MojeKolo

Bikemagazin Summer Camp 08

Autor: PR, vydáno: 30.5.2008

Necelý mesiac zostáva k zahájeniu podujatia Bikemagazin Summer Camp 08. Prípravy sú v plnom prúde a tak je čas na poskytnutie noviných informácií a zmien.

Čo v prvom rade čaká na účastníkov kempu v samotnom stredisku Jasná – Nízke Tatry sú zmeny, ktorými lokálny bikepark na túto sezónu prechádza. Dve úplne nové trate a masívna rekonštrukcia hlavnej trasy tak prinášajú nové a zaujímavejšie možnosti jazdenia. V skratke sme sa o nich zmienili už minule, takže pridáme niekoľko detailov…

Pod lanovkou vedie hlavná „čierna“ downhillová trať v Jasnej. Doposiaľ jej patril prívlastok jednej z najťažších tratí na Slovensku. Aby bola „jazditeľná“ väčšiemu počtu riderov, stavitelia pridali nové prvky, rozšírili stopy a niektoré úseky zjednodušili. Upravených bolo viac ako 30 pasáží! Trať je teraz celkovo viac pohodová a menej fyzicky náročná.

Z dôvodu výstavby nového zasnežovania bola zrušená minuloročná „modrá“ a „červená“ trať so svojimi špecifickými lávkami a dlhými poletmi. Ale ani o túto vec bikeri v parku neprídu. Časť prekážok je presunutá na nový „modrý“ Family track. Táto trať je svojou skladbou jednoduchá a vedie po inej zjazdovke. Jej dĺžka dosahuje takmer tri kilometre.

Hlasy jazdcov, ktorí volali po traile so strednou obtiažnosťou, boli vypočuté a budú zrealizované v podobe tretej trate. Tá bude viesť, rovnako ako všetky trate z hornej stanice lanovky, po úvodnej lúke sa však stočí do lesa. Tešiť sa môžeme na lesnú technickú trať s prírodnými aj umelými north shore prekážkami. Aktuálne by sa mali doriešovať všetky potrebné povolenia a po schválení začne výstavba. Ak všetko dobre dopadne tak by mala byť hotová už v čase konania kempu.

Aby bol výpočet zmien kompletný, nesmieme zabudnúť ani na trojicu nových dirtov ku ktorým pribudne aj nový wallride. Ďalšou víziou rozvoja Bikeparku Jasná Nízke Tatry je výstavba plnohodnotnej fourcrossovej dráhy. Fotky z výstavby trackov nájdete na webstránke http://kemp.bikemagazin.sk v sekcii Galéria.

Čo sa týka inštruktorov, je známe už aj meno teamleadra skupiny Hardtail. Na Bikemagazin Summer Campe 08 bude "tvrdé chvosty” viesť jazdec tímu Ride Slovakia a Devilwork Factory rider Matúš Korytko. Ten v minulej sezóne skončil celkovo na druhom mieste v seriáli Slovenského pohára v zjazde, vyhral Jasná Bike ligu aj Ride Cup. Matúš Korytko tak doplní inštruktorov v zostave Filip Polc, Tomáš Vrbovský, Ján Javorník, Roman Zemánek a Ľuboš Pecho.

Na večerný program máme už pripravenú celú paletu filmov na videoprojekciu. K dispozícii už sú DVD ako Mad World, BMSC 07, Earthed 5, New World Disorder 8, Stripped, Between the Tape, Suspect, Antigravity, The Picture, Virtuous, Hypnosys… vrátane úplnej novinky od tvorcov filmov Collective a Roam – Seasons.

Malá zmena sa dotýka aj záverečného závodu kempu, hlavne jeho exhibičnej kategórii. Príležitosť zapretekať si s našimi inštruktormi dostane aj niekoľko vybraných jazdcov… zatiaľ sú známe mená Aleš Hrebík (Filip Polc Racing team), Petr Tlustoš (TBB-Bike team), Libor Lieskovský (Tukan Racing team), Rado Brychta (staviteľ tratí v Jasnej), Marek Jurčík (KHC Kaktus Bike), Juraj Nevolník (Devilwork Factory team)… Kompletný zoznam bude zverejnený na webe kempu.

Záverečného závodu sa zúčastnia učastníci kempu podľa tréningových skupín. Ako lákadlo k čo najvyššej účasti bude slúžiť rám DunCon Cocker, ktorý bude môcť vyhrať v špeciálnej minitombole iba účastník záverečného závodu. Odmeňovať sa budú samozrejme víťazi jednotlivých kategórii, inštruktori odmenia talenty ich tréningových skupín… „Odporná porota“ nebude vyberať Miss Camp ale Devil of the Camp, ktorý nezíska šerpu ale rám Devilwork Necromancer alebo Devilwork Proteus 230 (podľa vlastného výberu). Ostatné hodnotné ceny od našich partnerov… rámy KGB, letenky do celej Európy, komponenty, doplnky, tričká… rozdáme účastníkom v záverečnej tombole. Netreba zabudnúť ani na sprievodnú akciu VELOsprint Demo Day. V nedeľu 29.6.2008 tak rozvinú svoje stany značky Specialized, GT a Giant. Možnosť vyskúšať si modely týchto producentov budú mať nielen účastníci kempu ale všetci návštevníci strediska Jasná Nízke Tatry.

Na tomto mieste by som upozornil všetkých bajkerov ktorí majú v pláne ísť do Jasnej si zajazdiť v nedeľu 29.6, že približne na 1 hodinu, t.j. v čase cca 12.00–13.00 bude hlavná trať pod lanovkou na základe dohody s prevádzkovateľom bikeparku pre verejnosť uzatvorená! V tomto čase sa totiž bude konať spomínaný záverečný závod, ktorý sa ide iba na jednu meranú jazdu. Mimo tohto času je celé stredisko pre všetkých bajkerov otvorené bez akýchkoľvek obmedzení. Ďakujem vám za porozumenie.

Pokiaľ máte záujem sa Bikemagazin Summer Campu 08 zúčastniť, navštívte aktualizované webstránky http://kemp.bikemagazin.sk kde nájdete všetky podrobnosti.

Bikemagazin Summer Camp 08 podporujú:
Generálni partneri: Red Bull, Jasná Nízke Tatry, VELO sprint, Bikemania.sk
Hlavní partneri: Dema, BikesUnLtd, Pelikan.sk, Sloger, Slovkolex
Partneri: Devilwork, LiBIKE, Dainese, Maxxis, Novatec, Hayes, Straitline, Transition, Santa Cruz, Rock Machine, NS Bikes, Schwalbe, Magura, Focus, SloMBA, 661, R.S.P., Sunline, PosAm, Rann, Remerx, Belvedere, Kaktus Bike
Hlavní mediálni partneri: Rádio Expres, Velo, MTB Free Ride, Dirtbiker, Bikemagazin.sk
Mediálni partneri: Dolekop.com, Downhill.sk, TBB-Bike.cz, MTBiker.sk, ETBikez.com, Freeride-Ke.sk, QQ.sk, Extremnesporty.sk, Styleride.sk, MTBS.cz, Freeride.cz

Podobné články

Diskuze

  • anonymní uživatel Deathor (d-thor (a) post.sk) 1.6.2008 v 18:29

    ...raz sa tam vyberiem...len tie prachy ...

  • anonymní uživatel ras 1.6.2008 v 21:43

    kurva isel by som

  • anonymní uživatel hnida 1.6.2008 v 22:08

    ja tam idem,4500 podla mna nie je az tak vela

  • anonymní uživatel Medved (medved (a) bikemagazin.sk) 2.6.2008 v 17:44

    4300 :)

  • anonymní uživatel ja 2.6.2008 v 21:47

    ide tam niekdo medz 12 a 14 rokov?

  • anonymní uživatel erick 24.7.2008 v 11:57

    heheheh medzi 12 as 14 asik neee .....
    to sa chces ist pozerat???

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí