MojeKolo

Dirtkemp Prešov

Autor: PR, vydáno: 10.6.2008

17.7.2008 sa už nezadržateľne blíži a prípravy na Dirtkemp finišujú. Len pripomeniem, že Dirtkemp vznikol na podporu dirtovej scény na Slovensku v hlavách jamatona a unhappyho. Dirkemp je tréningový kemp spojený so záverečnými pretekmi. Jeho hlavná myšlienka je pod dohľadom trénerov natrénovať triky a zdokonaliť sa v ovládaní bicykla vo vzduchu a na konci kempu predviesť svoje umenie na dirte v spoločnom závode o vecné ceny. Samozrejme nejedná sa len o poctivé trénovanie ale aj o zábavu a iný sprievodný program, proste prázdninový víkend ako má byť.

Tohto roku povedie kemp štvorica trénerov.

BMX kategóriu povedie:


Dušan „DUDO“ Antalík.
Dudo je mladý 17-násť ročný talentovaný Martinčan, ktorý sa už BMX venuje od roku 2001. Jeho talent je nesporný nielenže patrí medzi najlepších Slovákov ale v poslednej dobe výrazne diktuje na Českých či zahraničných závodoch. Za zmienku stojí 1. miesto majstrovstvá ČR 2006 – Dirt, 6. miesto majstrovstvá ČR 2007 – Street, 14. miesto Suzuki BMX Masters 2007 – Dirt či „najčerstvejšie“ víťazstvo na nemeckom konteste Highway to Hill.

Ďalej bude BMX trénovať Juraj „JURY“ Mižičko
Jury je čistokrvný Bratislavčan, ktorý sa BMX venuje zhruba 4 roky. Zatiaľ je neznámy ale kto ho videl už jazdiť v Bratislave a okolí, si nepochybne povie, že jeho štýl ma niečo do seba. Úspechy zatiaľ nezožína, keďže sa na Slovensku veľmi nezávodí, ale môže sa pochváliť víťazovom v Kuzmiciach 2007. Takže tešíme sa na bratislavský diktát.

MTB kategóriu povedie:

Igor „SYSEL“ Putera
Tento 21 ročný Piešťančan sa venuje MTB dirtu a slopestylu a nepochybne je to MTB rider s najväčšími skúsenosťami na zahraničných závodoch. Tak ako napríklad 1. miesto DeeM slopestyle, 4. miesto MAROŠANA Slopstyle, 13. miesto 360 X BOX slopstyle Písek a 8. miesto Bastr Jam Brno. Syselovi sa vďaka svojmu talentu podarilo dostať do nového DUNCON- G-shock teamu, s ktorým sa bol už ukázať aj na takom prestížnom závode ako je NISSAN QASHQAI CHALLENGE

Martin „JAMATONO“ Sitáš
Jama ako mu všetci hovoríme je 2 v jednom – zároveň ako spoluorganizátor a hlavný tréner pre Dirtkemp. Tento 20 ročný Námestovčan už čosi odjazdil, nastaval a zorganizoval. K jeho najväčším úspechom patrí : Sport Life MTB street kontest 06 (Brno), Sport Life MTB street kontest 07 (Brno), Freestyle Games 07 (Brno), Dirt Jam Kontest 07 (Piešťany 3. miesto), Dirt Kontest 07 (Kuzmice 2. miesto + best trick), BlackComb Slopestyle (Mosty u Jablonkova) a najnovšie aj FS games 08 a Indusrty jam Zlín.

Keďže sme si už základnú posádku kempu predstavili priblížime si miesto konania. Prešovské dirtovisko vzniklo v rámci akcie Red Bull Backyard Digger 2007. Na ploche 3500m2 vyrástol jeden z najlepších dirtových spotov na Slovensku. Celý park začína veľkým rozbehom a pokračuje troma lajnami. Ľavá lajna je tvorená 3ma nízkymi skokmi bez dier (lavice). Stredná lajna je troma väčšími – klasickými dirtami a úplne v v pravo tvoria tretiu lajnu 3 najväčšie dirty. Ešte k tomu tohto roku pribudol vďaka práci prešovských matadorov aj foampit. V parku si pojazdí nielen skúsený jazdec ale aj začiatočník.

Nakoniec najvýznamnejšou zmenou Dirtkempu je zmena jeho ceny. Z pôvodných 3000 Sk za osobu sa nám podarilo znížiť náklady na kemp a to na 2150 Sk za osobu. Znížením nákladov sa ale musel zmeniť aj program a to tak, že polovica sprievodného programu odpadá (ako je tombola,…), taktiež pitný režim a tréneri boli taký zhovievavý, že odtrénujú kemp zdarma. Takže čo kemperov čaká na kempe? Cena v sebe zahŕňa ubytovanie, stravu ale bez raňajok, koncert, videoprojekciu, kameramana, zdravotníkov a len kemperi sa môžu zúčastniť záverečného závodu o vecné ceny. Vždy o 18 00 po skončení oficiálnych tréningov sa začína voľné jazdenie pre širokú verejnosť za sprievodu muziky, fotografa a kameramana. Dovtedy je park vyhradený len výlučne pre potreby kempu a pre jeho účastníkov.

Osoby, ktoré zaplatili pôvodnú cenu sa nemusia báť, preplatok im bude vrátený najneskôr do 21 .6. 2008 na účet. Pozvánky a podrobné informácie sa začnú posielať okolo 15.6.2008.

Stále je možnosť sa prihlásiť vyplnením tohto formuláru. Prihlášky akceptujeme do 10.6.2008. Stále ale ostáva podmienka ak do tohto dátumu neuhradí poplatok za kemp aspoň 35 ľudí, kemp sa nebude konať.

Samozrejme treba sledovať novinky na našom webe alebo poprípade kontaktovať organizátorov.

Info: webová stránka podujatia www.dirtkemp.sk a aktívne fórum nájdete tu.

Dirtkemp podporujú:

Generálny mediálny partneri: bikemagazin, dolekop.com, rádio Hornet, časopis Dirtbiker,
Mediálny partneri: styleride, mtbiker, freeride-ke, extremne sporty, qq,
Generálny partneri: darkside, labomont gas, RedBull
Hlavný partneri: libike.sk
Partneri: styleride

Podobné články

Diskuze

  • anonymní uživatel vabis (vabis (a) seznam.cz) 11.6.2008 v 14:54

    Takovy bordel okolo toho foampitu.. hnus

  • anonymní uživatel jama 11.6.2008 v 23:46

    babis... v case tejto foTTo ako si si mohol aj domysliet bol foam pit este len vo vystavbe

  • anonymní uživatel vabis (vabis (a) seznam.cz) 16.6.2008 v 16:32

    ok no :-D

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí