Bikehazard week - Bikepark Semmering

Autor: Bára, jm_, vydáno: 1.9.2009

Je tady ráno, kdy odjíždíme. Já (Bára, pozn. red.) a brácha (ten slavný sjezdař Pepa Mrázek) jsme vyjeli asi kolem 8 hodiny a začali se postupně hromadit do celkového počtu na dalších zastávkách. V Holešove bereme Bikehazard dodávku se Sedláčkovic bratry. Další dva bratry Kubíky a Romana. Dodávka byla nejvíc potřebné auto, vezla přesně 19 kol. Jako další se s menším zpožděním přiřítil Martin Hoferek a později jedna z žen českého sjezdu Míša s Pecanem a kámoš Tom. Už je nás jedenáct a přesouváme se do Hulína, kde nasedají poslední členové. Kikin a Lukina a Šéf s Gošou. Sestava o 15ti lidech z toho 3 baby je kompletní a můžeme konečně nabrat správný směr, Semmering.





V 10 hodin výjezd a po čtyř hodinové cestě se 3mi zastávkami se ocitáme „pod mostem“ na místě našeho přechodného bydliště (dům Haus zum Touristen) ve vesničce Schottwien. Nejdřív bylo dost lidí vyvalených, kde jako to bydlíme, když jsme vylezli z aut. Paní domácí nás všechny ale mile překvapila. Pro náš malý školní výlet jsme dostali celé jedno patro s pokoji a obrovskou kuchyň v přízemí. Když jsme byli ready objevovat krásy Rakouska zasekli jsme se ve sklepě, kde jsme na noc uložili kola. Už ani nevím kdo přesně sklep tak zkoumal, ale hlavní bylo to, že jsme našli kulečník (na roztržené plátno posloužila americká páska), postarší fotbálek (hráče jsme popohnali WDčkem), pingpongový stůl a šipky. V tu chvilku byli nadšeni všichni.





Ještě ten den jsme se jeli podívat do bikeparku, který byl necelých 10 kilometrů od dosavadního bydliště. Šli jsme se podívat na trať a každý už se nemohl dočkat druhého dne plného ježdění. Večer jsme něco ugrilovali a šli spát.

V bikeparku si každý našel brzo to svoje. Mají tady super tratě od těch jednodušších jako Family strecke, která se dala sjet i na zapůjčených koloběžkách. Pak freeridová trasa s lávkama, skokama, dropama a různýma technickýma záležitostmi. Nechybělo ani spoustu kořenů. Prý to tam ráno v mlze vypadalo jako v Kanadě, řekl Šéf a měl pravdu. Tratě se dali různě kombinovat a dalo se projet přes Slopestyle park, kde jsou dirty, dropy a wallridy. Downhillová trať byla všemi hodnocená hodně dobře. Padali i názory, že lepší trať snad ani neznají a podobně. Nakonec Northshore park u dolní stanice lanovky, který čekal na kteréhokoliv ridera na trati.





Když jsme vyjeli nahoru na kopec viděli jsme krásné horské scenérie a nádherně modré umělé jezírko v přírodě, které ne málo přitahovalo naši pozornost v horku jaké panovalo, a protože jsme s sebou měli plavky, tak jsme si v průběhu ježdění a po ježdění odskočili zaplavat (doporučujeme všem, koupání povoleno). Nebo můžete navštívit místní rozhlednu s výhledem do okolí a údolí. Každý den jsme tady potkali nějaké Moraváky. A to díky tomu, že je to jeden z nejbližších a nejlepších parků od nás. Po celém týdnu se zničilo dost materiálu, nepamatuji si den, kdy by některý z nás něco nezničil. Proto je dobré vzít si sebou dostatek náhradních dílů, duší a lepení. Něco tady nemusíte sehnat.

V bikeparku je možnost zapůjčení kol od Specialized. Dál je tu možné dobře nakoupit v Bille, pozor v Rakousku mají obchody otevřené jen ve všední dny. Trafika a informace hned vedle, restaurací taky dost.





Jak asi vypadal náš jeden den? Ráno vstávačka, snídačka a naložení kol do dodávky. Každý si bral nějakou tu sváču sebou, protože teplé jídlo jsme vařili až večer když jsem přijeli. Každý den jsme parkovali na parkovišti hned pod lanovkou a založili malý tábor. I když se to nezdálo slunko dost opalovalo, tak jako na každých jiných horách, proto se hodí vzít si s sebou stánek. V klidu jsme dali kola do kupy, navlekli si chránidla a vyráželi na tratě. Za celý ten den, kdy v 10 hodin zapínají lanovku a v 6 končí se dalo sjet klidnějším tempem kolem 20 jízd, v pohodě i s přestávkami. Řady nejsou žádné, jak v pátek, tak ani o víkendu. Po ježdění jsme se jeli okoupat do místního neskutečně čistého jezírka. Dolů, domů jsme jezdili na kolech. Parádní 10 kilometrů dlouhý sjezdík po asfaltkách. Sprcha a večeře, popřípadě zábava u kulečníku, fotbálku, grilu…





I když nám celé pondělí a celou noc pršelo, tratím to moc neuškodilo a na druhý den se dalo jezdit úplně v pohodě. Sem tam malá kaluž, co se dala objet, ale během dne krásně vyschla.





Jeden den čtyři lidi vytáhli i svá xc kola. Jeli jsme na nedaleký vrcholek Pinkenkogel, kde vás v hospůdce obslouží český personál. Možností kam se vydat na xc je spousta. Takže berte i tyhle kola. Mapu okolí a spoustu informací získáte v infocentru za trafikou. Co víc říct? Neváhejte, jeďte se přesvědčit sami. Nemusí to být na týden, i na víkend je to víc než dostačující.





Pár důležitých odkazů:
http://www.bikeparksemmering.at/en/bikepark/ – webová prezentace parku, ceny permic, informace o akcích, popisy tratí
www.haus-zum-touristen.at – ubytování pod mostem, 10 km od Semmeringu, vhodné pro větší počet lidí na delší dobu, zajímavá cena – 9 euro/noc
www.berghofsemmering.at – ubytování kousek od lanovky, slušná cena 37 euro/noc za dvoupokojáč se snídaní

Dále pro nás Bikehazardi natočili pár videí – více na http://www.vimeo.com/bikehazard



 


Text: Bára, foto: jm_, www.bikehazard.czhttp://www.team.bikehazard.cz

Diskuze

  • anonymní uživatel S-BH 1.9.2009 v 7:33

    pěkné fotky ale hlavně ta slečna na kole :)

  • anonymní uživatel rider_Steve 1.9.2009 v 8:18

    tak tak :)

  • anonymní uživatel u6e (ueeeeee (a) punkbike.org) 1.9.2009 v 8:49

    good job!

  • anonymní uživatel Kubik [Drink Milk][IP:62.240.163.34] ([yamat-sport]) 1.9.2009 v 11:32

    dobre dobre

  • anonymní uživatel kovac (ADAM.K99) 1.9.2009 v 13:44

    hosi mneli ste dobrou dovolenou:D

  • anonymní uživatel dhmiki 1.9.2009 v 15:03

    do kdy se v parku jezdí do konce zaří???? nebo podle počasí??

  • anonymní uživatel DD 1.9.2009 v 17:37

    dolekop.com/... nej foto hh

  • anonymní uživatel Marw (Mr.Kupca (a) seznam.cz) 1.9.2009 v 20:23

    super fotky

  • anonymní uživatel Motlak (Honza.Motl (a) seznam.cz) 1.9.2009 v 21:15

    parádní výlet... .a dost pěkné foto

  • anonymní uživatel janex 1.9.2009 v 21:27

    proste bestceler:)

  • anonymní uživatel Romza.BH 1.9.2009 v 21:30

    Pro výlety do Rakouska doporučuji Hofera, patří mu snad půlka státu. :)

  • anonymní uživatel flatoj (flat (a) dolekop.com) 2.9.2009 v 10:46

    barus, co ty hrubky? :) jinak pekny!

  • anonymní uživatel barbra (mrazkova.barbora (a) email.cz) 2.9.2009 v 18:19

    Honzo, tak pokud tam nějaké jsou tak se omlouvám..ale wordu jsem důvěřovala :D

  • anonymní uživatel tom 2.9.2009 v 21:18

    paradna galerka ... moc pekne :)

  • anonymní uživatel Durki 2.9.2009 v 21:40

    super foto

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí