Biker 01-2011

Autor: Filip Nagy, vydáno: 11.3.2011

Počas niekoľkomesačnej zimnej hybernácie sme mali dosť času rozmýšľať, ako urobiť Bikera ešte lepšieho, ako bol minulý rok. Zatiaľ, čo na Slovensko niekto dal doviezť tri miliardy tatroviek snehu, kompletne sme prekopali grafiku, niečoho z obsahu ubrali, a pridali toho, čo sa vám minulý rok páčilo najviac. S prvými jarnými lúčami slnka teda prichádza aj prvý tohtoročný Biker, o ktorom sme presvedčení, že bude najlepším, aký ste doteraz čítali! Od 9. marca ho nájdete v trafikách, obchodoch Tesco, a na benzínkach Slovnaft a Agip. A tu je malá ochutnávka toho, čo na vás čaká vnútri…

Na svete zrejme neexistuje mountainbikový fotograf, ktorého pozná viac ľudí. Sven Martin je jedným z mien, ktoré by ste hľadali pod fotkou na tých najväčších bikových webstránkach a v tých najlepších časákoch na svete. Na šiestich stranách zistíte, aké to je byť profesionálnym fotografom, ktorého domovom sú sedadlá v lietadle, koľko môže vážiť príručná batožina fotografa, a prečo sa Sven neprihovára dievčatám v bare.






Minulú jeseň sme dostali ponuku ísť si zajazdiť na Lago di Garda na novučičkých Giantoch, a to sme jednoducho nemohli odmietnuť. Bike trip na bielych kameňoch európskej Mekky mountainbikingu by mal Slovenský Cyklistický Zväz dávať príkazom, a preto vás v Bikeri čaká sedem strán fotečiek a písmenok.






V roku 2011 vstupuje na slovenský trh viacero bikov s 29-palcovými kolesami, a rovnako sa rozbieha aj diskusia nadšených priaznivcov a zarytých odporcov týchto veľkokolesových rowerekov. Biker vám pomôže urobiť si vlastný názor veľkým článkom o všetkých výhodách aj nevýhodách od tých najskúsenejších redaktorov v brandži.






Neviete doma obsedieť a už pekných pár mesiacov vás to ťahá na epický výjazd po slovenských kopcoch? Počasie sa pomaly začína zmestiť do kože, tak prečo si nedať tour po obľúbenej destinácii slovenskej enduro komunity – Slánskych vrchoch? Fotky, mapky, odporúčania – jednoducho všetko pre to, aby ste si naplno užili prvý jarný bikový výlet






Napadlo vám už niekedy kúpiť si nový gauč na benzínovej pumpe, alebo padák v zelovoci? A čo tak bicykel v supermarkete? Otestovali sme dva celoodpružené lacáky v porovnaní so značkovým hardtailom, a výsledok bol až prekvapivo jednoznačný. Na piatich stranách sa dozviete, čo z nich (ne)zostalo.






Kľuky možno vyzerajú ako dve tyčky, u ktorých treba pozerať len na váhu a cenu (a farbu!!!), no opak je pravdou. Hlavný nástroj prenosu vašej ťažko vydretej sily do pohybu vpred môže klamať telom, a preto sme otestovali tie najpredávanejšie modely na trailoch, aj v laboratóriu. Výsledky testu, v ktorom pohorelo zopár favoritov, a kde vystúpalo zopár outsiderov na výslnie vás možno prekvapia.






Pre BMX fans opäť máme zopár dvojstránok naplenených parádnymi fotkami a zaujímavým čítaním. Okrem spot guidov k ďalším skateparkom sa o svojich začiatkoch rozhovoril bratislavský streeter Juro Mižičko.






Na 96 stranách toho na vás samozrejme čaká ešte oveľa viac – na to už ale musíte prísť sami. Ak sa vám nechce behať do obchodov, môžete si predplatiť 7 čísel za zvýhodnenú cenu 10,50€ na www.bikermag.sk/predplatne. A skoro by sme zabudli… Aký by to bol Biker bez štipky sporo odetej ženskosti? ;)









Nech sa vám prvý tohtoročný Biker páči!

Biker crew

Diskuze

  • anonymní uživatel Bogus (boguscz (a) seznam.cz) 11.3.2011 v 16:30

    zase starý fotky z Mountain Biking UK, tvl proč?

  • anonymní uživatel hoffman 11.3.2011 v 19:32

    opajcnúť je jednoduchšie

  • anonymní uživatel Stifler (filip.nagy (a) sportmedia.sk) 13.3.2011 v 15:26

    Všetky články z MBUK sú licencované. ;)

  • anonymní uživatel felipe 13.3.2011 v 21:17

    naco tam davaju holku ktora s bajkami nič nema spoločne v minulom čisle tam bola aspoň zjazdarka ale teraz mi to pride že nemaju nijako inak privolať čitaťelov len dať holku a pri nej nejaky bike ale teraz ani ten bajk nevydno to neznamena že ta holka neni jebava ale ma to proste sere bikovy magazin tak poradnu ženu aj s celym bajkom...........

  • anonymní uživatel Stifler (filip.nagy (a) sportmedia.sk) 15.3.2011 v 9:47

    felipe, už si bol na bikových pretekoch, keď prichádzala kategória Ženy do cieľa? ;)
    Ale že si to ty, tak v budúcom čísle si nájdeš ďalšiu bikerku. ;)

  • anonymní uživatel prdelac 15.3.2011 v 10:06

    ono je to asi tym, ze na Slovensku uz ziadne ine bikerky niesu a preto vytahuju kazdu co sa okolo biku len obtre. Tak skuste ist vedla do Ciech pre niaku sikovnu napr. Katku Babcanikovu. Jazdi agresivne, skace mega jumpy a pritom vypada dobre.

  • anonymní uživatel felipe 16.3.2011 v 17:29

    ok uz sa na nu tesim :)

  • anonymní uživatel Stifler (filip.nagy (a) sportmedia.sk) 16.3.2011 v 23:26

    Pri beautysexypozing fotke je snáď jedno, či skáče mega jumpy, nie? :)

  • anonymní uživatel prdelac 17.3.2011 v 18:55

    jasne, ale ked si chce clovek pozret sexybeauty cupku tak si kupi asi iny casak a nie bikovy, nie? Je to dost trapne.

  • anonymní uživatel Bisty 20.3.2011 v 0:05

    Čekal jsem, až si časopis projdu a jen mi to potvrdilo můj názor. Když jsem si při zrodu tohoto časopisu koupil první 4čísla, byl jsem nadšený. "Konečně 1.časopis, který se ze 70% zabývá DH/FR, což v celém česko/slovensku není". Postupem minulého roku to však šlo postupně XC směrem. Z časopisu se stává typ časopisu, které na trhu vídáváme již X let. Vím, že je víc lidí co jezdí XC, tudíš časopis osloví větší škálu lidí, ale pro mě osobně je to prostě škoda. Jinak přeju hodně štěstí, věřím, že práce s tím musí být opravdu hodně!

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí