MČR DH Klínovec

Autor: Keli, vydáno: 16.7.2007

Letošní ročník Mistrovství České republiky ve sjezdu horských kol hostila tradiční lokalita, kopec Klínovec na Božím daru. Na místo určení dorazila naše brněnská crew v pátek kolem půlnoci, proběhli nějaké telefonáty, jestli party ještě jede, ale naše spojky se ukázali jako velmi nespolehlivé a všichni spali, takže co se dělo v pátek na párty nám zůstane utajeno.

Do sobotního rána nás probudilo sluníčko a bylo jasný, že předpověď meteorologům asi vyjde a bude sakra vedro. Jelikož jsme na Klínovci několikrát byli pěší prohlídku trati jsme vynechali a vyrazili rovnou s koly. Horní část trati kompletně předělaná, start přesunut na druhou stranu cílové stanice a od tam se pálilo po sjezdovce po odkloněném svahu plného kořínků a pařízků, trať měla slušnou šířku, takže každý měl možnost volit si stopu jak mu bylo libo. Nejtěžší pasáž byla odkloněná ostrá levá v prudší pasáži, zde velmi záleželo jakou kdo je stopu, protože výjezd z této pasáže nebyl úplně zadarmo. Poté se trať kompletně vrátila do původní stopy. Na první projetí jsme nadávali, co je to za nesmysl, ale když si to člověk trochu najezdil, tak to bylo velmi dobré a možná i těžší než původně. Nebylo to sice tak rychlé jako dříve, když se pálilo pod lanovkou, ale i tak čest stavitelům. Zbytek trati klasika, snad jen kosmetické změny jako vynechání dropu z Pašerácké a objezd dřevěného drop-o-gapu v spodní části. Do cíle byl opět tradiční sprint na asfaltu s výjezdy do svahu, posunout cíl nešel k startu lanovky, protože by se tam pak nevešli nafukovací brány našich velmi štědrých sponzorů a to si řekněme otevřeně, to by byla opravdu velká škoda.

V sobotu se trénovalo jako o život, trať byla vymlíkovaná tak nějak ledabyle, někde bylo mlíko jenom z jedné strany a někde ani to ne. Takže se v u traverzů v spodní části sjezdovky za Pašeráckou vyjela v jednom esíčku nová stopa a z esíčka se tak stala speeduppa zatáčka.

Po skončení treninku byla na dvacátou hodinu na Božím daru plánována premiéra nového Pulpiho videa 180 DH Prehistoric Collapse, akce byla uzavřená tj. pouze pro zvané. Plebs neměl přístup. Video je mix pořadu pro pamětníky s groteskou, nad neštěstím druhých se člověk pobaví nejvíce a tak se obecenstvo chvílemi při pádech na videu válelo smíchy. JIndy (většinou) to bylo slabší …

A už je to neděle, přichází čas registrace, protože většina lidí sobotní registraci někde uprostřed Jáchymova ignorovala, otázkou je, proč dělat registraci někde v místě, které nemá s závodem absolutně žádnou souvislost. Ale to je jen jedna maličkost, která zřejmě zůstane bez odpovědi. A tak jsme si vyplnili papírový formulář, vystáli frontu, vysolili 300Kč (hobítci) a dostali pouze startovní číslo!!! Od čeho máme ty sponzory ? To nejsou schopni uškudlit aspoň igelitku plnou prospektů, aby to nevypadalo jako v Rusku?

Foto od Zeda, thx :)

Ale zpět k závodu, přiblížil se start tréninku, v mém podání to byla jízda jak ušetřit co nejvíce síly a sjet to tak nějak slušně. To se podařilo a s stejnou taktikou jsem nastoupil i do závodu, prostě žádný velký šlapání, pěkně plynule, moc nebrzdit a hlavně nespadnout. První kolo se mě s touto taktikou podařilo zajet v relativně slušném čase (na mě samozřejmě) a tak jsem s stejnou taktikou nastoupil i do kola druhého, tam už to tak nevyšlo a jednou jsem šel na držku… Ti co bojovali o první místa se s tratí prali méně a letěli mnohem více. Bohužel v kategorii Expert zbytečně, protože kategorie Expert si jako nejpočetnější kategorie poháru i Mistrovství ČR zřejmě nezaslouží udělení titulů Mistra ČR a tak jako jeden z mála sportů u nás sjezd nemá amatérského mistra. Někdo tak rozhodl, pokud si s tím sami něco neuděláme, nic se nezmění. Kažodpádně první tři fleky jsou: Richard Joza, Lukáš Jirkovský a Honza Sedláček.

V Masters bylo při účasti Martina Srby o vítězi jasno a boj o druhý flek sváděli Radek Wojnar a Milan Čižimský a také v tomto pořadí do cíle dorazili.

V mlaďoších, tedy v kategorii Junior bylo pořadí: Šavr, Šosvol, Machýček.

Přichází na řadu dvě kontroverzní kategorie, první si vezmeme ženy. Tam pár závodnic využilo toho, že v spodní pasáži bylo přetrženo mlíko a zkrátily se trať, tak že vynechaly výjezd do svahu a propálili to rovně po asfaltu. Holt fair play asi neznají a ta jedna, která díky podvodu byla na bedně je určitě velmi šťastná a těší ji to. Ať si to užije … Dopadlo to nakonec tak, že první flek brala Katarína Tóthová před Renčou Válkovou.

Druhou kontroverzní kategorií byli pevňáci, všechno začalo tím, že Petr Tlustoš, nestihl start semifinálové jízdy a nebyl tak do ni připuštěn. A protože pravidla to umožňují mohl nastoupit do finálka, tam zalítl velmi rychle a vedl. Dalším problémem bylo, že někteří z nejrychlejších pevňáků z semi potkali v druhé jízdě sanitku jedoucí pro zraněného jezdce, většina dojela do cíle, ale Zdeněk Hendrich zastavil (někdo tvrdí, že toho využil kvüli technickým problémům s brzdou) a měl možnost tak opakovat svoji jízdu, tu zalítl nehorázně rychle a zaslouženě zvítězil. Nebo ne? Podáme protest? Nebudeme se s nima oběma bavit? To nechávám na každého uvážení. Třetí flek pak zalítl svojí tradiční rozevlátou jízdou Majgl Červenka.

V Elitě zalítl nejlíp Adam Wágner před Kamilem tatarkovičem, kterému nadělil 4 sekundy, třetí flek, již s šesti sekundovou ztrátou na vítěze, bral Matěj Charvát.

Komplet výsledky na zde

Závěrečné slovo nebude, protože mám z závodů smíšené pocity a asi bych byl nebyl nestranný. Ale to nejsem ani tak. Takže pápá a myslete na to, že jezdíme pro zábavu …

Galerka např na ET Bikez

Diskuze

  • anonymní uživatel Mlékař Dan (krabicovýextremista (a) periferie.cz) 16.7.2007 v 8:54

    jakýpak prospekty, šetřeme lesy...

  • anonymní uživatel tomaass (www.bozidecka.com) 16.7.2007 v 9:25

    a to jsi ještě zapomněl, že se tam nějakej táta půlhodiny hádal o diskvalifikaci kaštana, já příště taky prodám nějaký protesty :-D

  • anonymní uživatel Petr Heinik (rb (a) racebike.cz) 16.7.2007 v 10:04

    Jen pro upresneni, Zdenek Hendrich rozhodne nevyuzil technickych problemu, ale byl nekompromisne zastaven moji osobou v druhem vyjezdu z asfaltu, pokud by tak nebylo ucineno, velmi realne hrozilo, ze by pri vyjezdu trefil projizdejici sanitku primo na komoru. Organizatori, spolu s mavaci, jaksi sanitku v protivce na trati vubec neresili. A propo, Zdenek oproti jinym musel absolvovat 3 jizdu, coz v tom vedru rozhodne nebyla vyhoda a vyhral zaslouzene.

  • anonymní uživatel honza (humi (a) seznam.cz) 16.7.2007 v 10:12

    Me dostalo kdyz sem v nedeli rano prijizdel a videl sem z hlavni silnice odbocku na MTB prezentace tak sem zahnul nasel budovu a cekal nez bude 8 aby otevreli (spolu se mnou asi 4 dalsi kluci). V 8:10 se furt nic nedelo tak jsme volali poradateli zavodu (nastesti ze tam byl plakat kde bylo jeho cislo) a ten nam rekl ze je to dole na parkovisti. Skoda ze kdyz se rozhodli organizatori presunout registraci jinam, ze uz se nenamahali dat dole aspon malou cedulku, ze se to presunulo. No skoda, ale holt nikdo neni dokonaly :)

  • profilová fotka Keli (keli (a) dolekop.com) 16.7.2007 v 10:30

    PH: diky za upresneni, psal jsem jenom to co jsem zaslechl, nekteri to proste nemohli zkousnout, ze je zarizl

  • anonymní uživatel Petr Heinik (rb (a) racebike.cz) 16.7.2007 v 10:54

    To Keli - V pohode. Po dlouhe dobe jsem se ucastnil zavodu CP jako divak a muzu ti rict, ze jsem nestacil zirat co vse je mozne. Souhlasim s tebou, mam z toho take dosti smisene pocity.

  • anonymní uživatel DD (heheh) 16.7.2007 v 10:57

    jako na vysocine na chate jsem si daval xc a pil piva, koupacky, opalovacky, jj, taky z toho mam spatnej pocit :-)

  • anonymní uživatel Cahyn (CahynRider (a) gmail.com) 16.7.2007 v 11:14

    také mám rozporuplné pocity z organizace, hlavně si myslím, že to byl po stránce organizační závod nezvládnutý, protože na trati bylo málo mávačů a pokud už nějáký byl, tak nespolehlivý, to svědčí o tom, jak se při kategorii ženy v jednom místě už při dojezdu po asfaltce u výjezdu protrhkla páska, a spravena byla až po dojezdu kategorie junioři. A to že tama projelo spoustu lidí a zkrátili si tím trať, nikoho netankovalo.

  • anonymní uživatel Cahyn (CahynRider (a) gmail.com) 16.7.2007 v 11:17

    nechci tím říct že by měli být diskvalifikováni nebo tak něco, ale upozorňuji na nezvládnutou organizaci. Toho jsem si všiml už i na razule, kde mávači dokonce neměli ani píšťalky! Myslím si že toto je dosti podstatné a mělo by se na to dávat pozor.

  • anonymní uživatel p.e.t.r. (uiblein (a) downhill.cz) 16.7.2007 v 11:18

    když chceš poukázat na nekalost, tak to řekni se jménama a pokud možno přesně, takto je to mírně zavádějící. Jinak trat nebyla zadarmo a my poctiví jsme si jí užili úplně celou. Dík místním pořadatelům, zastřešení celé akce je ovšem zcela mimo mísu. P.U.

  • anonymní uživatel Henďa (zdenek.hendrich (a) seznam.cz) 16.7.2007 v 11:55

    Děkuji Petrovi H. za objasnění, ohledně mého zastavení...co se týče technické závady, které jsem mohl využít??? to bylo pouze to, že se mi uvolnila hadička přední brzdy a tak po mém zastavení jsem si ji raději přidržoval abych si jí neurval, když jsem tušil to, že budu muset jet další jízdu. A jen odsouhlasím to, že absolvovat další jízdu pro mě nebylo opravdu jednoduché(sil málo a psychika vyšponovaná).

  • profilová fotka Keli (keli (a) dolekop.com) 16.7.2007 v 12:10

    Henda: proste někteří lidé v tom viděli jistou výhodu, že jsi mohl jet další jízdu. Nema smysl se v tom šťárat dál, svojí třetí jízdou jsi ukázal kdo v pevňácích na Klínovci vládnul.

  • anonymní uživatel Čárys (seven20 (a) volny.cz) 16.7.2007 v 12:30

    4: Zastavení Henďy : toho jsem zastavili až my (s PH). Kdyby pokračoval dál, odjel by na kapotě sanitky - takže tohle bylo fakt čistý. A taky, jet to na HT potřetí za den - taky žádná výhra..

  • anonymní uživatel DD (heheh) 16.7.2007 v 12:35

    ale prave to vyhra byla "-)

  • anonymní uživatel DD (heheh) 16.7.2007 v 12:36

    proste je henda maximalni motokrosar, respekt nejvic

  • anonymní uživatel Čárys (seven20 (a) volny.cz) 16.7.2007 v 12:50

    4: Petr Heiník : Ale koukám, že už jsi to tady napsal. Já četl nejdřív report, pak až komenty. Mír všem. A další článek je u mě, kdyby jste chtěli. Viz : 720.cz/...

  • anonymní uživatel Majgl 16.7.2007 v 13:38

    Gratulace Henďovi k titulu, jezdil celý víkend super a myslím že si to zasloužil. Co se týče sanitky tak já taky pro ti ní jel.

  • anonymní uživatel Henďa (zdenek.hendrich (a) seznam.cz) 16.7.2007 v 13:54

    4: Majgl: díky ti pane...kdybych mohl proti sanitce jet tak bych se ji pokusil vyhnout, ale kdyby me kluci nestopli tak bych si asi prohlidnul jeji mrizku chladice hodne zblizka(vyslo by mi to primo na seskoku). Myslel jsem ze pojedes taky jeste jednu jizdu, dokonce jsem to i nahlasil na startu kdyz jsem tam dorazil...dole se o tom mluvilo ze si to das teda taky jeste jednou. Tu jizdu jsem uz dal opravdu jen z poslenich sil asi sam moc dobre vis ze zrovna tam to moc prdel na ruce nebyla. Myslim ze nejake komentare na prubeh letosnich zavodu jsou trochu zbytecne:-(Snad jen za hodne penez malo muziky!Jeste jednou dikes a at to jezdi nejen tobe ale vsem co maji kolesa radi. Ciao

  • anonymní uživatel Píďa 16.7.2007 v 18:55

    propaleni mlika..mh u me to byla nehoda...semzapomela a taky sem se na trat poctive vracela takze jesi me pocitas stejne jako bodu do nepoctivejch hned me vyrad..na trat sem se tahle vracela nekolikrat..me totiz fer plej neco rika.....

  • anonymní uživatel Píďa - nikola 16.7.2007 v 19:03

    jinak CP co to je za hovna...prominte mi to vyrazovo..ale setri na nas kde de...i na prihlasce je kroskantry, jedna toika, vecne tasky jsou prospekty z jachymova, neni na pistalky to uz je fakt moc...

  • anonymní uživatel Jakub (jakub (a) ornstein.cz) 16.7.2007 v 19:19

    taky bylo dobry kdyz jsem predjel tesne pod vencouverem typka s cislem 170 a on me nasledne predjel mimo trat kdyz jsem projizdel pasaz v lese... docela jsem cumel :)

  • anonymní uživatel Jakub (jakub (a) ornstein.cz) 16.7.2007 v 19:20

    emmm teda ne ze by na tom s mym casem nejak zalezelo, jen me to zarazilo ze se tohle deje i tak nizko v tabulce jako jsem byl ja :D

  • anonymní uživatel Henďa 16.7.2007 v 19:35

    Ja se vubec nedivim ze na nic nejsou penize, reklamni banry zacinaj sklizet jeste pred dojetim vsech jezdcu. Ja bejt sponzor tak jim na....eru do dlani za takove jednani, kdyz na fotkach elitni kategoriee v jednom vcelku atraktivnim miste uz nejsou videt reklamy. Pocitam s tim ze pristi rok vitezum proste jen potresou rukou.

  • anonymní uživatel pista 16.7.2007 v 20:07

    Kladu si otázku řekl nekdo piskacuj co maji vlastne delat a proč maji píštalku?A co kdyby se trad vubec nevytycovala možna by to melo vetší smysl.Ušetřena prace tem kteří nad tim stravili čas.Aspon by jim nemohl nikdo nadavar

  • anonymní uživatel el kloko 16.7.2007 v 20:54

    Super článek, souhlasim s každým slovem!

  • anonymní uživatel frakx 16.7.2007 v 20:56

    To mi chcete rict,ze Pulpiho manzelka podvadela?!?! Toho Pulpiho,kterej porad breci nad organizaci a vedenim DH scany v CR?!?! Tak to je husty.....

  • anonymní uživatel hanz_zlín_2 16.7.2007 v 22:52

    zapoměli jste dodat že to s tím mlíkem bylo domluvený už na startu a že pan půlpán to korigoval mobilem z vrcholu...hnus velebnosti

  • anonymní uživatel DD (sk8zavinackozycom) 17.7.2007 v 1:32

    musim k tomu rict jeste jedno.celej fotbal je fakt prohnilej a je to hnus.ty uplatky ktery davaj ti bafunari, aby sparta vedla, me fakt s.rou...mam chut zalozit svuj Football Club...nebo Hate C..nebo FUCK C??a nebo, co nekecat sracky na netu a vic jezdit? je to prece zabava, ne? vase jose.pulpi.deathdog.carys.MT.Tlustos.Broz bee free cestovni agentura do rise snu...(omlouvam se vsem, kterym jsem se dotkl, ale neslo jinak)

  • anonymní uživatel DD (sk8zavinackozycom) 17.7.2007 v 1:35

    ehe.. kterych...hodnotu meho prispevku snizuje 15 vypitych piv...enjoy coca cola

  • anonymní uživatel Cahyn (CahynRider (a) gmail.com) 17.7.2007 v 8:57

    a ještě mě docela překcapuje, že když nebyl nikdo schopný vypáskovat trať, a vzali si to do ruk Kamil s Filipem, tak na ně ještě někdo podává protest.....

  • anonymní uživatel Richard - Anríl (anril (a) e-cottage.cz) 17.7.2007 v 12:16

    Vzdycky jsem na zavody kaslal-rikal si ze tam jezdit nebudu.., ale ne musim se tam jet podivat...:)je to takovej namaxprowar,ze je dobre,ze snad to vetsina rajdru dela pro zabavu a ne pro vysledky!Takze zaverem vzkaz pro vsechny wohejbaky,zkracovace,slizomety,chabrusáky...PRO KOHO TO PLATI TO VI KAZDEJ SAM! - jste h*vna nejvetsi a ja sem opet nejlepsi:))fuckpunk4your...

  • anonymní uživatel Píďa - nikola 17.7.2007 v 16:12

    jo richard to rozsek..myslim ze by mrazek zas nejezdil, kdyby zjistil ze se hovna porad resej..hehe...a ta vysilacka na startu taky dobra, me stacilo slyset, jed je to zarizeny, prej to neni zavreny....paradni sport....

  • anonymní uživatel The Skreth (jktb (a) seznam.cz) 18.7.2007 v 0:08

    no ty kraavo.. to je husty..

  • profilová fotka Keli (keli (a) dolekop.com) 18.7.2007 v 8:53

    Rozhovor s Petrem Tlustošem k situaci na Bozaku, najdete na www.jose.tbb-bike.cz/...

  • anonymní uživatel Kosák 19.7.2007 v 12:38

    Chce se mi blít z tý organizacea i z některejch příspěvků.

  • anonymní uživatel háro (luhabiker (a) gmail.com) 19.7.2007 v 16:19

    zlaté WBC.... ještě že to mám tak blízko :P

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí