REMOEX ČP DH - Krupka u Teplic

Autor: Štepánisko, vydáno: 19.5.2008

Jak už to bývá zvykem první pohárový závod se odjel v Krupce u Teplic. Letos si organizátoři na závodníky připravili novou a lepší trať, kde největším lákadlem pro diváky byl asi 5ti metrový double přes koryto, na který asi pár závodníku jen tak nezapomene.

V naší domovině momentálně řádí silné deště a ty si nevyhnuly ani Severním Čechám. Sobotní přeháňky a nedělní pořádný „chcanec“ připravil závodníkům vydatnou bahenní lázeň. Asi většina z nás by v takovém případě raději uklidila kolo do auta, koupila si pivo a klobásu a závod si užila v roli čumila, ale sjezdaři nejsou žádný ořezávátka a tak se jich na start postavilo bez mála 140, z toho 5 sjezdařek. Po urputných semifinálových bojích mezi závodníky a tratí se jich do cíle dostalo asi o 40 méně.

Okolo třinácté hodiny přestává pršet a vypadá to na aspoň trošku slušné počasí. Úderem druhé hodiny odpolední vyráží na trať předjezdec a o pár okamžiků později hardtailisti po nich ženy, masters, junioři a experti. Nebudu se tu rozepisovat kdo dojel s jakým časem na jakém místě, kompletní výsledky najdete na stránkách Českého Poháru. Pojďme rovnou ke kategorii nejsledovanější, což jsou eliťáci. Po první semifinálové jízdě byl na třetím místě Pavel Čep (4:53,010), na druhém Matěj Charvát (4:43,317) a nejrychlejší byl Adam Vágner (4:35,093).

Ve finálové jízdě se pořadí trošku promíchalo. Legenda českých sjezdových tratích Vlasta Hynčica (4:49,107) do toho šlápnul a na čtvrté místo odsunul mladíka Pavla Čepa a ještě k tomu si proti semifinále polepšil o celých 12 vteřin. Jako předposlední se na start postavil Matěj Charvát, opřel se pořádně do pedálů a cílovou časomírou prolétl s časem 4:38,117. První ze semi a tudíž poslední na trati je Adam Vágner, který předvedl o něco pomalejší jízdu a dojíždí s časem 4:39,526, tedy o celou sekundu horší než Matěj.

Po pár minutách následuje vyhlášení, kde si Matěj Charvát oblékl dres pro vedoucího závodní ČP a pokropil šampaňským své soupeře a blízko stojící čumily.
Na další závod se můžeme těšit 15. června ve Špindlerově Mlýně.

Za fotky děkujeme Kubajzovi, který je ale jak jsme zjistili dvojitý agent a kompletní galerku udal ETBikez. My ovšem máme také své lidi a proto by jste zde měli najit také galerku a ke konci týdne i video…

Galerie: http://etbikez.com/…pka-obrazem/
Výsledky: http://www.poharmtb.cz/download.php?…

Foto: Kubajsz, thx

Diskuze

  • anonymní uživatel Radek / etbikez.com 19.5.2008 v 12:39

    Silnější pes mrdá;-)

    Video koncem týdne taktéž u nás, jeli jsme na dvě kamery...

  • anonymní uživatel stepanisko 19.5.2008 v 16:27

    ha mi taky:-D

  • anonymní uživatel matef 19.5.2008 v 17:38

    lol ta posledni foto jsme vilda a ja ho tezce stiham

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí