Poslední závod WBS v Luhačovicích rozhodne

Autor: Tomáš Černý, vydáno: 7.10.2010

Závody v lázeňských Luhačovicích budou závěrečným závodem série Wood Bike Series 2010, a to znamená, že se bude rozhodovat o prvních třech vítězích v pěti kategoriích v rámci série vypsaných. To vše v kombinaci s popíjením Vincentky slibuje napínavou podívanou. Tedy nic pro slabé nátury.

Luhačovické tratě jsou již léta prověřovány stovkami bikerů, a tak s jistotou můžeme deklarovat jasný úspěch u jezdců všech kategorií, a to jak u těch nejmenších, tak i u borců na pevných rámech. Kdo se z návštěvníků kolonády bude chtít nechat šokovat nervy drásajícími sportovními výkony, bude tak moci učinit na tratích situovaných necelých 500m od centra města Luhačovic.

Centrem a záchytným bodem, jak už to na závodech WBS bývá zvykem, je místní hřbitov, přímo před kterým bude parkoviště a celé zázemí závodu. Diváci se tak budou moci dostat suchou nožkou přímo do centra dění rovnou z hlavní silnice.

Co se vlastně bude dít?
V 10 hodin (10. 10. 2010 pozn. red.) odstartují první ostré jízdy. Bikeři to pohrnou z kopce dolů rovnou ve čtyřech průjezdech na dvou tratích (dvakrát jedna a pak dvakrát druhá) – mají stejný start a stejný cíl – jen se rozdělí po startu a spojí těsně před cílem.

Vyladěné tratě
Dejte si pozor! Tratě jsou dynamické a rychlé i za mokra. Připravené pasáže jsou vyloženě divácké a některé z nich až moc, neboť blízkost stromů je dech beroucí. Na takových místech musí být jezdec i fotograf ve střehu. Oko diváka s povděkem spočine na klopenky, dvojáky, klády, kořeny, propady do velkých děr a výjezdy přes horizonty, prostě na všechno, o co běžně na kolonádě nezakopnete. Pády jsou tak časté, jako oběd mezi dvanáctou a jednou.

Sypačka v chumlu
Jako doplňková disciplína se pojede hromadný sjezd, a to odděleně v jednotlivých kategoriích – muži, junioři, střelci, ženy a hardtail. Každá kategorie se postaví na start ve svůj stanovený čas. Položí kola na zem do řady, poodběhnou nějaký ten metřík od kol a po zaznění startovního výstřelu budou muset co nejdříve nasednout a vyrazit směrem do lesa. Tam už závodníci nebudou mít čas přemýšlet, kolik stojí párek ve stánku. Průjezd lesem je totiž uzoučký a dovolit si předjíždět můžou jen ti, kterým chybí pud sebezáchovy.

Vyhlášení vítězů
Pro bilancování vykonané práce dvou desítek organizátorů a sbírání sil na celkové vyhlášení seriálu budou mít pořadatelé dost času. Ocenění těch celkově nejlepších účastníku WBS totiž proběhne samostatně až po skončení sezóny, a to za hudebního doprovodu a v uvolněné atmosféře.





Zákulisní informace naleznete na www.BikeGeneration.cz

Diskuze

  • anonymní uživatel foxa 7.10.2010 v 17:41

    pozitři vyražim

  • anonymní uživatel ganGsta (ganGstaboi (a) seznam.cz) 7.10.2010 v 18:46

    Dooost dobrý sloh, nasmál jsem se :-) :-)

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí