reklama

Meatfly Slopestyle DM - report

Autor: Štepánisko, vydáno: 17.10.2008

Uplynulou sobotu se na Dolní Moravě uskutečnila akce Meatfly Slopestyle DM, která byla původně přeložena z 16.srpna,kdy pořadatelům nepřálo počasí. Termín na druhý pokus se povedlo organizátorům vybrat opravdu dobře, slunce svítilo, nebe bez mraků a příjemná teplota okolo 15°, prostě babí léto jak má bejt.

Od loňska se na svahu objevilo několik nových překážek, nově bylo vybudované účko, do kterého se naskakovalo z lávky a poté vyskakovalo do transferu asi s metrový převýšením, další novotou byl funbox s dropem. Poslední novinkou byly dva mega dirty s délkou přes 8m a ten kdo se toho nebál a poslal to na skok v pořádných kulích mohl se proletět 10 a víc metrů.

Na svahu se během dopoledne sjelo asi 30 borců a pilně se trénovalo. Během tréninku se celkem nepěkně vysekal Kuba Kalina a chvilku po něm Žena, diagnóza byla u obou stejná, zlomená klíční kost.

Dále trénink probíhal bez úrazů a okolo třinácté hodiny se na start kvalifikace postavilo 22 rajdrů, každý z nich měl možnost ukázat svůj um ve dvou jízdách. Po první jízdě to ještě balí Honza „Loleq“ Tóth, vinou pochroumaného kotníku.

Okolo čtvrté hodiny odpolední se na start postavilo 11 postupujících borců, aby si to rozdali o 20 000 v prize money a 50 000 ve věcných cenách. Pojďme rovnou k výsledkům:
5. flek urval Kamil Tatarkovič,
bramborouvou pozici si vyjel Dan Frank aka Frenk,
3. místo a 4000 Kč bral Martin „Khenzel“ Voříšek, hlavně díky kombu backflip, tailwhip a 360 na posledních třech dirtech.
2. flek a 6000kč si vyjel Damjan Sirišky, kterej jako jedinej rotoval na největším skoku a to rovnou přes hlavu vzad.
Vítězství a 9000 cash zkásnul Kuba Vencl, porotu ohromil backflipem na dirtu a následnou precizní 3šestkou na 4 metrovém dropu, ta nakonec byla zvolena best trickem.

Sakum prdum akce to byla opravdu výborná, organizátoři se vytáhli a připravili výborný park, kde každej našel to svoje. Příští rok by chtěli pořadatelé posunout jejich slopestyle zas o něco výš a rozhodli se tuto akci spojit s víkendovým bikefestem. Máme se na co těšit…

 

Foto: Bikesek

Diskuze

  • anonymní uživatel DarkRRider 21.10.2008 v 17:07

    vipada to, ze tam bylo fakt pekne, mrzi me ze jsem tam nebyl:(

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí