Velo 7-8/2010

Autor: iVelo, vydáno: 22.7.2010

Léto je tady od toho, abyste mohli v klidu poznávat nové bikové lokality. A prázdninové dvojčíslo časopisu Velo je tady proto, abyste na cestách měli pořád dostatek kvalitního bikového čtení. Výběr toho nejzajímavějšího z aktuálního čísla Vela je jen několik řádků níž…






SKVĚLÝ BIKING NA SLOVENSKU: Slovensko, země netušených bikových možností. Jedněmi z nejlepších oficiálně přístupných trailů provádí domácí borci a dodávají, že jakmile pozbude platnosti nesmyslný zákon vykazující bikery z lesů a stezek, nastane ráj.





NA KRÁLE ŠUMAVY S POŘÁDNÝM KALIBREM: Na pořádný závod s pořádným kolem. Reportáž o české maratonské klasice a dvou odvážlivcích s biky kategorie 150 a více milimetrů. Rob Trnka zakončuje své povídání tím, kterak po závodě potřeboval dva brufeny, aby se doma vůbec vyhrabal z auta.



ČESKÉ HOLKY JSOU TY NEJLEPŠÍ: Jana Horáková a Romana Labounková vozí jeden fourcrossový úspěch za druhým. Co stojí v pozadí jejich výsledků, proč upřednostňují bikros a jak to vypadá s jejich budoucností?





DALMÁCIÍ NA KOLE I LODÍ: Zájezdy kombinující kolo a loď se těší již řadu let velké oblibě. Zázemí máte na zajištěno na lodi, která vás zároveň převáží z jednoho ostrova na druhý. Trasy nebývají nikterak dlouhé, takže je spousta času i na místní zajímavosti nebo jen na lenošení u moře. To je pro Středoevropana velmi lákavý způsob trávení dovolené.



BOJUJME ZA KŘIVOKLÁT: Návrh na vyhlášení Národního parku Křivoklátsko již visí na úřední desce Ministerstva životního prostředí. Je tedy pravděpodobné, že nedaleko Prahy vznikne území 11 000 hektarů s nejpřísnějším režimem ochrany. Místní biker Václav Volráb bije na poplach a sbírá podpisy pod petici Kola na Křivo(klátsku). Jejím cílem je zachovat toto území v maximální možné míře přístupné cyklistům.



KANADSKOU DIVOČINOU: Na západním pobřeží Kanady čeká na bikery opravdové dobrodružství. Může se tu dokonce snadno stát, že vaše sprinterské schopnosti prověří urostlá medvědice. To se pak rádi vrátíte do Čech k vesnickým oříškům. Svůj adrenalinový zážitek líčí Miloš Cienciala.





NA KOLE DO PRÁCE: Když pro pracovní vytížení není čas na cyklistiku, zbývá mnohdy jediné řešení – jezdit na kole alespoň do zaměstnání. Že k tomu nemáte podmínky? Nevadí, vytvořte si je. V článku najdete jeden konkrétní případ, jak lze z nuly vydupat maximum, a dále rady pro trénink a stravování při ranních krátkých jízdách.



TOUR DE FRANCE 2010: Nejvýznamnější pyrenejská stoupání, jejich příběhy, největší favorité letošního ročníku, jejich výhody i nevýhody, rozpis etap.





HVĚZDNÝ GIANT TRANCE-X: Ani v tomto vydání nechybí testy kol, v jejichž čele stojí špičkový trail bike Giant Trance-X Advanced SL. Nutno dodat, že v testu opravdu zazářil. Dále byly prověřeny XC fully a české hardtaily se sadou Sram XX.





TUCET A JEDEN UNIVERZÁL: Praktický test třinácti párů univerzálních XC plášťů v šíři 2,0–2,2".





PRVNÍ NOVINKY 2011 JSOU TADY: První poznatky z testů: Cannondale Jekyll a Scalpel, Scott Genius LT a Scale, desetirychlostní sada Sram X0 a teleskopická sedlovka RockShox Reverb.





Diskuze

  • anonymní uživatel Scoty (lala (a) email.cz) 23.7.2010 v 15:07

    klobouček!

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí