Tréninkový kemp Francie

Autor: Kamil T., vydáno: 3.4.2008

Francie se stává velice oblíbeným zimním útočištěm českých bikerů. Před několika dny se tam vydal také Kamil Tatarkovič s několika přáteli za účelem přípravy na novou sezónu. Necháme ale Kamila ať nám své zážitky z tripu popíše sám.

Ve středu brzo ráno jsme se úspěšně vrátili z tréninkového 12ti denního pobytu v Jižní Francii. Jak u jsem psal před tím, byl jsem tam společně s panem Janíkem, Dominikem J. a Peterem Nováčikem. Ubytování jsme měli v kempu, kde jsem byl i loni s Robem Trnkou, takže zázemí bylo super. Stačilo 2–3 minuty na kole a už jsme byli nahoře na kopci a mohli jet různýma freeride cestičkami nebo DH tratí dolů do údolí.

Každej den jsme se snažili měnit lokality a druh ježdění, tak abychom si pobytu v teple co nejvíce užili. Na DH jsme střídali již hodně profláklý dráhy v San Remu, Sospelu a Peille. Do toho ještě jeden kratší DH, kterej byl spíše na pevňáka a pak různý freeride pěšinky, dropy, wallridy,…

Na BMX jsme jezdili do nedalekého městečka La Colle sur Loup, kde je parádní bikroska se vším všudy. Je u ní i pár menších, ale zato krásných dirtů. Lokálové před nima mají natažený řetěz, aby je lidi zbytečně neničili, ale naštěstí se tam kluci jeden den objevili a trailsy nám otevřeli, takže jsem polítali i tam.

V den volna jsem jeli mrknout do okolních měst a navštívili jsem Menton, Monako a jeden den i San Remo. No musím říct, že i když jsem tam byl už několikrát, stále mě nepřestanou udivovat ty obrovský soukromý lodě v přístavu v Monaku. Některý jsou fakt hodně.

Počasí nám většinou přálo, i když se nám stalo jeden den v San Remu, že byly 3 stupně nad nulou a byla sněhová chumelenice, což nás trochu překvapilo. Další den jsme měli pěkně sníh i v Sospelu, ale to už nebyla alespoň taková kosa.

Trénink to byl dle mě hodně povedenej. Pojezdili jsme všude možně a dost si to užívali. Velký díky patří panu Janíkovi, kterej nám dělal parádní zázemí a bez něhož by jsme si nemohli tak dobře zajezdit.

Více fotek a povídání o tripu najdete na http://kamilta­tarkovic.ic.cz nebo www.fdfteam.blogspot.com.

Text: Kamil Tatarkovič
Foto: pan Janík

Podobné články

Diskuze

  • anonymní uživatel Black/White (black.and.white (a) centrum.cz) 3.4.2008 v 10:58

    1st...
    chlapy, dost vam zavidim, takovyhle pojezdeni, o tom sni kazdej. Doufejme ze pres leto dostanem vsichni kam chcem.

  • anonymní uživatel Schwara (schwara (a) frbikes.cz) 3.4.2008 v 11:19

    Pěkné! Přeju Kamilovi ať mu to lítá minimálně jako vloni a ještě líp!

  • anonymní uživatel MaVeRiCk (www.mavedick.com) 3.4.2008 v 12:34

    B/W: proc tam jezdit v lete? zbytecny vedro

  • anonymní uživatel deSperad 3.4.2008 v 13:34

    ...a to RB Tatarkovi taky sluší. A nejspíš zapůsobilo i na lokály. :-)

  • anonymní uživatel deSperad 3.4.2008 v 13:35

    ...jo a Mave, kdy si už konečně koupíš pořádný kolo?

  • anonymní uživatel DD (deathdog (a) punkbike.org) 3.4.2008 v 14:00

    pekna krava, ma naky otvory?

  • anonymní uživatel Hellbiker 3.4.2008 v 16:09

    aj ja chceeem ist :D

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí