reklama

FFT Bike Park

Autor: PR, vydáno: 24.4.2008

Hola hej, je tu skvělá zpráva pro všechny bikery nejen z východních Čech. V Ústí nad Orlicí už druhý rok roste FFT Bike Park, dvouhektarový ráj se spoustou dirtů a desítkami metrů lávek. Na překážkách se sice zatím pracuje, ale už teď je tu pár vychytávek k vyzkoušení.

Park se začal budovat zhruba před rokem, kdy parta nadšenců získala od města výhodný pronájem pozemku. Protože se nedaleko zrovna stavělo, povedlo se splašit i hlínu, takže jsme se mohli pustit do práce. Ukázalo, že lopata není ideální řešení, a tak znovu došlo na vyjednávání, a my jsme nakonec ukecali postaršího bagristu. Zezačátku se sice tvářil trochu nedůvěřivě, ale po kratší instruktáži a sérii otázek typu „Přes to jako budete jezdit?“ už šlo všechno jako po másle. Prakticky za víkend vyrostla celá horní polovina parku, kterou bylo ovšem potřeba doladit. Takže se celé léto drnovalo a šejpovalo, lopaty, rejče a krumpáč se nezastavily.

Přes zimu si park trochu odpočal (my samozřejmě taky), ale teď už se zase pracuje. Rostou lávky, opravují se skoky a buduje se dřevěná konstrukce dropů. Jestli se zadaří, doděláme letos i spodní polovinu, takže by park měl být kompletní. Ve finále tu bude celkem víc než třicet překážek a vybírat budete moct z dirtů, lávek, dropů, pro fajnšmekry tu bude i wallride nebo klopénka se skokem. Na své si přijdou jak slopestyleři, tak northshoristi všech věkových kategorií.

Jak už tu jednou padlo, park budujeme čistě pro radost. Peněz na to samozřejmě moc nemáme, tak sháníme, kde se dá. Od letoška zavádíme vstupné, 30,– na den a 200,– na sezónu. Jezdí se prakticky neomezeně, záleží hlavně na počasí. Pokud chcete přijet pojezdit, budeme moc rádi. Jen se dopředu ozvěte, stačí smskou, po icq nebo emailem. Všechny kontakty a instrukce najdete na našich webových stránkách www.fftbikepark.com. Dotazy a podobně směřujte taky sem.

No a jak se k nám dostanete? Ústí nad Orlicí leží na hlavní trati Praha – Olomouc, takže vlakem není vůbec problém, autobusů sem jezdí taky spousta. Info pro řidiče je taky na stránkách.

Když půjde všechno tak, jak má, na podzim budou závody. Sezveme borce z celý republiky, vyvalíme sudy a bude to dobrý. Takže nám držte pěsti, ať můžete taky přijet zazávodit. Potřebujeme dobrý počasí, spoustu energie a podporu.

 

Diskuze

  • anonymní uživatel p.f. (P.Freudl (a) atlas.cz) 24.4.2008 v 2:09

    hehe mam to tam kousek

  • anonymní uživatel kome 24.4.2008 v 8:41

    Tak na tohle jsem ted o vikendu narazil ,bohuzel je to v dolni casti hodne podmaceny ale vrch byl celkem jezditelnej

  • anonymní uživatel tomaass (tomaass.sorejs (a) gmail.com) 24.4.2008 v 13:51

    s bagrem se dají fakt udelat velky skoky, tohle se da placat lopatama, pardon, ja ted shanim bagr a mluvi ze me zavist :-)

  • anonymní uživatel mical (m.moravec (a) centrum.cz) 2.5.2008 v 20:49

    No my teď dole budeme stavět trochu větší skoky! Jestli ale tohle chceš plácat lopatama... tak přijeď, budeme rádi, když nám uděláš jeden skok!! :)) Jinak teď už je to v poho suchý, přijeďte zajezdit. Je to v provozu a pokračujeme v budování... zatím čao mical

  • anonymní uživatel Mihail (garnetcz (a) seznam.cz) 9.9.2008 v 20:13

    Zdar Ďáblové, máte pěknou dráhu, asi k Vám zavítám si zajumpovat :-)

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí