Report: ČP DH Klínovec

Autor: Keli, kategorie: Report, vydáno: 28.6.2010

Třetí kolo Českého poháru zamířilo do Jáchymova resp. na Klínovec. Na této tradiční lokalitě se jezdí už od pradávna a většina jezdců by trať sjela i poslepu.

Navíc se letos trať vrátila do starých kolejích, po loňském nesmyslném vynechání vancouveru a nahrazením několika zavřenými zatáčkami, se letos vancouver opět jel. Další změnou bylo vytvoření několika skoků na horní louce, jeden nejezdil snad nikdo, další byly velmi příjemným zpestřením.

Jinak vše ostatní zůstalo při starém, o místní bikepark Klínovec se stará matka Příroda a na práci nasadila pracovníka s jménem Eroze, díky jeho neunavné a každodenní práci je trať stále více rozbitá a drážka ve které se jede hlubší a hlubší.





Stejně jako v minulosti, snad vyjma jednoho ročníku, byl cíl na spodním parkovišti a tak nechyběla neoblíbená asfaltová vložka, kde se dá hodně získat, ale i hodně ztratit, ikdyž ztratí tam každý. Ztratí hodně sil šlapáním.





V hardtailech vyhrává Lukáš „Zeleňák“ Studnička (CAN BUMS TEAM) s neuvěřitelným časem 4:38, v ženách měla každá zůčastněná před startem jistotu, že se dostane na bednu a na příčku nejvyšší se, nevím již pokolikáté za sebou, dostala Helena Kurandová (KRAB CYCLES).





V Masters bere zlato Martin Srba (FUN B TACHOV). V juniorech jsou na bedně dvakrát členové teamu Adama Vágnera ROCK MACHINE-CYKLOMAX-BRS, nejrychleji zalítl Ondřej Štěpánek. Kategorii expert, kde to většinou býva na prvních pozicích velmi vyrovnané, doslova deklasoval zbytek startovního pole Filip Hlaváček (EXEJEANS CHOMUTOV), když druhému nadělil 12 sekund.





A elita, ta je tradičně na Klínovci časy úplně jinde, již v semi zajel Matěj Charvát (K.T.R. RACING TEAM) 4:06 a ve finále to vylepšil ještě o tři vteřiny. Stříbrný Adam Vágner (ROCK MACHINE-CYKLOMAX-BRS) a na bronz se dostává Filip Matuš (COMMENCAL COMEBIKE CZ TEAM), který oproti loňskému roku nestávkoval na spodním šlapavém úseku a hamtal co to šlo.

Kompletní výsledky najdete na www.poharmtb.cz





Že bude účast mezi závodníky bude slabší bylo patrné při příjezdu na parkoviště, v minulosti byl problém najít místo na zaparkování, letos si člověk mohl vymýšlet, kam to postaví. Je to s podivem, přitom organizátoři se snaží vyjít závodníkům všemožně vstříc, například myslí na i na takový detail, jako je umístění závodní kanceláře v bezprostřední blízkosti centra města, škoda, že trať a depo je od tohoto místa asi tři kilometry vzdálené. Nebude to dlouho trvat a nejpočetnější kategorií na startu budou veteráni z Masters, kteří kvůli atmosféře, setkávání s kamarády a snad i z nostalgie objíždí vše.





Pohár si pro všechny kategorie vyjma Expertů dává pauzu a nejbližší závodem bude nepohárové Mistrovství republiky na slopestylové trati na Razule v Karlovicích za čtrnáct dnů.

Podobné články

Diskuze

  • anonymní uživatel SGonzaless32 28.6.2010 v 9:05

    To jsem nějak nepochopil, proč kancelář s registrací v Jáchymově má být krok vstříc... Když v sobotu všichni trénují na trati a pak se odpoledne museji dopravit až dolů do města, vystát frontu a znovu se vracet na trať.
    O dolní XC části asi nemá cenu mluvit, neznám nikoho kdo by jí měl rád.
    Jinak organizace byla v pořádku, všechno šlapalo podle plánu, závody se povedli a počasí vyšlo možná až moc.
    Jen bych si dovolil poslední otázku. Jak je sakra možný, že se v neděli najednou objeví mlíko tam kde celou sobotu nebylo, nebo naopak zmizí ? Proč je pak v pravidlech napsáno, že v 10 hodin je trať uzavřena pro komisaře a vymlíkována a nesmí být změněna...

  • anonymní uživatel Rasty (www.frsite.wz.cz) 28.6.2010 v 9:14

    to: SGonzaless32: to s tím krokem vstříc byla zřejmě ironie... jinak s komentem souhlas. čp jde někam a organizačně nešahá např takovému Moravsko-Slovenskému cupu ani po kotniky (a to je tento serial závodů teprv v prvním ročníku heh :D )

  • anonymní uživatel SGonzaless32 28.6.2010 v 9:23

    Rasta: Jak jsem si to ještě jednou přečet, tak mi to došlo :D asi to bude myšleno jinak. Po ránu jsem nějakej zbržděnej...

  • anonymní uživatel Keli (info (a) dolekop.com) 28.6.2010 v 9:24

    SGonzaless32, Rasty: ano, byla to ironie.

  • anonymní uživatel Medvěd (Znojmo) 28.6.2010 v 9:59

    Trať byla bomba!!!! Respekt a dík pořadatelům!!! XC pasáž se mi taky moc líbí, je to zase takovej protiklad k celé trati a tím je trať zajímavá!!!

    Pořadatatelům nemám co vytknout, ničeho jsem si nevšiml... A na registraci si každej mohl zajet autem, který tam stejně všichni měli...

    Zdar

  • anonymní uživatel SGonzaless32 28.6.2010 v 10:17

    Medvěd: To jistě mohli, a taky si dojeli. Ale znamená to hodinu a víc ztracenýho času. Ne každej ma dodávku, a musí kolo skládat do auta a tak dále. Pamatuju že registrace šla udělat v tý budce v depu a bylo vyřešeno. Přijde mi spravedlivější když se 6 lidi z organizace přesune do depa, než když cca 120 lidí musí do Jáchymova. Pokud k tomu ale byl nějaký konkrétní rozumný důvod, beru to... Ale to byli jen drobnost, jinak moc povedená akce.

  • anonymní uživatel zdenál 28.6.2010 v 10:41

    pěkný report a výstižný.příští rok bude možná registrace v Praze na svazu, a pokud se to nepojede o prázdninách, tak pískače zajistí opět mateřská školka :) . Ale to počasí zajistili fakt svělé, a pokud jim asfaltovou vložku pochválí ještě pár jezdců, tak přislíbili, že příští rok to protáhnou až k lázním, aby se mohli kouknout i důchodci na kolonádě na hamtání do cíle. Dvouhodinová polední siesta se rušit asi taky nebude aby jsme si to stihli užít....tak za rok zdar, ale snad někde jinde....

  • anonymní uživatel smety.lbc (info (a) gigantic.cz) 28.6.2010 v 12:28

    je smutný číst něco takovýho.PO lońské částečné změně to vypadalo na obrat k lepšímu,ale po tomhle nemá člověk ani chuť na ty závody jezdit.

  • anonymní uživatel Majgl 28.6.2010 v 14:18

    Ještě že už dva roky čp nejezdím neb jak jsem předpovědět tak to je, jse to do sraček. Ještě že jsou pořádné závody typu slovenský pohár a wbs.

  • anonymní uživatel Luck-ass 29.6.2010 v 22:46

    Mno k pískačům co dodat. Vyndal jsem se nahoře do kamenů v první jízdě. Moc se mi zvedat nechtělo, jen sem protrhl mlíko a spadl mimo trať. Po dobu co jsem tam ležel jsem neslyšel jediný slovo typu zda je vše ok... Jen přišel otrávený týpek tmavší pleti udělal uzel a šel zpět. Mimochodem to sem tam furt ležel:D. A když bolek se zlomeou kličkou táhne kolo až dolu to už mi příjde dost. I když šlo jen o tréning.

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí