Tattoo Check: Buba a Kubajsz

Autor: Zuzka Elkloko, vydáno: 12.2.2010

Zuzka ElKloko spolu s Bubou a Kubajszem připravila další díl o tetování českých bikerů. Dvojici bikerů, kterým dnešní Tattoo Check patří, asi není třeba moc představovat, ale víte, jaké obrázky a proč mají na svém těle a kdo a kde jim je dělal? A víte, že Bubův děda je taky potetovanej?








Dnešní Tattoo Check Buba a Kubajsz pojali formou vzájemného rozhovoru:








Buba: Jou, démone, vím o tobě, že jsi zkérovanej mukl už nějakou řádku let a taky vím, že jsi to měl v tomhle ohledu víc, než lehký, co se týká rodičů, jak to vůbec začalo?

Kubajsz: Začalo to na základce v 16ti, tehdá jsem si řekl, že se mi to líbí, chvíli jsem zpracovával mamču a táta pak už musel jen kejvnout. Slíbil jsem mu, že to nebude velký, ale omylem z toho byl ornament přes půlku zad. Jenže s tím pak on už nic neudělal. Rok na to už byli potetování oba dva a mě se tím otevřeli vrátka do temna. V 18 jsem to ještě nechal protáhnout a ve 20 jsem začal pracovat na rukávu. No rozhodně jsem to měl asi jednoduší než ty, s tvojí babičkou, že?




Oldschool LEJDY, kotva a srdce propíchnuté šípem přesně jako tetování z lochu na rukou Bubovo dědy:





Buba: To víš, babička je citlivá ženská, vychovávaná v tom, že kéry má opravdu jen kriminálník a můj děda. Dědek je starej punkáč a má na předloktí nahou děfku obtočenou hadem, ještě modrým inkoustem, no a báby se s ní nějak neskamarádila. Doma to mam teda tak, že mě v tom rozhodně nikdo nepodporuje, ba naopak, ale mam pocit, že už si zvykli, že ten rozjetej rukáv asi neutnu u lokte. Zmínil jsi temno, z tvých kérek to jenom číší, je v tom nějakej hlubší smysl, máš rád peklo a vzýváš satana?

Kubajsz: No hele, jak jsem psal. Začal jsem u ornamentu na zádech, tehdá to byla jediná možnost. Nicméně mi to ve 20ti bylo málo a tak jsem rozjel temno. Nechávám se kérovat od Milosche a ten si hodně holduje v démonech a lebkách. Řekl jsem mu, že mu nechám celou ruku a on ať se vyřádí. V jedný části démona mám zakomponovanej tlumič, abych nezapomněl na to, že jsem downhillákoval. Jinak na významy moc nehraju. Jsem ještě mladej na to, abych řekl „jooo tohle je můj směr, tím půjdu celej život“. Takže spíš jedu v myšlence tohle se mi líbí teď, jdu do toho. Až budu starej řeknu si: Jooo když jsem byl mladej, tak jsem si to mládí užíval. V tomhle se ale moc nescházíme. Nejradši mám tvýho Elvise, ale co to ostatní?




Buba a jeho omalovánky:





Buba: Ještě abys ho neměl rád, když jsi mi ho pomáhal vymýšlet. Elvis ani nemá tak hrozně moc hlubokej význam, spíš by měl připomínat to, že rock „n“ roll je věčnej a když si s ním jednou začneš, jen tak tě nepustí. Ale jinak to bylo u mého prvního tetování, který mám od Robina z Brna. Snažil jsem se tam vměstnat vše, co má pro mě význam, tj. mikrofon – hudba, řetěz s převodníkem – vztah ke kolu, kostky, karty – přeneseně znamenající hazard se životem, spíš, než že bych ulítával na automatech, nebo pokeru. A tím jsem si v podstatě nějaké velké opodstatňování smyslů mého života skrze kérky vyplácal. Kostel se hřbitovem určitě neznamená, že mám rád smrt a ani stejně tak růže neznamenají, že jsem třeba zženštělej. Prostě se mi ty motivy líbí a mám pocit, že dotváří určitou flow celku, který je mi blízký. Zrovna teď jsem ti přenechal termín u Milosche, který mě už teď také tetuje, co bude další motiv?

Kubajsz: No hele, máš to promyšlenější než já, hehe. Další motiv? Hele je středa, za Miloschem jdu v pátek. Ještě nevím ani kam budem kérovat, natož co. Vyberu si u něj něco, než on připraví jehly a půjdem na to. Ale chtěl bych stáhnout ten rukáv ještě krapet níž. Dokud se to dá schovat do košile s dlouhym rukávem, tak je to cajk. Kdy chceš skončit ty? Tímhle tempem budem v padesáti negři vole.




Kubajsz jede tetování ve stylu temné strany:





Buba: Haha, promyšlenější to mám, ale už taky sklouzávám spíš k lazení temný image. Trochu válčím s tím, jestli taky stahovat rukáv, přeci jen dnešní společnost je pořád ještě moc konvenční a když se ti někde vyhrne košile, tak na tebe koukají při nejlepším jak na zfetovanou, vyhaslou, rockovou hvězdu. Ale vidím to tak, že mi to nedá a stejně to dokončíme s velkým M až k zápěstí. V opačném případě vlítnem na bok, to bude teprv jízda! Po dokončení rukávu máš splněno, nebo je to teprve počáteční stanice?

Kubajsz: Vyhaslá rocková hvězda … to by na nás pak mohly letět ženský? Ale to tu radši nebudem rozebírat. Hele rukáv je pro mě jen přestupní stanice. Pak chci vlítnout na celý záda, ale to bych řekl že mám tak do 30ti co dělat. Jde to pomalu. Za rok stihnu tak max. 4× zajít k Miloschovi a to je málo. Chce to víc. Hele mluvíme tu o Miloschovi a přitom ho asi neznaj co? Představíš ho?




Big Buba riding:





Buba: Milosch je pro mě opravdový guru tetování u nás. Miluju na něm, že je z Děčína, hehe a na rozdíl od jiných tatérů u něj poznáš jeho ojedinělej styl. Frčí si to hodně v realistice, jak si zmínil, má rád hodně temný věci, lebky, démony, prostě pořádnej hell. Líbí se mi od něj mrtě věcí, hlavně v novym sketchbooku, co říkáš? Myslím, že máme z čeho vybírat příštích pár let a ostatní se můžou dopátrat děl mistra na miloschtattoo­.com. Chceš něco dodat?

Kubajsz: Jo jo, já bych jen možná zmínil, že je asi spíš víc známej za hranicema, než tady u nás. K tomu temnýmu stylu bych dodal i to, že od něho nevidíš moc barevnejch kérek, což mě osobně vyhovuje. Ale ať si o něm udělá obrázek každej sám. Hele myslím, že jsme toho na sebe řekli možná až moc. Dál se tě radši nebudu vyptávat, jinak z tebe vypadne i to, proč se ti začalo říkat Bigbuba a to je zas o něčem jinym. Takže já ti dík a Zuzce díky za supr nápad. Temno všem!




Kubajsz riding:





Buba: Yop yop, určitě dík Zuz za oslovení a ostatním radím, alespoň trochu nad kérou přemýšlejte, né každý vás sjede do stylu jako Milosch a náramek se slony by mohl za pár let zamrzet. Jo a poslouchejte Danziga… čest!

Kubajsz: Danzig je základ, howg…








Rozhovor a tattoo fotky:
Zuzka ElKloko
Buba (bigbuba.cz)
Kubajsz (kubajsz.com)

Bike fotky:
David Vepřek (davidveprek.com)

Podobné články

Diskuze

  • anonymní uživatel VycuratASpat 12.2.2010 v 12:14

    ty bubovi zavreny oci nejvic

  • anonymní uživatel he he 12.2.2010 v 12:21

    kto pevo nepe, pomoci mu nit muhuhaaaa

  • anonymní uživatel hýbňoš 12.2.2010 v 12:24

    ta poslední fotka je super :D a Danziga taky můžu

  • anonymní uživatel bigroman (roman.stana (a) seznam.cz) 12.2.2010 v 13:00

    zavrenych oci jsem si taky vsiml hned, asi mel strach

  • anonymní uživatel Onan 12.2.2010 v 13:43

    z toho nemůžu.. :D :D :D

  • anonymní uživatel čibrut 12.2.2010 v 14:09

    pěkný vyholený podpaždí, jen tak dál!

  • anonymní uživatel KRAJIC (tkrajic (a) seznam.cz) 12.2.2010 v 14:17

    Ta poslední fotka je boží!!!!!!

  • anonymní uživatel Wanteds (majo177 (a) azet.sk) 12.2.2010 v 14:55

    Super clanok :D a Buba asi len meditoval popri jazde :D

  • anonymní uživatel vyschlej Belmondo (jirkabuchacek (a) seznam.cz) 12.2.2010 v 15:35

    no jasně pořádnej deathMetal!!! mám doma pár knih a brožur ze zahraničí ..kde sou kerky z počátku jejich slávy např vykerovaný oči na víčkách očí z dob druhé světové !! to je hell!!! nebo kompletní slavnostní tabule a to přímo na vyholený lebce . já spíš obdivuju brending vyřezávání a vypalování jizev ,kery se v nejhustějším případě ještě vysypou barevným prachem . znetvořit se ale dá i na kole . k čemu jsou holenáky ? každej si tím projde nebo prošel .hh

  • anonymní uživatel jajik 12.2.2010 v 15:47

    demence,za pár let si řeknete,to co já vám dnes. Demence...

  • anonymní uživatel Ue 12.2.2010 v 16:02

    já přemejšlím o delfínkovi na zadeček

  • anonymní uživatel Jerome 12.2.2010 v 16:08

    2Belmondo: bez si s tim svym deathmetalem uz doprdele a prestan ho porad vsude vnucovat! Vzdycky kdyz uvidim tvuj prispevek na punkbiku, jdu se rovnou vyblit! Cest

  • anonymní uživatel peepa 12.2.2010 v 16:09

    vyschlej Belmondo: oči na víčka si tetovaly hlavně mariňáci aby mohly spát ve službě :)

  • anonymní uživatel Scoty (heineken88 (a) centrum.cz) 12.2.2010 v 16:15

    Kérka co má buba na rameni je supr! Dobrá práce tatéra, každopádně!

  • anonymní uživatel Marčéélo 12.2.2010 v 16:19

    Kubajszovy tetování jsou hnusný, prti gustu. Bubovy ujdou.

  • anonymní uživatel fliryde 12.2.2010 v 16:24

    Super! Nápad s dialógom je top!

  • anonymní uživatel vyschlej Belmondo (jirkabuchacek (a) seznam.cz) 12.2.2010 v 16:37

    Jerome zapoměl si vole že tedle článek není o mně . ale dík za duvěru !!!já totiž přepisuju dějiny ty nulo . hhhhhh

  • anonymní uživatel kubo (nepson (a) inmail.sk) 12.2.2010 v 18:40

    DANZIG NAJVIAC!!!!

  • anonymní uživatel Stoner (turbo.zaridi.to) 12.2.2010 v 19:48

    toto je hnuss velebnosti. za chvili se tu budou prezentovat a srovnávat i čurááky těhle uber riderů

  • anonymní uživatel el kloko (elkloko (a) dolekop.com) 12.2.2010 v 20:18

    Stoner: Ano, srovnávání čúráků plánujeme na jaro.

  • anonymní uživatel Vali 12.2.2010 v 21:02

    Tak clanek i kluci v pohode, jejich styl kérek je mi trochu dál, ale jinak sem rád že sem se dočkal pokračování už sem se bal že ty články dělat nebudete, jen tak dál, je to zajímavý

  • anonymní uživatel Wu Syndicate (skoda1 (a) post.sk) 12.2.2010 v 22:03

    EL KLOKO; ty si aka husta teta.

  • anonymní uživatel Scoty (heineken88 (a) centrum.cz) 12.2.2010 v 22:35

    Jak to tak čtu, nejenom tady, ale tak celkově.. Kérky jsou stále u většiny čechů zaužívané tak, že to musí mít zákonitě lidi, kteří v životě něco provedli. To už je dávno pryč! Kérka je věc životního stylu, je to umění, stejně, jako každé jiné. Je to ta nejvyšší meta, jak prosadit to, v co vlastně věříš a za čím si jdeš.. Nic silnějšího není, než si to nechat vyrýt pod kůži! Zkrátka do léta minimálně jedna bude a názory typu "Co pak budeš dělat, říkat, když ti bude 60, 70, 80.. NIC, protože v to co tam budu mít vyryté, budu věřit dokud neumřu!

  • anonymní uživatel Wu Syndicate (skoda1 (a) post.sk) 12.2.2010 v 23:24

    Scoty ty si proste romantyk skoro aj slzicka bola. dik

  • anonymní uživatel peepa 13.2.2010 v 9:16

    Stoner: no vidíš na jaře se bude psát i o tobě neboj

  • anonymní uživatel Mára (Mara (a) BeachBitch.cz) 13.2.2010 v 10:16

    je krásný,jak lidi ocení cokoliv jim tu předhodíte.......stoner : si idiot,víš to? Kubajsz: rozjed to pořádně :D

  • anonymní uživatel celkis (celkis004 (a) email.cz) 13.2.2010 v 13:28

    jo pěkný a přesně tu jak má Kubajsz na ruce tak tu chci taky doufám že to nebude vadit :)))) (ale možná si koupim ty návleky :)))

  • anonymní uživatel The Skreth 13.2.2010 v 14:01

    Scoty: blbé je, když v to věřit přestaneš..

  • anonymní uživatel The Skreth 13.2.2010 v 14:11

    Na Milošových stránkách je vidět, že tetovat umí, ale co jsi jsou někteří jedinci schopní nechat vytetovat, to tedy jenom zírám. Mít na lýtku vyschlýho fantasy dědka, nebo na stehně tygra musí být moc príma..

  • anonymní uživatel el kloko (elkloko (a) dolekop.com) 13.2.2010 v 18:18

    Peepa: tak tak, já jsem to napsat nechtěla:-D

  • anonymní uživatel žabák (konarider (a) email.cz) 14.2.2010 v 12:21

    Že tenhle server je ve sračkách vím už dávno,ale tohle je teda třešnička....

  • anonymní uživatel vale (46 (a) seznam.cz) 14.2.2010 v 15:23

    a kdo to je ten buba? neznám

  • anonymní uživatel Scoty (heineken88 (a) centrum.cz) 14.2.2010 v 15:40

    nezná BUBU ty voe:)

  • anonymní uživatel peepa 14.2.2010 v 16:22

    žabák: tak sem nechoď a čti si třeba o Bartošový

  • anonymní uživatel john magor (tramtadada (a) gmail.com) 14.2.2010 v 19:23

    komenty na dk se nedaj číst, články jo, buba je totiž vostrej týpek

  • anonymní uživatel Vali 14.2.2010 v 19:57

    john magor: myslim si zes to trefil presne do cernyho

  • anonymní uživatel vale (46 (a) seznam.cz) 14.2.2010 v 20:29

    john magor: no vostrejch týpků znám tucty,ale o nich tu bohužel nikdo nepíše....

  • anonymní uživatel <P!FKO> 14.2.2010 v 23:29

    By me spis zajimala celkova cena obrazku co ma Kubajsz a Buba...

  • anonymní uživatel Scoty (heineken88 (a) centrum.cz) 15.2.2010 v 9:34

    tak rukáv stojí zhruba 15 - 20 tisíc

  • anonymní uživatel beaastie 15.2.2010 v 10:01

    hehe tak to je dobrej metal, taky jsem trosku pomalovanej:) nejvic me ale bavi ty kecy o tom, ze je to demence apod. bikeri opet nezklamali a komenty pisou jen lidi co jim vsechno vadi... kdyby tady byl gaspi, ktery je pomalovany az beda tak by zase tvrdili ze furt vsichni tlaci jen gaspiho...
    jinak kubjsz: moc pekny hell, nemam na to koule, ale az budu velky kluk (je mi teprv 27:) tak mozna neco taky pojedu v hellu

  • anonymní uživatel Daon ( www.r32.tym.cz ) (cowan.bike (a) seznam.cz) 15.2.2010 v 11:10

    souhlas s jajikem "demence,za pár let si řeknete,to co já vám dnes. Demence..." , je to vaše věc , ale já osobně bych se na nějaký tetování vy*ral... :-/

  • anonymní uživatel Scoty (heineken88 (a) centrum.cz) 15.2.2010 v 12:26

    kérka je věc osobního stylu ..

  • anonymní uživatel semi_freerideklan.com 15.2.2010 v 14:00

    Daon: kamo chapu, ze ve 13 mas na to jinej nazor nez ja ve 33:) navic usetrim za obrazkovy knizky, az si moje deti budou prohlizet moje ruce:) ano je to vec kazdeho z nas:) takze me kery bavi, tak mi to neber:D

  • anonymní uživatel Ue 15.2.2010 v 14:58

    muhehh kéry jsou pro lidi se zdravým sebevědomím, kteří vědí co chcou a nebojí se toho... HOWGH

  • anonymní uživatel KUbajsz.com (kubajsz (a) gmail.com) 15.2.2010 v 16:04

    beaastie: díky, je to jen o tom prvním peklu, pak už to jde samo :)

  • anonymní uživatel Scoty (heineken88 (a) centrum.cz) 15.2.2010 v 18:28

    jinak BUBA: REPULSE WEAR supr!:) Kvalitní značka

  • anonymní uživatel el kloko (elkloko (a) dolekop.com) 15.2.2010 v 22:37

    Ue: já se těšim na tu tvoji, takový omalovánky nemá nikdo:-)

  • anonymní uživatel .:Longy:. 17.2.2010 v 21:59

    ja bych se obratil na všechny ty co sem píšou: Co budete dělat až se vám to přestane líbit nebo až budete starý a bude to hnusný..... To je takovej populační názor. Já lituju vás protože když si za svojim rozhodnutím nestojíte a nevíte co chcete tak si kerku nedělejte. Kerujou se lidi co věděj do čeho jdou a neřešej co když se mi to přestane libit. Nepřestane. A když jo tak to byla kapitola života a rozhodnuti na ktere nezapomene. A až budu starej a moje kerky budou "hnusny" no a co? vždycky si nima připomenu to co bylo a to že to jednou musí zkončit.

  • anonymní uživatel Tchaghir Baghir [čagír bagír] (l.misteri (a) seznam.cz) 26.2.2010 v 15:15

    Hold někomu se tetování líbí, někomu né. Někdo rád broskve, někdo čokoládu.. :-) Někde jsem tady četla názor se kterým se naplno ztotožňuju. Tetovaný symbol hold nemusí mít smysl, jelikož má smysl samo o sobě. No a moje tetování bude v mých osmdesáti scvrklí jako já a takových nás bude spousta... :D

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí