Report: CTM MS DH Cup - Malino Brdo

Autor: Keli, kategorie: Report, vydáno: 7.6.2010

Čtvrté kolo CTM Moravsko Slovenského DH Cupu hostila třetí lokalita, po minulém závodě který se odehrál na české straně na Razule, se celý seriál přesunul, pravděpodobně nejdále od hranic do Ružomberoku do střediska Specialized Bikepark Malino Brdo (web).

Pro slovenské jezdce byl tento závod velmi dobrou přípravou na červencové mistrovství Slovenska, které se zde pojede 18.července.

Místní bikepark se skládá z několika tratí, dvou freeridových (jedna je opravdu velmi jednoduchá a druhá o trochu těžší, ale za to opravdu velmi zábavná, plná skoků a klopených zatáček), dále je v bikeparku sjezdová trať, která má dvě varianty, od startu lze zvolit jednodušší a těžší, obě varianty se cca po čtvrtině spojí a do cíle pokračují společně.





Ružomberská trať je opravdu komplexní, je na ní vše co by měla správná trať obsahovat, ať už se jedná o techniku, nebo i o fyzickou připravenost jezdců. Navíc díky současnému počasí a povodním na Slovensku byla v pátek a v sobotu orpavdu hodně vlhká, během celého víkendu se však vyjezdila téměř do sucha. Horní půle dráhy je opravdu z hodně prudká, plná kamenů a kořenů a především hodně technická, naopak spodní polovina je zase velmi šlapavá a za sucha bude i dost rychlá. O tomto víkendu zde zůstala místa plná lepivého bláta, kde to opravdu nejelo a jezdci museli dost šlapat, aby tyto úseky překonali alespoň s minimální ztrátou rychlosti.

Bohužel stinnou stránkou trati je, že je místy hodně nebezpečná, a to, i přes velké množství ochranných prostředků jako jsou sítě nebo matrace na stromech si vybrala během tréninku i závodu svoji daň v podobě několika zranění a to i u poměrně velkých favoritů. Největším smolařem byl Vlasta Hynčica, který bohužel spadnul během pátečního tréninku tak nešťastně, že se z toho vyklubalo velmi těžké zranění kolena, slavná D3O pěna v chráničích 661 nezafungovala a Vlasta si rozdrtil češku. Nyní je již po operaci a snad bude brzy v pořádku, ikdyž první předpovědi vyhrožovaly i koncem kariéry.





Na CTM Moravsko Slovenském DH Cupu startuje sedm kategorií, tento závod byl specifický v tom, že první dvě kategorie, Naděje a Ženy, nejeli celou sjezdovou trať, ale vzhledem k její obtížnosti ji jely jen od její spodní poloviny. U kategorie Nadějí tento krok chápu, ale u Žen bych z obtížnosti neslevoval, pokud se děvčata chtějí posouvat dopředu je nutno jezdit těžké dráhy.

V Nadějích dopadly závody následovně: Adam Březík (SBT Fryšták), Dominik Lošák (Internova DH Racing Team), Tomáš Michalik (TCK Žilina). V ženách byl rozdíl mezi první a druhou nezvykle malý, důvodem bylo nejetí celé dráhy, protože, při vší úctě ke všem zůčastněným závodnicím, vítězná Radka Slížiková (Bikemagazin Riders) je na tom technicky o level výše a pokud by se jela trať celá rozdíl by byl velmi markantní. Druhá Kateřina Babčaníková (DH Brutal team) ztrácela sedm sekund, třetí Katarína Pialová (KHC KAKTUS BIKE) již přes dvacet sekund.





První kategorií na startu která jela celou trať byla Masters, zde absolutně vládne Peter Drábik (FREERIDE Košice), když obě jízdy vyhrává s cca 18s náskokem před Jardou Chytilem (4EVER CYKLO BULIS), třetí Andrej Slivka (DH Positive Partizanske) v obou jízdách na druhého ztrácí dvě sekundy.

Kategorie Hardtail si trať opravdu „užila“, klobouk dolů před všemi kteří to na pevňáku sjeli, nejrychlejší Lukáš Parák (Heartattack racing) ve finále atakoval časem hranici 4:37, druhý Jozef Králik (Life4Ride) ztrácel 6s a třetí Pavol Magda (Prešov) přijel do cíle již s větším odstupem.





V tradičně nejpočetnější kategorii Hobby, zde bylo zaregistrováno 66 jezdců, byla situace poměrně vyrovnaná Adam Durdy (Hobby-cykloservis) na prvním místě dal druhému sice tři sekundy, ale následující tři místa byla seřazena v jedné vteřině, Štěpán Kufa (DH Brutal team) se ve finále zlepšil o sedm míst a nakonec z toho bylo stříbro, bronz putuje k Matejovi Ivančíkovi (SCK VELO SPRINT Nitra).

Na startu zbývají dvě poslední kategorie a jen tito jezdci byli schopni stlačit svůj čas pod čtyři minuty, v Juniorech se to podařilo pouze jedinému Martinovi Knapcovi (Novatec Racing Team), stříbrný Peter Krejči (Life4ride) ani třetí Maroš Skupeň (T.N.V.Racing Team) hranici 4 minut pokořit nedokázali.





V Elitě se pod magickou hranici dostalo hned šest jezdců, vítěz Ján Javornik (FREERIDE Košice) dokázal 4 minuty pokořit o více jak 10 sekund a časomíra se mu zastavila na čase 03:49,74, druhý Rosťa Štencel (Max cursor) ztrácí přesně 4s, na bronzu dokončil Matúš Paulovič (SCK VELO SPRINT Nitra) se ztrátou přes sedm sekund.

Kompletní výsledky na www.vos-tpk.sk





Čtvrté kolo je úspěšně za námi, opět je nutno pochválit pořadatele, vše klapalo tak jak má, žádné prostoje, žádné čekání ve frontě na registraci, výsledky k dispozici hned po dojezdu posledního závodníka v kategorii…



CTM Moravsko Slovenský DH Cup 2010 si nyní dává na dva měsíce pauzu a další kolo se odehraje opět na Slovensku 8. srpna na nové trati v Makově.





Grafitty je v Ružomberoku na vysoké úrovni :)

Foto: Elis

Podobné články

Diskuze

  • anonymní uživatel Lojdyss (kuchta77 (a) seznam.cz) 7.6.2010 v 9:15

    Někde neake fota??

  • anonymní uživatel Romza.BH 7.6.2010 v 9:23

    Bojím se že Makov není v ČR :). Ale report jinak pěkný.

  • anonymní uživatel Keli (info (a) dolekop.com) 7.6.2010 v 9:30

    Romza.BH: opraveno, dekuji za upozorneni -> www.makov.sk/...

  • anonymní uživatel Lojdyss (kuchta77 (a) seznam.cz) 7.6.2010 v 9:30

    taky jsem si řikal že ten makov neni v čr...neaka chyba

  • anonymní uživatel Lukas 7.6.2010 v 9:54

    galerkyyy :-)

  • anonymní uživatel Richie :D 7.6.2010 v 11:17

    Budou na chciven.cz A Keli dobre ty, tak rychle reportik. Zasmal jsem se nad graffity. :D

  • anonymní uživatel wladena 7.6.2010 v 14:39

    ...nutno pochvalit poradatele, a ukamenovat DJ za ty hovna co hral v sobotu!

  • anonymní uživatel Jeeny 7.6.2010 v 15:24

    Ještě je tam jedna maličkost myslím. Jak píšeš o juniorech máš tam, že tlačili čas pod 4 vteřiny. To tak vzdušnou čárou tryskáčem. :-D

  • anonymní uživatel Keli (info (a) dolekop.com) 7.6.2010 v 16:28

    Jeeny: vterina jako minuta :), opraveno, diky za upozoneni
    wladena: sobotni disco DJ byl opravdu hrozny

  • anonymní uživatel Majo Wanteds (wanted (a) xbiker.sk) 7.6.2010 v 16:48

    Mas tam chybu 8. cervence to v Makove nebude, bude to az 8.8. :)

  • anonymní uživatel rqJ 7.6.2010 v 18:20

    Ružomberok=do Ružomberku :-)

  • anonymní uživatel Krtek (lenkrt (a) seznam.cz) 7.6.2010 v 20:49

    prej DJ :D Rozhodně to byl dobrý paskvil, pouštět furt dokola stejných 5 písniček celý den... Pokud organizátoři odstraní v dalších závodech tuhle vadu na kráse, pak bude vše ťip ťop!

  • anonymní uživatel Martin 9.6.2010 v 12:29

    Fotogalerie z oboch dni na webe pohara www.moravskoslovenskydhcup.eu

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí