MojeKolo

Leogang pro bajkerky

Autor: Zuzka ElKloko, vydáno: 14.8.2010

Vážení pánové omlouvám se vám, stejně jako text o Geisskopfu je i tento článek určen hlavně bajkuchtivým dívkám!

Ahoj holky! Doufám, že váš zájem o bike stále roste a že se postupně rozrůstáme. Pokud vás ježdění baví, je jedno, jak rychle jezdíte, co skáčete, co ne, hlavnní je, že uspokojíte sami sebe (teď to nemyslim tak, jak to zní ;o). Nemusíte se hned hnát někam závodit. Dalším místem, které vám přiblížím a kde se dá užít opravdu hodně bajkové zábavy, a to platí i pro naprosté začátečníky, je bikepark Leogang.



Leogang je městečko v rakouských Alpách, nedaleko Salzburgu či známého Zell am See. Z Prahy možno přes Mnichov (530km, 6 hodin), nebo přes Budějovice a Linz (400km, 7 hodin). Máte-li pocit, že nemáte auto, které by pojmulo kola a dojelo tam, tak věřte, že něco seženete.






Co se týče spaní, tak se na místě dá sehnat v ubytování i za 16E na noc, ale já jsem zastánce parkoviště se sprchou v 5°C řece (nebo sprcha je za 2E v lanovce).

Je super, když vyrazíte v nějaké partě, kluci vám třeba poradí, ale trpělivosti na vás moc mít nebudou, vystoupí z lanovky a frnknou dolu, takže určitě sežeňte kámošku na ježdění, který to půjde tak cca stejně, abyste se mohly hecovat a učit se navzájem!

V prodeji jsou 4 hodinové (25,6E), denní (31E) a vícedenní permice. Pro začátek vám 4 hodiny stačit budou. Více info zde: http://www.bikepark-leogang.com/

Do Leogangu jsem na testování dostala pod nohy Duncon Akitu (velikost „asi“ 15") v rasta edici, vzduchovej X-fusion, vidle Rock ShoX DOMAIN. Musím říct, že to kolo mě uchvátilo nejen svou váhou, hravostí a ovladatelností, ale i tím, že se na něm dá někam (ne jen z kopce) bez problémů dojet!






Večer po příjezdu doporučuju ještě před pivkem vyzkoušet skill centrum, které je hned u dolní stanice lanovky. Co byste si měly zkusit, je správně projíždět klopenky a boule. Myslím, že vám kluci za úsměv rádi sdělí takových rad, že budete mít hlavu jak pátrací balon. Rady jsou prima, ale stejně si na to musíte přijít sami. Co dalšího ve skill centru zkusit, je skočit aspoň pididropík, abyste zjistily, jak se kolo chová, když sjíždíte nějakou nerovnost a jak udělat, abyste nešly hned v prvních deseti metrech přes řidla. Pokud se vám povede skočit největší drop ve skill centru, máte splněno a můžete jít na pivo. Pokud ne, skákejte z obrubníku tak dlouho, dokud nedopadnete na obě kola najednou.






Trať, na které se můžete rozjezdit a zjistit, jak na tom vaše zkušenosti jsou, je Hang Man. Tento poměrně dlouhý single vedoucí lesem je plný  klopenek, bouliček, sem tam kořínek, šutr či kráva přes cestu. Naučíte-li se projíždět klopenky, ne je objíždět, a správně kopírovat boule, objíždět krávy, tak hurá na Flying Gangster.

Flying Gangster je freeride 2,5km „of pure adrenalin“, od prostřední stanice lanovky. Nejdříve je trať natažena po louce, klopenky nastavené dřevěnými wallrajdy, které se nebojte zkusit, skákatelné lavičky, bouličky a další datelné skopičinky pro zkušené i naprosté začátečníky! Dále se sviští lesíkem, trochu rozbržděnejma klopenkama, loukou s tunelem a lavicí hned po výjezdu.






Za tunelem se dá odpojit vlevo na novou trať Bongo Bongo! Je to opravdu krása, North Shore, ale začátečníci se tam budou trápit! Flying Gangster končí sérií klopenek natažených pod lanovkou, které nejsou příliš zábavné a občas rozbité, ale za sjetí bez pádu je dole odměna v podobě 4X a dualslalomu, kde si natrénujete rychlost v klopenkách a jistotu v boulích!

Budete-li si chtít odpočinout od kola, potu, smradu, prachu a lesní směsi, vydejte se na výlet. Například korytem řeky k vodopádu na protějším kopci! Není nic „očistnějšího“ než koupel ve vodě vytékající ze sněhu! O teplotě nelze hovořit…

Uvidíme se na kopci, Zuz!






Text: Zuzka ElKloko
Fotky: Friends

Podobné články

Diskuze

  • anonymní uživatel ganGsta (hateclub (a) seznam.cz) 14.8.2010 v 7:45

    Nemalý lívance! :-)

  • anonymní uživatel Maro 14.8.2010 v 12:18

    Cickata Merry, ale co se Leogangu týče, určitě dobrá věc pro holčiny :-)

  • anonymní uživatel Vik 14.8.2010 v 16:21

    NorTH shore ;)

  • anonymní uživatel Danda 15.8.2010 v 11:37

    parádní fotečky, nejpraktičtější cára do hor :D:D

  • anonymní uživatel DD (deathdog (a) punkbike.org) 15.8.2010 v 23:59

    mno, cca v pulce zari punkbike trip timhle smerem, holky hlaste se :-)

  • anonymní uživatel ňů 16.8.2010 v 1:41

    Nord Shore to je někde ve Skandinávii ne?

  • anonymní uživatel hamo 16.8.2010 v 8:59

    Lívance za jedna:)

  • anonymní uživatel Richie 16.8.2010 v 12:32

    HEj super clanek. Libi se mi zes napsala, takovy clanek timhle stylem. To je cool!

  • anonymní uživatel Elephant (bergamont style) 18.8.2010 v 7:59

    kozzy jak vozy..Jezdit s trema hlavama neni moc ok

  • anonymní uživatel ¨motor (motokoler (a) atlas.cz) 18.8.2010 v 10:10

    Semmering,27,28,29.srpna, Parkoviště pod lanovkou, tak dorazte holky a aji ti co maji hůlky :-D

  • anonymní uživatel 123 (123 (a) seznam.cz) 18.8.2010 v 10:43

    Při vší úctě já si nemyslím,že by zrovna Leogang byl bikepark pro ženský začátečnice...

  • anonymní uživatel el kloko (elkloko (a) dolekop.com) 18.8.2010 v 10:48

    123: Já jsem tam byla s kamarádkou, která byla asi po třetí na kole a dávala bez problému.

  • anonymní uživatel hej 18.8.2010 v 23:13

    Elephant: a ona asi muze za to jaky ma prsa ne?! boze to je logika tohle. hlavne ze jezdi ne a bavi ji to.

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí