WBS: DH souboj vyhrál Červenka

Autor: Tomáš Černý, vydáno: 23.9.2010

Předposlední sobotní závody z cyklu Meatfly Wood Bike Series, tentokrát situované do panenské přírody západobeskydských Hostýnských vrchů, si závodníci nemohli vynachválit. „Myslím si, že to byl super závod,“ prohlásil absolutní vítěz Michal Červenka poté, co stanul na bedně jako vítěz kategorie mužů. Na kvalitě tratí vedoucí lyžařským areálem a jeho blízkým okolím se shodl i s ostatními účastníky soutěže.

„Tratě byly velice dobře připravené, navazování jednotlivých pasáží mělo hlavu a patu, což se nedá říct o každých tratích. Nebylo místo na odpočinek, jedna zatáčka střídala druhou,“ řekl Tomáš Musil, druhý nejlepší borec závodu.

Ačkoli souboj probíhal ze začátku za obtížných podmínek, kdy se závodníci museli potýkat s blátivými úseky, díky ideálnímu slunečnému počasí tratě brzy uschly a začalo platit pravidlo „kdo přezul na sucho vyhrál“.





Jako na houpačce
Konečné výsledky byly proto až do poslední chvíle nejisté. V každém kole vedl přední příčky tabulky jiný závodník, jména se po každém průjezdu měnila jak na houpačce. Juniora Lukáše Kruťu vystřídal po druhém kole ostřílený Tomáš Musil, po další RZ zase exceloval jezdec domácího týmu SBT Fryšták a konečný vítěz kategorie „Hardtail“ Lukáš Nášel. „Snažil jsem se vyvarovat chyb, což se mi dnes dokonale povedlo. Až na několik málo drobných sklouznutí všechno vyšlo, jak mělo. Soustředil jsem se hlavně na uhlídání vítězství v kategorii hardtail, celkově třetí místo bez rozdílu kategorií bylo příjemným bonusem,“ uvedl po skončení soutěže.

Po posledních dvou průjezdech kontroloval první místo Michal Červenka, i když s minimálním náskokem před svými soupeři, přesně o 2,3 sekundy. „Začátek jsem měl hodně špatný, proto jsem teď z výsledku docela překvapený. Obrat nastal včasným přezutím na suché pláště už na 3. RZ“, prozradil tajemství svého úspěchu celkový vítěz sobotní bikerally i následného Dualu.





Výsledky „Muži“ nad 18let
1. Červenka Michal - Červenka Subform Team 00:05:40.9 / 2. Musil Tomáš - Cykloservis Zlín 00:05:43.2 / 3. Marek Rostislav - BTS racing 00:06:01.9

Výsledky „Střelci“ do 15let
1. Navrátil Tomáš - Heartattack Racing 00:06:06.4 / 2. Kokáš Adam - Specialized Planet Bikes Team 00:06:18.0 / 3. Březík Adam - SBT Fryšták 00:06:18.4

Výsledky „Junioři“ od 15 do 18 let
1. Krejči Peter - Life 4 Ride (Považska Bystrica 00:05:49.2 / 2. Kruťa Lukáš / Červenka Subform Team 00:05:51.9 / 3. Krybus Daniel / SBT Fryšták 00:05:52.7

Výsledky „Hardtail“
1. Nášel Lukáš - SBT Fryšták 00:05:43.2 / 2. Matocha – 00:06:06.0 / 3. Ševčík Michal - Červenka Subform Team  00:06:06.1

Výsledky „Ženy“
1. Lípová Michala - ASP-Bikeshop  00:0­7:11.8 / 2. Sadílková Aneta - DH Piraňa team 00:07:40.2

„Myslím si, že velký souboj o celkové prvenství svádělo asi 7 jezdců, rozhodovalo, kdo zariskoval a přezul na suché pláště už po druhé RZ jako Michal Červenka. To se ukázalo jako velice dobrá volba. Na druhou stranu klobouk dolů před všemi, kteří jezdili na mokrých pneu za sucha a dokázali jezdit konkurenceschopné časy. Díky těmto vyrovnaným soubojům si myslím, že jsme se po extra dlouhé době opravdu nenudili,“ zhodnotil celkový dojem ze závodu Tomáš Musil.





Rodičové na startu
Na dvou kvalitně připravených tratích nebyli k vidění jen mladí kluci, ale i trojice odvážných otců, pro které musela být tentokrát vyhlášena samostatná kategorie „Getlemen nad 35 let“. „Absolutně neuvěřitelné. Vůbec bych nevěřil, že se do něčeho takového v životě pustím. Do závodu mě přihlásil syn, který downhill a bikerally jezdí za pořádající Speedbike team Fryšták“, přiznal se ke své víkendové klukovině Martin Březík, rally jezdec, absolutní vítěz Würth rally na Vsetíně s Mitsubishi Lancer E9, ročník 1966.

Před posledním závodem Meatfly Wood Bike Series v Luhačovicích, který se uskuteční 10.10. 2010 je rozhodnuto o celkovém vítězi v kategorii „Muži“ je jím Michal Červenka. Známý je již i celkový vítěz kategorie „Junior“ Zdeněk Bělák. Ani jeden z těchto jezdců již nemůže být z prvního místa sesazen. Naopak velké boje se ještě očekávají v kategorii nejmladších „Strelců“. Malý krůček chybí k potvrzení vítězství Lukáši Nášelovi v kategorii pevných rámu i Míši Lípové v „Ženách“.





Dual
V následném Dualu excelovaly stálice tohoto adrenalinového sportu. V malém finále prolétl cílem jako první Jiří Haferník a postaral se tak asi o největší senzaci a třetí místo v této disciplíně. Ve velkém finále si to rozdali Tomáš Musil a Michal Červenka. Od startu až téměř do cíle sváděli nelítostný souboj, který skončil Tomášovým pádem a vítězstvím Michala.

Dual Slalom „Muži“:

1. Michal Červenka – Červenka Subform team / 2. Tomáš Musil – Cykloservis Zlín / 3. Jiří Haferník – Červenka Subform team / 4. Tomáš Klanica – DH Piraňa team

Dual Slalom „Střelci“:
1. Tomáš Navrátil – Heartattack Racing / 2. Adam Březík – Speedbike team Fryšták / 3. Vojta Šimek – Speedbike team Fryšták / 4. Dominik Lošák – Internova DH racing

Velké díky pořadatelům
Atraktivní prostředí, dobrá muzika i příjemné organizační zázemí nakonec přilákalo stovky sportovních nadšenců. Z příjemné atmosféry hladce probíhající sportovní akce byla cítit kvalitní spolupráce mezi pořádajícím týmem SBT Fryšták a rekreačním střediskem Trnava. Velký dík patří lídrům týmu Josefu Nášelovi a Zdeňku Bělákovi, kteří dokázali využít své zkušenosti z velké automobilové rally a přinesli do tohoto závodu i spoustu příjemných organizátorských detailů, které nakonec ocenili jak diváci, tak závodníci.





Komentář – Tomáš Musil, 2. místo „Muži“
Dobrý závod, skvělá organizace, až na pár úrazů všechno na jedničku.

Komentář – Peter Krejči, vítěz kategorie „Junior“
Bolo to kruté…moc mi nevyšli tie erzety, hlavne ta tretia. Raz som vyletel do boku úplne z trate a potom som sa zachytil pedálom o strom. Mne tieto bikerallyové trate moc nesedia, také okolo stromu, pomalé. Mám radšej klasické zjazdové. Možno keby bolo úplne sucho, bolo by to lepšie. Ale ináč všetko v pohode.

Komentář – Michal Červenka, vítěz kategorie „Muži“
Tratě dobré, vše dobře zabezpečené, místy bylo hodně bláta, kde to klouzalo. Zase to bylo pestřejší pro diváky. Myslím si, že to byl super závod.

Komentář – Martin Březík, 2. místo v neoficiální kategorii Getlemen nad 35 let
(Dnes jeho vůbec první závod na sjezdovém kole)
Tratě byly výborné, díky všem pořadatelům. A pokračování? Asi jo, asi mně uvidíte ještě někde jinde, protože se mi to líbilo.

Foto: Martin Husar

Zákulisní informace naleznete na www.BikeGeneration.cz

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí