Biker 05-2010

Autor: Biker mag crew, vydáno: 28.7.2010

Bikera 4 si mnohí z vás kupovali ešte ako školopovinní, no teraz je čas na prvého ozaj letného Bikera tohto roku! 25. júla na vás čaká 96 novotou voňajúcich stránok napeckovaných prázdninovým čítaním.








Päťku otvára dlhý článok o najdlhších bikových pretekoch sveta – Tour d’Afrique. 96 etáp a 12.000km cez púšte, stepy aj horské masívy znejú ako dostatočný dôvod prečo zostať doma papať parené buchty, no krásne fotky a pútavý text vo vás vzbudia túžbu po dobrodružstve, ktorej sa ešte dlho nebudete vedieť zbaviť. Možno bude jediným liekom práve letenka na Tour d’Afrique.




V minulom čísle sme vám poradili ako skrotiť allmountainové a freeridové koníky, a tentoraz sa pozrieme na zuby fourcrossovému a slopestylovému poníkovi a zjazdovému ťažnému koňovi. 30 tipov pre jazdu na nízkozdvihových fulloch a zjazdových špeciáloch z vás možno neurobí Minaara, rozhodne vám však pomôžu cítiť sa na biku lepšie.




Na otázky o bikoch, pretekoch aj o domácich prácach nám tentoraz odpovedali hneď dve esá – Dan a Gee Athertonovci. Hviezdy zo svetových pohárov sa popri mlátení jeden druhého vankúšmi rozhovorili o svojich začiatkoch, o tom aké to je, keď preteká celá rodina, aj o tom, či nútia Rachel doma vysávať.




Synonymom krásnej prírody nie sú len africké národné parky. Scenériou ako z National Geographic sa môžeme popýšiť aj u nás na Slovensku. Expedícia enduristov z východu pre vás zmapovala jediný legálny trail vo Vysokých Tatrách vedúci na Chatu pri Zelenom Plese.




Vývoj ide stále vpred a biky, nad ktorými sme slintali pred desiatimi rokmi sú dnes už len úsmevnou spomienkou. Zamysleli ste sa ale niekedy, ako to vlastne celé začalo? V časoch, keď u nás robili poriadky ruské tanky sa v Kalifornii rodil nový fenomén zvaný mountain biking. V hlavnom článku čísla spoznáte cestu od prvého crusiera prerobeného na jazdu v lese až po prvý masovo vyrábaný mountain bike na svete.




Verili by ste, že otcom troch najdlhších etapových pretekov na svete je rodák zo Slovenska? Henry Gold, alebo Mr.Africa, ak chcete, vám porozpráva o svojej dlhej a náročnej ceste z Hanušoviec cez Montreal až do Kapského mesta, kde pred ôsmymi rokmi prvýkrát finišovala posledná etapa slávnej Tour d’Afrique.




Nezabudli sme ani na testy, ktorých nájdete v Bikeri hneď niekoľko. „R-ká“ sme rozdelili medzi šesť zjazdových vidlíc od najlepších výrobcov. Testom skúsených redaktorov prešli aj radiace systémy od najväčších výrobcov – prešmykače, prehadzovače aj radenia. Aby ste rozhodovanie nemali také ľahké, dopĺňa ich aj zopár alternatívnych integrovaných prevodovkových systémov. Prečítate si aj o našich prvých dojmoch z noviniek pre rok 2011 od Shimana, Continentalu a prvého elektrického freeriďáku od KTM.




Ľahké a kvalitné komponenty sú hlavnými prednosťami biku Mária Flamíka. Pre fanúšikov dvadsaťpalcákov máme prichystaný bikecheck aj fotky v akcii na jeho čisto čiernom Fit.co.




Fotky, fotky a ďalšie fotky – to je fotoreport výpravy Bikera na svetový pohár v Leogangu. Na štyroch stranách vdýchnete pomocou farebných obrázkov a krátkych popiskov atmosféru najväčšieho majstrovstva na dvoch kolesách.




Päťku už tradične uzatvorí servis, v ktorom sa naučíte nastavovať mechanické kotúčové brzdy. Dominik Hopják začína pritvrdzovať, čo určite spoznáte aj na náročnosti cvikov, ktorými posilníte kľúčové partie pre jazdu na bicykli. No a rubrike Zdravie vám poradíme ako chrániť pokožku pred zraneniami.




Už 25. júla na vás bude Biker čakať v trafikách, obchodných domoch Tesco a na pumpách Agip a Slovnaft. Príjemné čítanie!




Biker mag crew

Diskuze

  • anonymní uživatel ChEsE (writer2311 (a) azet.sk) 28.7.2010 v 11:35

    už som ho aj prečítal :)

  • anonymní uživatel Maťkko.DH (foxik.dh (a) azet.sk) 28.7.2010 v 13:27

    ChEsE: presne tak aj ja =)

  • anonymní uživatel miro 28.7.2010 v 18:13

    same

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí