Biker 07-2010

Autor: Filip Nagy, vydáno: 4.11.2010

Vážení a milí čitatelia,
v tohtomesačnom dieli nášho cyklu „Varíme si z panvičky“ vás naučíme pripraviť tradičné slovenské jedlo Biker 7 s prílohou v podobe nástenného kalendára. Všetky ingrediencie nájdete v obchodoch Tesco, novinových stánkoch a pumpách Agip a Slovnaft už 3. novembra.





Najemno nastrúhaný report z výstavy najprv prelistujte a potom sa do neho s chuťou zahryznite. Nájdete v ňom druhú polovicu všetkých vecí, ktoré nás na výstave Eurobike zaujali, a kvôli ktorým sme museli nosiť podbradníky. Ak ste si už urobili nákupný zoznam pod stromček z minuločíslového reportu, nikto vám nezakazuje pripísať zopár drobností na už existujúci kilometrový kus papiera.




Za stáleho miešania pridajte 6 strán rozmixovaných rád, ako opraviť bicykel, ktorý sa rozhodne nechať vás v štichu uprostred lesa. Budete prekvapení, koľko toho dá opraviť sa s pomocu základného náradia, darov prírody a vecí, ktoré by futbalista považoval za odpad.




November sa rozhodol obdariť nás nezvyčajne teplým počasím, a preto ak sa poponáhľate, stihnete ešte tento rok ochutnať prudko opražený 5-stranový report z trailov v Západných Tatrách. Bikeri majú rôzne chute a preto sme pre vás pripravili viacero alternatívnych ciest na Chatu Červenec, a na Žiarsku chatu, kde sa presvedčíte, že naša príroda je skutočne taká krásna, ako na fotkách od Matúša Rendeka.




Obsah hrnca následne scedíme, vložíme do vymasteného plechu a na vrch naukladáme masívny, aromatický rozhovor s otcom mountainbikingu Garym Fisherom. Gary vaše chuťové poháriky poteší svojím životným príbehom, ako sa z hippíka stal najúspešnejším výrobcom mountain bikov, a dá vám aj zopár rád, ako začať podnikať s bicyklami.




Ak sa už neviete dočkať budúcej sezóny, pridajte do cesta aj report z nášho najväčšieho bikeparku Specialized Malinô Brdo. Vnútri nájdete všetko, čo môžete potrebovať pred tým, než sa vyberiete do Veľkej Fatry. Peckové fotky z nespočtu tratí v bikeparku sú už len čerešničkou na torte.




Máte zmätok vo výrazoch, ktoré na vás chrlia výrobcovia z každej stránky katalógu? Zdá sa vám podozrivé, že takmer každý systém zadného odpruženia je údajne plne aktívny a nezávislý? Práve pre vás je v novom Bikeri výdatný článok, v ktorom odhalíme celú pravdu o systémoch zadného odpruženia. A to všetko bez akýchkoľvek E-čiek, či orientálnych korení, ktoré by vás mohli zmiasť. Či už sa chcete zahrať na detektíva a odhaliť pravdu, alebo vás len zaujíma ako ktorý bicykel funguje, máme pre vás 8 strán grafov, vysvetliviek a obrázkov.




Koľko ľudí – toľko chutí. No do tradičného a pravého slovenského Bikera 7 určite patria aj ingrediencie pre milovníkov dvadsaťpalcov. Začíname šťavnatým guidom ku krytým halám v okolitých štátoch, kam si môžete ísť zajazdiť cez zimu. Medzi 14-timi spotmi nájdete dokonca aj jeden-jediný slovenský. Následne vsypeme za stáleho miešania aj guide k Spectrum skateparku v Liptovskom Mikuláši plný veľkých fotiek, vďaka ktorým budete presne vedieť, čo na vás pri jeho návšteve čaká.




10 strán testov bikov varených na pare a okorenených osobnými skúsenosťami redaktorov padne dobre každému, kto cez zimu rád vymýšľa, či by predsa len nebolo na čase vymeniť obsah garáže, prípadne ho doplniť o nejakú novinku. XC-čka, trailbiky, AM-ká, aj endurá – to všetko na vás čaká v chutnej sekcii testov.




Napriek tomu, že sa blížime ku koncu nášho receptu, Biker 7 by nechutil dokonalo bez tajnej ingrediencie, ktorú sme pridali na dve strany. V prezrádzaní receptov sme väčší tajnostkári, ako pri odpovedi pred tabuľou (viem, ale nepoviem), a preto ju budete musieť odhaliť sami, až po rozbalení. Je sa však na čo tešiť. ;)




Pripravenú zmes na pár dní vložíme do poštovej schránky, alebo do novinového stánku na 200°C, následne 3. novembra vyberieme z fólie a ihneď podávame! Pre naozajstný pôžitok z do zlata upečeného Bikera 7 odporúčame pred konzumáciou čo najskôr zavesiť priložený nástenný kalendár s nádhernými fotkami na stenu.






Prajeme vám dobrú chuť a dúfame, že vám bude posledný tohtoročný Biker chutiť! Vidíme sa opäť v marci, plní energie po zimnej hybernácii a nadupanejší než kedykoľvek predtým!

Biker Mag Crew

Diskuze

  • anonymní uživatel Scoty 4.11.2010 v 9:18

    GARY F. největší borec!

  • anonymní uživatel rainbow 4.11.2010 v 20:28

    neviete nahodou ako sa vola ta baba na tej foto ?

  • anonymní uživatel V 5.11.2010 v 18:37

    Dik mam tam fotku :)

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí