Monte Tamaro očima Matěja Charváta

Autor: Matěj Charvát, vydáno: 4.5.2011

Evropský pohár IXS European Cup odstartoval sezónu ve švýcarském Monte Tamaro. Je to asi nejprestižnější evropská série závodů, o čemž vypovídá i fakt, že se prvního kola zúčastnilo 300 jezdců ze 16ti zemí.

První závod sezóny (první velký závod) je vždy zvláštní pocit. Nikdo neví, jak rychle ostatní pojedou po dlouhé zimní pauze.





Trať byla velmi obtížná a dlouhá což bylo umocněno deštěm ze začátku víkendu. Bylo to moje první opravdové ježdění na mokru v této sezóně, ale už v pátek jsem se cítil na trati skvěle. Další tréninkové jízdy probíhaly v sobotu, kdy jsem taky cítil, že mám potřebnou rychlost. V podstatě jsem si dal jízdu v kuse a v kvalifikaci jsem se umístil na 3. místě (1. Nick Beer, 2. Markus Pekoll), což mě motivovalo na nedělní závod.





Neděle, závodní den byl plný slunce už od ranních hodin. Trať lehce vyschla, ale naopak vykoukly kameny, předtím ukryté v hlíně. Věřil jsem si a věděl jsem, že tady můžu zajet dobrý výsledek. Jízda se mi celkem dařila první polovinu dráhy, ale pak přišla fatální chyba. Maličko jsem sklouzl ze stopy a trefil předním kolem kámen, který mě katapultoval přes řídítka. Narazil jsem hlavou a kolenem do skály, která trčela ze země. Tím pro mě končil závod.

Výsledky:
1. Markus Pekoll
2. Joshua Button
3. Lorenzo Suding
4. Marcel Beer
5. Brook McDonald

Matej Charvat – DNF

(Pro úplnost doplňme, že se závodu zúčastnili i další čeští závodnící, nejlepšího umístění dosáhl Martin Hanák na 14. místě, o dvě příčky níže skončil Petr Třešňák, 22. místo získal Adam Vágner … ostatní se najdou ve výsledcích – pozn. red)





Byla to škoda, protože jsem cítil, že na to mám. Tohle ale není konec.





Diskuze

  • anonymní uživatel koZa (vkonapwr (a) seznam.cz) 4.5.2011 v 12:18

    hlavně žes to odjel bez následků.Takže jen tak dál a po plným ...kurnik!!!

  • anonymní uživatel luky vanič (.....) 4.5.2011 v 17:03

    dobře kluci dobře

  • anonymní uživatel užaj 4.5.2011 v 18:13

    příjemné překvapení ta kvalda a třetí plac. ostatní moc dobře

  • anonymní uživatel :-) 4.5.2011 v 19:00

    vidim to na pekne naslapnuty zaciatok sezony! len tak dalej!!!

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí