Horsefeathers FMX JAM 2008

Autor: PR, vydáno: 26.7.2008

Freestyle motokros zažívá v poslední době obrovský progress. K bikům má navíc hodně blízko, proto jsme se rozhodli informovat vás i o této zajímavé akci.

Martin Koreň pozval do Mníšku, dle jeho slov, zatím nejnadupanější seznam riderů, který kdy v Čechách na jedné akci byl. Zatím zveřejněný seznam riderů, kteří svou účast potvrdili najdete na webu závodu – www.horsefeathersfmxjam.cz. Zajímavé je určitě i to, že na akci je vstup zdarma!

Trať závodu se nachází v tréninkovém parku freestyle motokrosu, ve kterém můžou rideři posílat husté triky na různých rampách. Areál je oválného tvaru a vychází z tratí, které můžeme vidět na závodech MS FMX – „Night of the Jumps“. Trať se připravovala několik dní a při stavbě se spotřebovalo více než 500 l nafty! Základem jsou tři odrazové rampy, dvě nastaveny na 20 metrů, a jedna na 15 metrů. Jelikož freestyle motokros má základy na hliněných rampách, nezapomnělo se na ně ani v Mňíšku pod Brdy. Hliněné skoky a hliněný dvoják jsou velmi technické a odkazují na kořeny FMX. Dirt Jumpy v FMX parku navrhoval několikanásobný mistr ČR v motokrosu a superkrosu Honza Brabec. Jezdci na motokrosových obludách můžou využít rampy celého parku a dávat husté triky hlavou nahoru i dolů. Právě o nápaditost triků a plynulou jízdu půjde při Horsefeathers FMX Jamu, vedle zábavy, nejvíce. Velmi oblíbený u jezdců i u fanoušků je Fun box, který je prvkem ze skate parku. Fun box lze projet hned několika způsoby – po předním či zadním kole, nebo jej rider může celý přeskočit.

Jak vypadá letošní trať a jak to vypadalo v Mníšku pod brdy minulý rok se můžete podívat v následující minigalerii.

 

A na závěr ještě několik základních informací:
Termín konání – čtvrtek, 31.7.2008
Místo konání – Mníšek pod Brdy (cca 20km z Prahy směr Písek)
Vstupné – ZDARMA!
Web závodu – www.horsefeathersfmxjam.cz

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí