reklama

Report: Meatfly 3DH Cup Meziboří

Autor: Lukáš Louda, Bikesek, kategorie: Report, vydáno: 9.5.2011

O tomto víkendu se v Meziboří u Litvínova uskutečni první letošní závod ze série Meatfly 3DH Cup 2011.

Vše se spustilo již v pátek v poledne, kdy od oběda byl spuštěn vlek a mohlo se tedy do sytosti trénovat. Po ukončení tréninku začaly postupně koncertovat kapelky v čele se skupinou Magma Hotel… Páteční párty se protáhla až do brzkých ranních hodin což bylo znát v očích nejednoho závodníka. Kdo byl byl kdo nebyl neví:).

V Sobotu se všichni probouzejí do slunečného a krásně vyhřátého rána. Nejen počasí, ale i to že se jedná o 1. závod Meatfly 3DH Cupu napovídá, že jezdců ani diváků nebude málo. To vše se potvrzuje již kolem 9. hodiny, kdy začíná nekonečná fronta na registraci. Kolem poledního je vysloveno ono rekordní číslo. Ano na 1. Meatfly 3DH Cup 2011 dorazilo neuvěřitelných 287 závodníků rozdělených do 7 kategorií: jednokolky, ženy, kadeti, junioři, masters, hardtail a full.

Trať v Meziboří je zajímavá v tom, že je technická a chyby moc neodpouští. Navíc díky extrémnímu suchu byla i dosti prašná a volné kameny jsou tady snad všude.





K rekordnímu počtu závodníku se okolo oběda přidalo i hojně zaplněné trati o fandící diváky. Teplé počasí odhalilo ženskou krásu. Výběr byl opravdu veliký a vybral by si zde snad úplně každý. Ženy sluníčko vítali opalováním a muži v tomto vedru vítali krásně vychlazené a s láskou natočené pivo.

Kolem 13. hodiny je spuštěn povinný měřený trénink, aby se jezdci rozdělili dle časů pro start do první jízdy. Vzhledem k počtů závodníků je již dopředu známo, že časový harmonogram bude lehce posunut. Jezdi startují za sebou po 20s a vše funguje jak má. Po roztřídění startuje první ostrá měřená jízda a přes jedno zdržení díky pádu závodníká v kategorii HT a nutné pomoci zdravotníků se odjíždí i druhá měřená jízda. Všem zraněným přeji brzké uzdravení.

Výsledky:

Jednokolky: tato kategorie měla v Meziboří premiéru a do prvního závodu se přihlásili hned 3 odvážlivci. Všichni 3 mají můj obdiv jak za to, že do toho šli tak i za časy které zajeli. Tuto kategorii vyhrál Rulf Jakub z Municycle.cz s časem 2:43:559 před Honzou Křičkou který byl o více jak minutu pomalejší.

Ženy: V ženách se také sešla pěkná konkurence a to hned 12 odvážných žen. Hned v měřeném tréninku si pochroumala koleno vítězka loňského ročníku Lucie „Bohouš“ Bohuslavová, ale i přes bolest…našla v sobě bojovnici a nastoupila do druhé jízdy a bylo z toho 3. místo celkově v ženách. Na druhém místě se s časem 1:50:129 umístlila Simona Jirková ze Swiss board shopu a všem ženám ulítnula Krejzlíková Ludmila z IXS Bartoníček FRT B.p Bezdězem.S časem 1:47:930, za který by se nemusel stydět nejeden muž , vyhrála tuto kategorii.

Kadeti: V kadetech všem ulítnul známý Krupský rider Martin „Motejl“ Lebl a s časem 1:34.596. O skoro 8 sekund za ním byl Kuba Brázda taky z Krupka crew a třetí byl Roušavý Vojta jedoucí za Shaman Racing, který na druhé místo nedosáhl o 0,2 s. Tato kategorie nám čímdál víc zrychluje. Když si vezmeme, že trať zůstala skoro stejná a nejrychlejší kadet oproti loňsku stáhnul stopky o bezmála 10s.

Junioři: Tato kategorie je už pár let ve znamení stále stejných tváří a kluci lítaj furt hrozný a ještě větší pekla. Je jedno zda se jedná o Máru Petelíka, Ondřeje „Kissáka“ Štěpánka, Bohouše „Boba“ Hájka nebo Honzu „Koulecze“ Čepeláka či Honzu Pavlase jejich časy většinou dosahujou na stupně nejvyšší i ve fullech. Mára Petelík z Mondraker 661 e13 katmar team nakonec dojel v Mezáku 3. Druhý byl Ondra Štěpánek z ROCKMACHINE – CYKLOMAX – BRS. A všem tentokrát vypálil rybník Honza Čepelák také z Mondraker 661 e13 katmar team s časem 1:26.747. A když říkám vypálil rybník tak to doslova a ve všech kategoriích. Jeho stopy jsou kolikrát neskutečné. Kdo za Kouleczem nejel nepochopí:)





Masters: Stejně jako v ovocném sadu tak i v 3DH je vývoj podobný. Jedete kategorii Junior, až uzrajete jdete do fullů nebo HT, a když už jste ty neuzrálejší a v nejlepší části života , tak jdete do masters. V mástrech byl 3. Milan Čižinský z MAD před druhým Jirkou „Hasičem“ Knapem z Mondraker 661 e13 Katmar team a na stupínek nejvyšší se postavil s časem 1:32.729 Dušan Má­nek.

Hardtail: I když v Českém poháru vyškrtnuli pevňáky, jako kola ne určeny pro ČP ve sjezdu, v 3DH stále pevňáci svojí kategorii mají. A že na pevným kole a s pořádnou opicí za krkem se dá dolů letět v hrozným stylu a ještě horším a neuvěřitelnějším čase všem ukázal Hynek „Růžovák“ Strouha z EXE DH Team a časem 1:30.351 byl v cíli o cca 5s dřív než druhý Štěpán „Novotňák“ Novotný. Třetí dojel Zdeněk Hendrich z Haven Extreme. Tato kategorie přišla o Lukáš „Zeleňáka“ Studničku, který po vyhraném celém loňském 3DH Cupu v HT přešel do kategorie FULL.

FULL: V kategorii full se registrovalo a do cíle dojelo 158 závodníků, což je pro 3DH dosud nevídaný počet závodníků v jedné kategorii. Tady na 3. místě dojel Jetmar Kryštof z KUR Sportu před druhým Filipem Hlaváčkem z Dope Rideru a celkově to vše vyhrál Honza „Kaštan“ Šavr s časem 1:27.920. První 4 celopéra byly natěsnány v 1s, takže bylo vidět že i sebemenší chybička znamenala propad ve výsledkové listině směrem dolů o několik příček.





První závod Meatfly 3DH Cupu 2011 je minulostí. Věřím, že se závod všem líbil a že takto krásně prosluněných závodů bude letos co nejvíce.

Kompletní výsledky naleznete zde http://www.danutiming.cz/file.php?…

Budeme se těšit na další setkání na Meatfly 3DH Cupu a to 4.6.2011 v Ro­kytnici nad Jizerou, kde již Týda pilně pracuje po zimě na úpravě trati.

Diskuze

  • anonymní uživatel profesorikebara 9.5.2011 v 9:54

    No a standartně mě Fuky alias Em Rudenko po celej den rozsekával svejma hláškama :-)

  • anonymní uživatel lupa (downhillmadness (a) seznam.cz) 9.5.2011 v 10:13

    krupkacrew to letos rozjede ve velkém štýlu, až na Karlose kterému tam čajzli frantu, ale věříme že se snad brzy objeví.

  • anonymní uživatel čelkis (celkis004 (a) email.cz) 9.5.2011 v 10:58

    yes

  • anonymní uživatel Mike (majk.c (a) seznam.cz) 9.5.2011 v 11:04

    nefungujou ty výsledky jenom mě ? :X

  • anonymní uživatel fleny (flenygan (a) seznam.cz) 9.5.2011 v 13:39

    tak krupka je nejlepší to je jasný ukážem všem co je Komárka :-DDD

  • anonymní uživatel Alexio 9.5.2011 v 13:51

    Nevidím nikde výsledky HT a Kadetů???

  • anonymní uživatel michna 9.5.2011 v 14:15

    fotky hezká,někde odkazz na galerku ? :)

  • anonymní uživatel Čárys ze 72O.cz (seven20 (a) volny.cz) 9.5.2011 v 14:47

    jedna galerka je u mě... na 720

  • anonymní uživatel Čárys ze 72O.cz (seven20 (a) volny.cz) 9.5.2011 v 14:57

    a jinak - respekt :

    Henďa a spol - za to že se nezhroutili pod tlakem 287 lidí.

    Růžovák - za čas 4 sekundy za top časem dne.

    KouleCZ - bez komentáře.

  • anonymní uživatel Baluu (james.diabloss (a) seznam.cz) 10.5.2011 v 21:25

    Výsledků z HT se nedočkáme ?

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí