtbiker.sk, boardlife, etbikez.com, mtbs.cz, dolekop.com, qq.sk, freeride.cz, freeride-ke.sk, sokolisti.org, eurobike.sk, downhill.sk, styleride.sk, extremnesporty.sk, dh-zone.com

Diskuze

  • anonymní uživatel ueeeeee (ueeeeee (a) punkbike.org) 6.6.2007 v 15:54

    chčiju...

  • anonymní uživatel Sodovka 7.6.2007 v 7:56

    Heh, jak pro malý děti. A přelouskat to v čobolštině je taky už docela náročný

  • anonymní uživatel Sodovka 7.6.2007 v 7:56

    Heh, jak pro malý děti. A přelouskat to v čobolštině je taky už docela náročný

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí