Bikemagazin SC 08 - report

Autor: Keli, vydáno: 30.6.2008

Představovat Bikemagazin Summer Camp je asi zbytečné, sice se uskutečnily teprve dva ročníky, ale svoje jméno i prestiž již má. Ale pro úplnost jedná se o letní camp na kterém probíhá intenzivní výuka sjezdování.

Stejně jako v loni, byl náš server pozván, aby jsme přijeli a poreferovali ostatním o průběhu campu a místním parku. Jdeme tedy na to. Zájem o camp byl stejně jako v loni velký, na všechny zájemce se nedostalo a i přes zvýšení počtu frekventantů na 60 kusů, bylo nutno téměř čtyřicet dalších odmítnout.

Tak jak to na podobných akcích bývá, sejdou se zde účastníci na různých úrovních, takže nezbývá celé osazenstvo rozdělit do jednotlivých skupin podle jejich schopností, od úplných začátečníků až po opravdové střelce, kteří již moc rad nepotřebují. Každá skupina dostane přiděleného jednoho instruktora, instruktoři nebyly žádná ořezávátka, mistry se to tam jenom hemžilo, ale bez pochyb z skupiny Roman Zemánek, Dodo Javorník, Matuš Korytko, Michal Wiesenganger, Tomáš Vrbovský a Filip Polc, nejvíce vystupoval poslední jmenovaný, světovým pohárem ošlehaný rider.

Veškerá výuka probíhala na tratích v Jasné, start všech tratí je na konečné stanici lanovky na Rovnej Holi v nadmořské výšce 1491 m.n.m a cíle jsou na startu lanovky o 463 metrů níže.

Od loňského roku se počet tratí rozšířil, přibyla zábavná a hodně rychlá trať Family, na první pohled se zdála velice jednoduchá, ale zdání klamalo, zavřené zatáčky a kamenitý podklad dělaly občas problémy. Další novou tratí je dosud oficiálně neotevřená freeridová trať procházející dvěma lesy, je přeplněna přírodními boulemi, vlnani, velkými kameny, prostě čistokrevné FR.

Nicméně hlavní tratí je v Jasné trať s názvem Downhill, oproti loňskému ročníku došlo k výraznému zjednodušení, zpomalení. Vyrostlo přes třicet klopených zatáček, nejvíce rozbitá místa byla vynechána. Trať má délku 1850 metrů a při převýšení 463 metrů je jasné, že v Jasné je to docela kopec. Z mého pohledu je to asi nejzábavnější sjezdová trať na které jsem kdy jel, je na ní totiž úplně vše od velké rychlosti přes skoky až po technické úseky.

Další plány střediska s rozšiřováním tras jsou velké, bude postavena fourcrossová trať, northshore a taktéž bude rozšířeno, v současné chvíli nepříliš povedené, dirtoviště.

Snad jedinou stinnou stránkou, jsou poměrně vysoké ceny za lanovku, 8 jízd za 890Skk, ale toto se má změnit a bude zavedena celodenní jízdenka za zajímavější cenu.

Camp nám plynule dospěl až do svého posledního dne, kdy byl naplánován závěrečný závod na jedno kolo, oproti loňsku byl zájem camperů výrazně větší a tak se postavilo na start skoro sedmdesát startujích i s kategorií exhibiční, kde startovali instroktoři a pozvaní jezdci a také kategorií media, kde startovali pisálci.

První se na start postavila média, jednalo se o ryze český souboj, Brno proti Nejdku, zlatá loď uhájila pozice z loňska a brala první dva fleky v pořadí Spáčil, Švrček, třetí dojíždí Radek Stoklasa.

Další kategorií na startu byli Novice, odvážilo se pouze tři a tak měli všichni bednu jistou. První dojel do cíle Martin Peterec, když za sebou nechal jediné dvě slečny na startu, druhou v cíli Radovanu Sližíkovou a třetí Katarínu Kapostášovou.

V Beginners si pro první flek s přehledem dojíždí Jiří Krofta, následovaný Frantou Grúlem a na třetím dojíždí Marek Vozár.

Kategorie Hardtail si zaslouží velký respekt, na takto náročné trati předváděli velmi pěkné jízdy, ale vyhrát může pouze jeden a tím se stal Matej Švantner, další místa obsadili Pavol Peťko a Ján Barienčik.

Moderate vyhrává Matej Pivko, následovaný Lukášem Kováčikem a Peterem Sitasem.

Na startu zbývají poslední tři kagorie, časy se přiostřují. V Advanced je pořadí v cíli Stank, Malečka a Krč. V Elite pak Mackovič, Medovič a Palko. Poslední kategorií je exhibiční, v té svoji extratřídu potvrzuje Filip Polc a i přes velkou chybu na trati s přehledem vyhrává, ikdyž je vidět, že nejede na 100%. Druhý flek bere Vlado Tichý, na třetím dojíždí brněnský jezdec Petr Tlustoš.

Následovalo vyhlášení závodu, předání pohárů, šampaňské střiky, neuvěřitelně bohatá tombola a jelo se domu.

Závěrem bych chtěl poděkovat organizátorům v čele s Medvedem, za skvěle zorganizovaný camp, za pozvání, za toleranci…

Středisku Jasná bych popřál ať vyjdou všechny plány, tratě ať rostou jako z vody. Protože potenciál střediska je veliký, byla by škoda jej nevyužít.

Diskuze

  • anonymní uživatel Medved (medved (a) bikemagazin.sk) 30.6.2008 v 10:06

    jaj polamal by som vam ruky za ten vecer co ste vyvadzali, ale potom by ste nemohli napisat tento report. takze nic nebude :)

  • anonymní uživatel head 30.6.2008 v 11:14

    medved no vidis, a na mna si to chcel zvalit, b...aaa

    :)

  • anonymní uživatel Medved (medved (a) biekmagazin.sk) 30.6.2008 v 11:57

    nene Pato, ty si robil inu zlobu, Filip vie o com ja hovorim

  • anonymní uživatel Topka 30.6.2008 v 12:05

    Medved - no, nejsem si uplne jistej, jestli Filip 100% vie ;-), bylo to narocny na pametovy bunky... :-)

  • anonymní uživatel head 30.6.2008 v 12:24

    :D :D

  • anonymní uživatel stepanisko 30.6.2008 v 12:52

    Doufám, že tomu zmetkovi co mi v neděli na snídani ukradl hnědou Etnies bundu, bunda padne a má radost z vydařeneho lupu...

    jinak akce výborná, takhle dobrě jsem si už dlouho nezajezdil

  • anonymní uživatel Duske (dusanmaulik (a) gmail.com) 30.6.2008 v 14:03

    HNEDA ETNIES BUNDA SA NASLA, MAME JU TU V JASNEJ, KONTAKTUJ MA...

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí