MojeKolo

Velo 11/2010

Autor: iVelo, vydáno: 8.11.2010

Nové vydání Vela, listopadové, je od 29. října na pultech. Na 130 stranách přináší mimo jiné dvě zajímavé novinky. Tou první je dlouhodobý test kol (celoodpružené trail biky), druhou pak soutěž o ceny v každém čísle.






ROK NA TRAILECH – 11 celoodpružených trail biků v cenové kategorii 50 000–70 000 Kč, 11 jezdců a zadání najet minimálně 3000 km. Krátkodobé testy jsou dostatečné pro porovnání vybraných kol mezi sebou, dlouhodobá prověrka ale navíc přidá zkoušku odolnosti, utěsnění, kvality komponentů. V létě roku 2011 přijde finále v podobě kompletní rozborky kol a odpružení a kontroly opotřebení atd.



SKLÁDÁNÍ O KOLO A DALŠÍ ZAJÍMAVÉ CENY – Zadání nové soutěže je jednoduché, s provedením už to takové být nemusí. Fotka rozdělená na 25 dílků, pokud ji poskládáte a poznáte, kdo je na ní zachycen, můžete vyhrát každý měsíc tři až pět drobnějších cen (cena od 300 Kč po 3000 Kč za kus), jestliže uhodnete všech devět „hádanek“, budete zařazeni do slosování o kolo Agang Cult (AM stroj, zdvihy 150/150 mm) v ceně 60 000 Kč.





KARBON V ZRCADLE ČASU – O karbonu se stejně jako ostatně o všem v průběhu vývoje tvrdilo všelicos. Co u kompozitu označil čas za pravdu a co za pouhou mylnou domněnku? Jaký je současný karbon a jak vypadá jeho srovnání s obdobím puberty a dětství? Jak se změnily a kam se posunuly materiály, technologie, vlastnosti rámů? BONUS: rozhovory s experty na karbon z firem Specialized („Žádná z vláken, jako je len či čedič, nejsou v porovnání s uhlíkovým vhodná pro konstrukční aplikace.“) a Reynolds („Problém není postavit zapletená kola za 700 000 Kč/pár, limitem je pouze koupěschopnost lidí.“)





SUPER FREERIDE TRAILY X – Každý region má své vyhlášené speciality. V Alpách na pomezí Švýcarska a Itálie si rozhodně nechte naservírovat Freeride Cross alias Freeride X. Jeden z nejdokonalejších all mountainových trailů.





PROTI NUDLÍM, PROTI KAŠLI – Jednou z možností prevence onemocnění je výživa, jejímž prostřednictvím můžeme navíc imunitu i posílit.



ROZHOVORY S MANAŽERY DH/4X NEBE -Martin Whiteley, manažer světových MTB týmů. Martin se staral se o špičkové světové týmy Global Racing a Honda Team, v současné době má pod palcem další – Trek World Racing. Je jedním z nejlepších manažerů MTB scény. Gerhard Fernbach, manažer týmu R.S.P. Na světové fourcrossové scéně letos řádil jako tornádo tým R.S.P. Získal celkově Světový pohár, a to mezi jednotlivci i týmy, díky Tomáši Slavíkovi pak přidal do sbírky i titul mistra světa. Gerhard Fernbach je majitelem, manažerem a sponzorem v jedné osobě.





PŘESTUPOVÝ REJ NA SILNIČNÍ PROFISCÉNĚ – Převlékání triček na profesionální silniční scéně začalo a je mnohem bouřlivější než jiné roky. Stáje mění jak dobří jezdci, tak ti nejlepší.



ŠTYBAR V RÁŽI – Kam přijede, zvítězí, marně čeká na prohru. Potvrdil to i v Plzni při domácím dějství Světového poháru. Neztratí brzy motivaci?





GALIBIER SLAVÍ STOVKU – a mnoho dalších zajímavostí k etapám Tour de France 2011.



TESTY
- kompozitové hardtaily v ceně 40 000–50 000 Kč
- test 11 levných předních světel, kategorie 300–500 Kč
- cyklokrosové speciály střední třídy





DEN S JOSÉM HERMIDOU – Mistr světa jezdící v barvách týmu Merida letos nejenže byl osobně přítomen na brněnském veletrhu, měl tu i řadu povinností. U každé z nich bylo i Velo, včetně večerní párty.





TRÉNINK I ZÁBAVA – Ať už si chcete prodloužit sezonu anebo zkusit něco nového, cyklokros pro vás může být vhodným objektem zájmu. Vyžaduje však trochu jiný přístup k tréninku. Pozitivní – vzhledem k počasí a časovým možnostem většiny cyklistů – je, že nemá cenu najíždět žádné velké množství kilometrů. Důležitá je rychlost.





Diskuze

  • anonymní uživatel Stifler (filip.nagy (a) sportmedia.sk) 9.11.2010 v 0:41

    Pecková obálková fotka, pánové...

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí