reklama

Report: Bike and Water 2010

Autor: Gotia, kategorie: Report, vydáno: 14.7.2010

Už jsem si pomalu zvyknul začínat reporty ze závodů Bikeandwater slovy, „počasí nám moc nepřálo“. Letos však s velkou radostí začnu slovy, počasí nám udělalo velkou radost a konečně nás během dne nepřekvapila ani jedna přeháňka či letní bouřka. Bikeandwater 2010 byl tak asi nejvydařenějším ročníkem extrémních závodů ve skocích na kolech do vody. Podívejme se teď na celý průběh celé akce trochu podrobněji.








Přípravy

Závody Bikeandwater a večerní afterparty se musím nejdříve pořádně připravit. Vynechejme několikaměsíční úsilí, které nejde vidět a přesuňme se přímo do pátku 25.června, kdy to celé začalo. Jako tradičně se nejdříve postavila rozjezdová rampa a skok. Následně se připravilo zázemí pro skokany i diváky v lomu. To zabralo celé ráno a dopoledne. Následoval urychlený přesun do Žlebu a příprava afterparty. Kolem 10 večerní bylo hotovo a mohlo se jít spánkovat a nabrat síly na sobotu a neděli.






Závody

Kolem 9 ranní jsme již byli zpět v zatopeném lomu pod Lipinou. Netrvalo dlouho, a začali se scházet první závodníci. Po vyplnění potřebných papírů obdrželi kluci placku Bikeandwater, aby byli in, a plechovku RedBullu, aby jim to lépe létalo. Začaly první tréninkové skoky a kluci začali předvádět stále náročnější kousky. Kolem 12 se začali scházet první diváci, hrála muzika a konečný počet jezdců se zastavil na počtu 17. Speaker začal pomalu připravovat dav na extrémní podívanou. Diváci zaujali nejlepší místa, zakoupili občerstvení a přibližně v 13.30 odstar­tovalo první kolo závodu. Všech 17 jezdců mělo k dispozici 3 skoky, které rozhodovali o jejich účasti ve finále. Hned od počátku se začali projevovat favorité. Opět k nim patřil obhájce prvenství Petr „Prca“ Zatloukal a na paty mu šlapal loni druhý Michal Páleník. Ovšem i další jezdi předváděli husté triky a nedali favoritům nic zadarmo. Po více jak hodině skákání skončilo první kolo a porota zasedla k poradě a sčítání výsledků.






Diváci využili pauzu během závodů k občerstvení těla i ducha. Pro vyžití byla v areálu k dispozici mega-trampolína, na které se pravidelně střídali děti i jejich starší kolegové. Pro menší ratolesti byla připravena kreslící soutěž a rovněž vznikal společný obraz na kartonech. Pauzu před finále také vyplnila skvělá trialová exhibice. Kluci předvedli opravdu techniky náročné kousky a sklidili za to zasloužený potlesk diváků.

V 15 hodin pak odstartovalo finále skokanské soutěže, vrchol odpoledne. Do finále postoupilo 12 nejlepších a každý rider měl k dispozici 4 skoky. Bylo poznat, že již není na co čekat a kluci do toho šli po hlavě, někteří doslova. Začali se objevovat salta vzad i vpřed a jejich variace. Nejvýše a nejdál opět létal Michal Páleník, Prca Zatloukal kontroval backflipy s přidanými rotacemi. Speaker J.D. hecoval dav a ten svým řevem hecoval závodníky. V 16 hodin bylo ukončeno finále a následoval ještě best trick a best crash contest. Porota opět zasedla k poradě a jala se vyhlásit výsledky.






Ještě než došlo k dekorování vítězů, byli odměněni nejmladší diváci ve výtvarné soutěži. Přebrali zasloužené ceny a to už je střídali nedočkaví jezdci. Dav vytvořil kruh a speaker začal vyhlašovat umístění od 12 místa výše. S blížící se nejlepší trojkou stoupalo napětí a dav tleskal hrdinům odpoledne. Na třetím místě se umístil Petr „Paťas“ Januška se svými backflipy, které v průběhu dne protahoval stále výš a dál. Druhý, stejně jako loni, skončil Michal Páleník. Jeho série skoků brala dech a k vítězství chyběl opět jen krůček. A vítězem se stal, celkem již po třetí, Petr „Prca“ Zatloukal. Diktát v podobě backflip 180, no hand backflip nebo frontflip ocenila porota nejvyšší známkou a Prca bral první flek zcela zaslouženě. Kluci za potlesku diváků přebrali ceny od sponzorů akce, čímž bych chtěl všem parnerům poděkovat za podporu. Závody v extrémním skákání Bikeandwater 2010 tak definitivně skončily a většina přítomných diváků se přesunula na afterparty do Dolního Žlebu u Šternberka.






Afterparty

Hudební produkce začala ve 20.00. Na pláži rybníka se již nacházel slušný počet tanečníků, kteří se věnovali především hodnocení dojmů ze závodů. S příchodem tmy se počet návštěvníků rychle zvyšoval a první odvážlivci obsadili taneční stan. Tou dobou se za gramofony střídala dvojice Jose24&Gotia, promotér celé akce Bikeandwater. Dav se pomalu rozehříval na příchod první z hvězd večírku. Ve 23.00 za gramofony nastoupil první z anglických hostů, dj Ragga. Ragga spustil nekompromisní a bezchybně smíchaný techstepový set. Dav zaplnil taneční stan do posledního místa a začal hlasitě povzbuzovat. Hodinka a půl utekla jako voda Raggu vystřídal jeho londýnský kamin, dj Jeppa. Jeppa je úřadující UK DMC Champion a tak se očekával set plný scratchů a dalších vychytávek. Jak se čekalo, tak také Jeppa zahrál. Šternberské publikum to řádně ocenilo a vytvořilo na party skvělou atmosféru. Anglické hvězdy večera vystřídali ty české. ahZ&Nitrous ve společném setu zahráli kompletní průřez dnb, od tvrdších pecek po deep tracky. Byl to uchu lahodící zážitek a v podobném stylu celý večer zakončil Czenda. Následoval úklid malebného prostoru u rybníka v Dolním Žlebu a odjezd za zaslouženým odpočinkem.






Závěr

5. ročník závodů Bikeandwater byl asi nejvydařenější ze všech proběhnuvších. Bylo to díky luxusnímu počásku, velkému počtu riderů a všem, kteří se přišli podívat na závody i afterparty. Spokojenost návštěvníků je nejlepší odměnou pro organizační team a je vidět, že ve Šternberku budujeme netradiční a velmi atraktivní akci pro všechny věkové generace. Budeme se nadále snažit akci vylepšovat, aby jste se stejně dobře bavili i v příštích letech. Už teď plánujeme Bikeandwater 2011.






Úplně na konec tradiční děkovačka. Díky riders, kteří do toho šli, i když voda byla letos obzvláště studená. Díky všem, kteří přišli do zatopeného lomu nebo do Žlebu a podpořili naši akci. Velký dík všem partnerům, kteří závody Bikeandwater podpořili i v době hospodářské recese a bez kterých by nešlo. A velké díky celému organizačnímu teamu, který udělal obrovský kus práce a pomohl připravit super akci. A nerad bych zapomněl ta Toho nahoře, kterej zařídil super počasí. That´s it, That´s all. Uvidíme se na Bikeandwater 2011.






Za organizační team Gotia

Podobné články

Diskuze

  • anonymní uživatel lacondegej (funnyfucker (a) seznam.cz) 14.7.2010 v 14:24

    vypada to solidne tohle bych potřeboval za barakem na trenajz,1

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí