O mistrovi v 4X se rozhodne v Kosmonosích!

Autor: Keli, vydáno: 1.7.2010

Během prvního červencového víkendu, v sobotu a v neděli, se na závodišti ve ŠkoEnergo MBC bikeparku v Kosmonosích konají hned dva závody v  atraktivní cyklistické disciplíně zvané fourcross (dále jen: „4ד). Bikepark se nachází za kosmonoským hřbitovem v areálu bývalé motocrossové trati. V posledních dvou letech se zde konaly již dva závody České 4× ligy. O výstavbu závodiště a pořadatelství se zasadili členové občanského sdružení MBC freeride team za podpory ŠkoEnergo, města Kosmonosy a Mladá Boleslav.

Pro letošní rok je trať prodloužena o více než 50m na celkových cca 300m a je příslibem velmi zajímavé podívané. Čtyři bajkeři se budou řítit z kopce dolů plné terénních překážek, skoků, klopených zatáček. Vyhrává nejlepší, který se přes kvalifikaci a síto rozjížděk dostane až do finále.





Závody začínají v sobotu v pořadí již druhým podnikem z celkových čtyř Českého poháru ve 4× v ČR. V prvním klání, který se odehrál v dubnu v Praze, zvítězil v kategorii Elite ve finále L. Měchura před M. Marošim, J. Říhou a P. Muelhansem. Další závod poháru se koná v srpnu Tošovicích a vyvrcholení bude v září v Peci pod Sněžkou.





V neděli se můžete stát svědky jediného závodu, v němž se rozhodne o mistrovi České republiky ve 4× pro rok 2010. Na vlastní oči můžete shlédnout dvojnásobného mistra světa v příbuzné disciplíně BMX a olympijského reprezentanta z Pekingu.
Dvojnásobného vítěze světového poháru ve 4× s deseti vítěznými závody světového poháru na tričku, Michala Prokopa. Dále pak českou a světovou bajkovou ikonu z Benátek nad Jizerou Michala Marošiho, který má ve své kariéře rovněž nemalé úspěchy v disciplínách jako je sjezd, 4×, freeride a nedávné vítězství závodu světového poháru 4× v Mariboru. Maroši je zároveň spoluprojektantem kosmonoské tratě, na jejíž konečných úpravách se podílel Přemek Taichman, rovněž účastník nedělního boje o titul mistra ČR. Účast přislíbili i stálí účastníci závodů světového poháru jako Tomáš Slavík, Jakub Říha, Kamil Tatarkovič a další.





MBC freeride team o. s., ŠkoEnergo, město Kosmonosy, Ml. Boleslav a ostatní partneři Vás srdečně zvou na cyklistický, závodní víkend plný českých hvězd, adrenalinu a krásné podívané v příjemném, klidném areálu. Vstupné na tuto akci konající se 3. a 4.7. je zdarma. O zábavu, hudbu a občerstvení je postaráno. Přijďte podpořit a fandit sportovcům a odměnit hojnou účastí Vás diváků nadšené pořadatele, členy MBC teamu.

Sportu zdar, cyklistice a fourcrossu zvlášť!





Více na www.mbc-team.com

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí