Report a galerie: Horsefeathers Secret Session

Autor: Kuba Vlček, HF, kategorie: Report, vydáno: 9.8.2010

Všude po světě a Čechy nevyjímaje existují zajímavé spoty, kde místní party jezdců staví své trailsy. Ne všechny jsou však úplně legální. Pro nemožnost uspořádat na takových místech oficiální závod zůstavají široké bikové veřejnosti většinou utajeny a lokálové tam jezdí téměř sami. Projekt Horsefeathers Secret Session přichází s nápadem, jak na tyto spoty přivézt vybrané ridery, aby zde strávili celý den pohodovým ježděním s partou lokálů, bez diváků, speakra, aparatury a hlavně stresu.

Aby ovšem ani fanoušci a diváci nezůstali ochuzeni, navštíví každou session fotograf a kameraman a veškeré výstupy se pak objeví u mediálních partnerů tohoto projektu. Momentálně tedy můžete najít report a fotky v aktuálním čísle časopisu dirtbiker a samozřejmě zde na d:key. Aby byla celá akce pro čtenáře ještě zajímavější, rozhodli jsme se je zapojit a dát jim možnost na základě video a foto reportu v komentářích hlasovat o nejlepšího jezdce a nejlepší trik dne. Vylosovaní výherci z řad hlasujících pak vyhrají ceny od Horsefeathers a Kali Protectives, stejně jako výherci z řad jezdců.






Hlasování začne právě zde na d:key u videoreportu, který vyjde přesně za týden, tedy v pondělí 16.8.2010. Hlasovat pro své favority budete moci na základě fotek v aktuálním čísle časopisu dirtbiker (kde je samozřejmě výběr těch nejlepších a také plakát z této session), fotek v tomto reportu a také na základě videoreportu. Hlasovat bude možné celý příští týden, my pak výsledky sečteme a další pondělí, tedy 23.8.2010 zde vyhlásíme výsledky spolu s nějakým tím bonusem pro všechny.






Tolik tedy k myšlence a pravidlům Horsefeathers Secret Session a teď si pojďme atmosféru jedné slunečné červencové soboty trochu přiblížit.

Vše se odehrálo na soukromém spotu v samém srdci jižních Čech na místě lokály nazývaném jako „Lesejk“. O tento trailsový spot se stará hlavně dvojice diggerů Honza Kočer a Petr Prener aka Číča a Frenk. Samotný spot vzníká už zhruba tři roky a od prvního kopnutí lopatou se tvář Lesejka hodně změnila a v současné době už je zde několik zajímavých trailsových lajn. Už od samého počátku budování Lesejka kluci mysleli hlavně na zábavnost a kreativitu a tak se většina skoků dá různě kombinovat, dají se kombinovat celé lajny, no prostě na vyblbnutí je tady místa víc než dost.






Během session se v Lesejku sešlo přes dvacet bikerů ze všech možných koutů republiky, od Turnova, přes Prahu, Třebíč, Klatovy a samozřejmě zde bylo i plno lokálů z Českých Budějovic a okolí. Sestava opravdu více než zajímavá. Všichni si kromě biků přivezli i plno dobré nálady a během krásného červencového dne bylo vidět, že celá akce všechny náramě baví. Grilovalo se, pilo se pivko, energii dodával Monster, fotilo se, natáčelo, povídalo a vůbec se celý den nesl v hodně přátelské náladě. Bylo vidět, že v sezóně, kdy je každý víkend hned několik závodů, je tenhle formát akce hodně velkým zpestřením a pro někoho v podstatě i úlevou od závodního stresu.






Hodně pěknými momenty byly určitě i hromadné vláčky, kdy se na trailsech v jeden moment prohánělo přes dvacet riderů. I přes to, že Lesejk je hlavně trailsový spot, zde padaly i hodně ostré triky. Leader má nalítáno, takže pro něj tailwhipy a 360 nebyly problém, hodně se snažil i mlaďas Dan Liška nebo třeba lokál Bahy. Snad nebudeme nikoho ovlivňovat, když tady napíšeme, že Netrovo 360 tree bonk!!! byla prostě absolutní pecka. Ostatně i proto najdete fotku tohodle triku na plakátu v aktuálním dirtbikeru. 360 tree bonk je prostě světový unikát a Netro tímhle kombem dal jasně najevo, že to s bikem myslí vážně!






V tomhle duchu se tedy jezdilo celý den, a protože v Lesejku panovala hodně dobrá nálada, začalo se diskutovat i o nočním focení. To ovšem překazil déšť a tak nezbylo, než se odebrat k přátelskému posezení do místní hospody na kopečku na jedno, dvě, tři… přátelská slova…

Shrnuto a podtrženo je Horsefeathers Secret Session akce s tím nejlepším úmyslem – v pohodě a bez stresu si s kámošema zajezdit někde, kde to prostě stojí za to…

Horsefeathers Secret Session touhle zastávkou ovšem nekončí a v plánu je pokračovat v tomto duchu i na dalších spotech. No a vy si teď běžte pro nový dirtbiker a začněte přemýšlet, komu dáte příští týden svůj hlas…





Horsefeathers Secret Session – Lesejk:




Fotky: Kuba Vlček
Text: *Navy** a Havroš




Diskuze

  • anonymní uživatel tomaass (tomaass.sorejs (a) gmail.com) 9.8.2010 v 16:21

    to bych musel mít nějakou fotku, abych mohl něco vyhrát :-D
    ale akce super, mega dobrý pívo a prostě super a celý ukončený Návyho historkama lovu jezevcu v jižních čechách :-D :-D :-D

  • anonymní uživatel MisHa (misha.duda (a) seznam.cz) 9.8.2010 v 16:30

    jedna z nejlepších akcí letos, díky za pozvání,myslím že mluvími za kluky ! :) boží !

  • anonymní uživatel Frenk (prenerp (a) seznam.cz) 9.8.2010 v 16:37

    Parádní Boží ,luxus ,díky všem ....ale zas nemam fotku :D

  • anonymní uživatel obřik (turek.mates (a) seznam.cz) 9.8.2010 v 17:14

    bylo to super dík! to viš tomaass jsme odsouzený k prohře:D

  • anonymní uživatel Vašek (polibmisos.com (a) seznam.cz) 9.8.2010 v 17:18

    jo bylo to supr .... díky čau , Obřík: jo močko musíš trenovat :P

  • anonymní uživatel tomaass (tomaass.sorejs (a) gmail.com) 9.8.2010 v 18:15

    a to voni nam tam nejaky triky padly, ale v blbym tricku :-D :-D :-D

  • anonymní uživatel Lucas (info (a) illegal.cz) 9.8.2010 v 18:28

    Tomaass: Tak ted si to zabiiiil :-D :-D

  • anonymní uživatel Frenk (prenerp (a) seznam.cz) 9.8.2010 v 18:45

    :D :D :D

  • anonymní uživatel Tchitcha 9.8.2010 v 20:03

    bylo to boží, díky všem co přijeli! super pojezd s vybornou partou! :D

  • anonymní uživatel Bahy 9.8.2010 v 20:25

    To,že sem neměl tričko,mi nezkazilo Skvělej den jakej sem tam sváma moh zažít :-)

  • anonymní uživatel holub 9.8.2010 v 22:00

    360 tree bonk ,co to je ? :D muže to někdo pls napsat česky .typuju něco se stromem ? 360 palicí o strom

  • anonymní uživatel tomaass (tomaass.sorejs (a) gmail.com) 9.8.2010 v 22:13

    tak jsem si od dandy pujčil DB, už tam ten bonk byl dost a kuba to ještě líp vyfotil, netro je šílenej

  • anonymní uživatel Navy (navy (a) dolekop.com) 9.8.2010 v 22:31

    holub: Trik 360 tree bonk vychází ze snowboardingu. Prakticky jde o to bouchnout prknem/kolem do stromu (freeride) nebo do klády (snowpark). No a Netro tedy dal 360, během který předním kolem bouchnul do stromu. Nejlepší ale bude, když si koupíš novej dirtbiker, ve kterým tuhle šílenost najdeš rovnou na plakátu...

  • anonymní uživatel Havros (jenda (a) benda.cz) 10.8.2010 v 9:50

    Jsem rad, ze se ucastnikum akce libila. Ja sam jsem se naramne bavil. Kdyz jelo ve vlaku 24 lidi za sebou, byl to neskutecnej hukot a behal mi mraz po zadech. Jinak me samozrejme taky mrzi, ze ne kazdej ma z akce peknou fotku od Kuby, ale spatnym trickem to urcite nebude - to by Netro nemohl mit ani jednu fotku ;-). Priste se zkuste sami s Kubou domluvit, co a kde byste chteli cvaknout a urcite to klapne. DIKY VSEM!

  • anonymní uživatel kuba (bikerz.volyne.info) 10.8.2010 v 11:22

    bylo to super, fotku sice taky nemam, ale jel sem si uzit paradni jezdeni s kamaradama, ktery sem dlouho nevidel a to se povedlo. takze diky vsem!

  • anonymní uživatel danda (...) 10.8.2010 v 16:51

    byla to paradni akce doufame ze se povede este nekde :)

  • anonymní uživatel Frenk*noxík* 15.8.2010 v 3:35

    Libová akce.....

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí