Vienna Air King 2008

Autor: Štepánisko, vydáno: 27.4.2008

Vienna Air King 2008

Letošní třetí ročník dirt jump závodu Vienna Air King proběhl opět v rámci vídeňského Argus Bike Festivalu. Do závodu bylo pozvánu 45 jezdců třiceti národností. Pro závodníky si organizátoři připravili decentní drop z startovní plošiny, za kterým následovali 3 dirty nemalých rozměrů se dřevěným odrazem.

Závod začal v pátek odpoledne tréninkem a v sobotu následovala kvalifikace, kterou jezdcům znepřijemňoval silný vítr. Pět prvních jezdců postoupilo do večerního PANASONIC Best Trick Competition a to jmenovitě Martin Soederstroem (SWE), Yannick Granieri (FRA), Bartek Obukowicz (POL), Sam Pilgrim (UK) a Benny Korthaus (GER). Best tricku ale jednoznačně dominovali Sam Pilgrim a Benny Korthaus a bylo jasné, že vítěz se stane jeden z nich. V poslední jízdě Sam odjel superman backflip a zdálo se, že má prvenství jasné, ale Benny se nenechal zahanbit a odpověděl čistě odjetým 360 Double-whip a o vítězi bylo rozhodnuto. Benny dostal šek na 500 euro a HD kameru Panasonic, mimochodem stal se také prvním, kdo tento trik odjel čistě v závodě. Před ním se o to pokoušel loni na Qashqai Challange v Miláně Grag Watts, ale ten 360 Double-whip odjel „pouze“ na sedlo.

Večer ještě následovala trialová exhibice, evropská premiéra filmu Kranked 7 a párty, která se protáhla až do brzkých ranních hodin.

V neděli bylo na programu finále, které se jelo na tři jízdy, z nichž se ta nejhorší škrtala. Benny předvedl výbornou první jízdu, která se skládala z backflipu, 360-tabletop a 360-tailwhip. Bohužel následující 2 jízdy zkazil, když se pokoušel o 360 ze startovního dropu a propadl se až na 6. příčku. Francouz Yannick Granieri předváděl vyrovnané jízdy, začínající backflipem na prvním dirtu a triky a no foot can can a 360 na dalších dvou skocích a to mu zaručílo 5. místo. 4. místo vybojoval nor Trond Hansen triky tailwhip, 360-tabletop one foot a 360-opposite. Velkým překvapením určitě bylo 3. místo poláka Bartka Obukowicze, který předvedl porotě a divákům triky jako backflip, double barspin a 360-tabletop.

O vítězství si to rozdali 18ti lety švéd Martin Söderström a stejně starý angličan Sam Pilgrim. Martin začal svou jízdu 360 z dropu a na dirtech předvedl tailwhip a 360-barspin to X-up. Sam se ale vytáhl s triky backflip-X-up one foot, superman seatgrap a 360-tailwhip a bylo hned jasné, kdo z nich je ten lepší.

Mladý pán Pilgrim si domů odvezl 2000 z celkových 5000 euro a stejně jako Benny Korthaus novou HD kameru Panasonic.

1st Sam Pilgrim (UK) Diamondback
2nd Martin Söderström (SWE) Peak Performance
3rd Bartek Obukowicz (POL) NS Bikes
4th Trond Hansen (NOR) Specialized
5th Yannick Granieri (FRA) Giant
6th Benny Korthaus (GER) Specialized
7th Amir Kabbani (GER) Cannondale
8th Mike Smith (UK) DMR Bikes
9th Linus Sjoeholm (SWE) Scott
10th Aze Etzold (GER) Solid Gravity Team
11th Philipp Fruehwirt (AUT) /
12th Mischa Breitenstein (CH) Kona Clump Team
13th Matthias Gattringer (AUT) Solid Gravity Team
14th Rob Jauch (GER) Canyon
15th Alfred Scholtze (AUT) Solid Gravity Team

--- Zdroj: "**Pinkbike**":[http://pinkbike.com]

Diskuze

  • anonymní uživatel your.baby 27.4.2008 v 19:22

    tak toto neni malo

  • anonymní uživatel SyXcz (djhulk (a) seznam.cz) 27.4.2008 v 19:29

    no to neni..xD

  • anonymní uživatel prase 27.4.2008 v 20:02

    to je tedy vic nez dost

  • anonymní uživatel babkins 28.4.2008 v 8:51

    wow =-O

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí