WBC míří premiérově do Podkopné Lhoty

Autor: PR, vydáno: 9.5.2008

Podkopná Lhota se do prestižního šampionátu dostala vůbec poprvé na základě pozitivních loňských zkušeností, kdy se ve výborném světle představila jako kandidátský podnik. „Byli jsme velmi příjemně překvapeni kvalitou závodu i jeho dobrou organizací. Spokojení byli i samotní jezdci, proto jsme tuto lokalitu zařadili i do našeho kalendáře,“ vysvětluje manager pro styk s médii celého mistrovského seriálu WBC Ondřej Kymla.

Na účastníky závodu čekají celkem čtyři rychlostní zkoušky na dvou tratích. Ty oproti loňsku doznaly značných vylepšení, takže jezdci se mají na co těšit. „Část závodu povede lesem, část po louce. Jedná se tedy o typickou trať pro bikerally,“ upřesnil Kymla. Oficiální trénink na vypáskované trati mohou absolvovat jezdci v sobotu od osmi hodin ráno. Začátek samotného závodu je pak na programu o půl jedenácté.

Na startu se očekává opět rekordní účast téměř tří stovek jezdců. Tentokrát však mezi nimi budou chybět tuzemská esa jako Vlastimil Hynčica, Kamil Tatarkovič, Pavel Čep či Slovák Filip Polc, kteří se ve stejném termínu zúčastní Světového poháru v Mariboru. „Šanci na dobré umístění tak budou mít i jezdci druhého sledu. Závodníky, kteří v sobotu nebudou přítomni, to ale mrzet nemusí. Každému se totiž v celkovém hodnocení škrtá jeden výsledek. Samozřejmě ten nejhorší,“ objasnil Kymla.

V prvním závodě sezony se z vítězství radoval olomoucký Pavel Čep před Patrikem Kotrlou ze Semetína. Třetí místo obsadil Vlastimil Hynčica. Ani jeden ze jmenovaných se však v Podkopné Lhotě nepředstaví. Příležitost tak mají ostatní. Kdo se chopí nabídnuté šance? Mezi hlavní adepty patří především zlínský Jiří Gergel, lukovský Martin Hoferek či Michal Červenka z Želechovic. Překvapit však může i kdokoliv další z početného startovního pole.

Informace, výsledky, komentáře na www.wbcrally.com

Text: ROBERT ŠTACH

Podobné články

Diskuze

  • anonymní uživatel Janusz (HonzaKrepelka (a) seznam.cz www.skalka-trails.estranky) 9.5.2008 v 13:45

    kolajos a červas jim ukážou jak se jezdí na ht

  • anonymní uživatel JKL 9.5.2008 v 20:41

    njn, ja adept uz taky nejsem, kdyz jsem zlomenej :'(.

  • anonymní uživatel Bojler (michalsvk (a) seznam.cz) 9.5.2008 v 21:51

    No tak Červar jim to asi na HT neukáže:-)

  • anonymní uživatel fopa.bikehazard (fopa (a) seznam.cz) 10.5.2008 v 10:29

    cože? jiri , ty si zlomenej?.... kdo semnou bude maturovat :(

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí