MojeKolo

Sportlife Holeshot Masters

Autor: Keli, vydáno: 8.11.2007

Vážení přátelé,

Polis Events a Napadne s.r.o., pořadatelé Českého poháru 4X, vás zvou na Holeshot Masters, závod ve startovní reakci a sprintu na 10 metrů při výstavě Sport Life v sobotu 10.11. od 10:00. Tentokrát si do Brna nezapomeňte přivézt svůj 4X bike a přilbu!!!

Tento závod je vypsán zejména jako forma plnohodnotného tréninku startovní reakce na kvalitní startovní rampě a zároveň prezentace fourcrossu návštěvníkům výstavy. Nabízíme vám možnost tréninku formou závodu o pláště WTB a ceny od dalších sponzorů zcela zdarma! Stánek Polis najdete na ploše mezi halami A2 a V. Přihlášky posílejte na holeshot@polis.cz

Závod je otevřen každému jezdci na horském kole (26"). Cyklistická nebo motoristická přilba je podmínkou. Pro dokonalou koncentraci doporučujeme Red Bull. K dispozici všem účastníkům zdarma!

Časový harmonogram:
09:30 – 10:30 Registrace
10:00 – 10:50 Trénink
11:00 – 12:00 Závod

Systém závodu:
Jezdci nastupují ve dvojicích proti sobě, první postupuje dál. Druhý v jízdě sestupuje do pavouka B, kde se potkává s dalšími jezdci, kteří již alespoň jednou prohráli. Pokud i v tomto pavouku prohrají, jejich účinkování v závodě končí. Druhá prohra tedy vyřazuje ze závodu.

Jezdci budou rozděleni do základních jízd postupového klíče „A“ dle registrace. Všichni přihlášení se zúčastní závodu i v případě, že nezaplní celý postupový klíč „A“. Z toho vyplývá, že někteří jezdci mohou mít v prvním kole volné rozlosování. Pořadatel určí mód (číslo mezi 2–6) a pomocí tohoto čísla bude propočítávat nasazení jezdců.

CFM (centrální fourcrossový mozek) Marek Černý jeho křišťálově průzračný systém popisuje slovy: „Například "mód 4“ znamená, že do pavouka bude nasazen jako jezdec číslo jedna čtvrtý jezdec z prezenční listiny, jako číslo dvě bude nasazen osmý jezdec z prezenční listiny, atd. Přitom se tito jezdci v listině označí jako již nasazení. Při dosáhnutí konce prezenční listiny se v počítání módu pro rozlosování jezdců pokračuje opět od začátku listiny až do doby, kdy nebudou nasazeni všichni jezdci."

V pavouku A se utkávají vždy dva jezdci proti sobě na jednu jízdu, přičemž vítěz postupuje do dalšího kola pavouka A. Druhý z každé jízdy v pavouku A přechází do pavouka B, kde se utkávají vždy 3 jezdci a jen první z nich postupuje do dalšího kola, ale už jen v rámci pavouka B. Ve sporných situacích mohou postupovat v obou pavoucích ve výjimečných případech jezdci dva.

Pavouk A na svém konci určí prvního a druhého jezdce závodu HM a pavouk B třetího a čtvrtého v rámci HM. Jednoduše řečeno se dá celý systém chápat jako KO na dvě prohrané jízdy (resp. nevyhrané).

Chápete? Ne? To vlastně není důležité, prostě se přijďte pobavit:-)

Na shledanou v sobotu v Brně!

Použitá fotografie: MTBS.cz

Zdeněk Pól | Polis Production

Diskuze

  • anonymní uživatel biker fox 7.12.2007 v 15:43

    rad bych skusil ale nemuzu mam rozbyty kollo sere

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí