reklama

Slavík zvítězil na SP v Itálii!

Autor: Keli, vydáno: 23.8.2011

Tomáš Slavík dokázal získat 1.místo v nejnapínavějším finále SP této sezóny! Z poslední pozice se propracoval na tu nejvyšší, obrovský dav diváků šílel!

Necelých 14 dní před MS, které se jede letos v Champéry (SUI) si Tomáš Slavík dokázal přidat na sebevědomí, když historicky poprvé zvítězil na závodě Světového poháru. Již v kvalifikaci bylo znát, že trať Slavíkovi sedí a zvítězil v kvalifikaci před Fischbachem a Gravesem. Na kluzkým povrchu se odehrál za umělého osvětlení jeden z nejdramatič­tějších závodů sezóny a velké finále se zapsalo tučným písmem do historie fourcrossu. Tomáš postupoval celým závodem bez větších problémů až do velkého finále, kde se mu bohužel nepodařil start a jel stíhací jízdu z poslední pozice. V první zatáčce byla ztráta obrovská, nikdo už nevěřil, že by s tím šlo něco dělat, ale Slavík ukázal proč právě on obléká duhový dres mistra světa.





„Tuto finálovou jízdu bych zařadil mezi dvě nejlepší jízdy mého života. Dostat se z posledního místa na první místo ve finále SP bylo pro mě samotného téměř nemyslitelný a já to tam nějakým způsobem dokázal protlačit! Neuvěřitelný! Nechci se tím nějak kochat, ale jsem sakra spokojenej! Tohle vítězství je pro mě hodně důležitý i s výhledem na nadcházející MS, kde budu obhajovat duhovej dres. Konkurence bude obrovská, ale dám do toho plně všechno, je to vrchol sezóny a bude to velký! Díky všem, co si kvůli mě vyřvali hlasivky na trati i doma u obrazovky…“

Slavík se tímto vítězstvím posunul na celkové 3.místo celkového pořadí SP, kdy bohužel dvakrát nedokončil závod kvůli pádu. RSP mountainbike team dokázal zvítězit v UCI teamech jak v Itálii, tak i v celkovém pořadí SP.





Video z finálové jízdy, které opravdu stojí za shlédnutí můžete vidět na:





Pro více informací, fotek a videií před nadcházejícím MS můžete sledovat na Athlete page Tomáše Slavíka a nebo na Twitteru.



Pozn. red. – ani další Češi se neztratili:
3. Kamil Tatarkovič (Scott FDF)
6. Jakub Říha (Galaxy Cyklošvec)
8. Přemek Tejchman (Polis racing)
9. Michael Měchura (Chain Reaction Cycles Nukeproof)
14. Lukáš Měchura (Chain Reaction Cycles Nukeproof)
17. Adam Stašek (Ghost Factory)
21. Petr Mühlhans (O'neal Commencal)
28. Michal Maroši (RSP 4X Racing)
30. Milan Myšík (Giant Cycling Team)

Diskuze

  • anonymní uživatel vyschlej belmondo 23.8.2011 v 9:59

    poslední fotka je hodně . a Datel je znovu krááál.

  • anonymní uživatel Maty (Maty.98 (a) email.cz) 23.8.2011 v 10:01

    neuvěřitelná jízda :-))) gratulace

  • anonymní uživatel DD 23.8.2011 v 10:02

    hehe, hlavne ty 2 maly italsky ciga :-D

  • anonymní uživatel bujon 23.8.2011 v 10:49

    Jojo, čumněl jsem na to na živě na netu a musím pogratulovat, byla to užasná jízda :) s kámošema jsme to druhej den pořádně zapili :D

  • anonymní uživatel vincent vega (borec46 (a) seznam.cz) 23.8.2011 v 11:42

    Děkuji za článek. Chápu, že se tady nedá psát o všem, co se jede, ale o takovém závodu a hlavně výsledku by rychlejší informace asi uvítalo více lidí.

  • anonymní uživatel Vali 23.8.2011 v 12:03

    letos nejlepší sp co sem zatím viděl, napínák každá jízda, pády, předjíždění, skoky, radost koukat :), líbilo se mi že všichni naši bojovali a Slavík to jenom potvrdil ve finále z posledního na první místo, supr, už teď se těšim na Champery :D

  • anonymní uživatel varel 23.8.2011 v 13:36

    velká gratulace

  • anonymní uživatel enny-k (774 (a) centrum.cz) 23.8.2011 v 13:45

    slavíčku s přehledem .............................

  • anonymní uživatel břitwa (dawejonas (a) seznam.cz) 23.8.2011 v 13:52

    nejvíc masakr sšichni češi co tam jely sou neuvěřitelný kileři konečně sou na dey kloudný članky

  • anonymní uživatel moudras 23.8.2011 v 15:44

    :)))), to je raketáááá, gratuluju, jen tak dáál pane!!

  • anonymní uživatel Užaj 23.8.2011 v 21:08

    největší radost mám z Kamila!

  • anonymní uživatel čibrut (cibrutovo (a) email.cz) 24.8.2011 v 2:01

    vincent vega: tak např. na MTBS byl článek o našem úspěchu na 4XSP ve Val di Sole už v neděli. Ale třeba se to časem změní a takovýhle články budou první tady. Snad DK ta otravná dvojitá reklama v úvodu pomůže, když už nestačej ty v průměru 3-4 bannery na každý stránce. A nakonec - nikdo ti nebrání, abys ty články nepublikoval sám.

  • profilová fotka Keli (keli (a) dolekop.com) 24.8.2011 v 8:15

    S 4x je to jako s hokejovou reprezentaci, dokud neni velky uspech nikdo to moc neresi. Na zavody se temer nejezdi (pocet ucastniku na ceskem 4x poharu nebo jinych 4x zavodech to potvrzuje), ale jakmile jednou je velky uspech, tak jsou vsichni fourcrossari telem i dusi. Nas server se o 4x zajima pouze okrajove a informace po dvou dnech od akce je uz asi pozde.

    Bohuzel driv jsme ji prinest nemohli, protoze jsme byli v Rakousku na zavodech...

  • anonymní uživatel vincent vega (borec46 (a) seznam.cz) 24.8.2011 v 12:54

    hned se ani pes nevysere, takže nečekám, že bude článek 10 min po odjetí finále, ale aspoň bleskovka a článek později... Jinak 4x sleduji od dob, kdy začal Prokop dělat body ve světě a nyní, když máme více jezdců, kteří dokážou ve světě něco zajet, se to sleduje radostněji a právě mě trochu mrzí, že to zůstává stále bokem většího zájmu.

  • anonymní uživatel stpn 24.8.2011 v 13:04

    čibrut, vincent vega: proč plácat report z doslechu, tiskovek nebo z okoukání přímýho přenosu, když někdo jinej je na místě a udělá kvalitní report s rozhovorama a exkluzivníma fotkama?! Proč dělat něco na půl, když někdo jinej to uděla opravdu kvalitně?! Pokud někdo tolik stojí o horký novinky ze svěťáku, určitě je najde!

  • anonymní uživatel čibrut (cibrutovo (a) email.cz) 24.8.2011 v 21:29

    stpn: my dva se shodneme na jednom a totéž, tedy netřeba to spolu rozebírat a navzájem si psát jinými slovy to, co ten druhý napsal :)

    Keli: asi bych tomu vůbec nevěnoval být tebou energii, lidi budou nadávat vždycky a nejlíp od stolu od píva. Holt někdo má v prohlížeči jako domovskou stránku Google, někdo DK a nikam jinak nechodí a pak se zlobí, že vyšel opožděnej report :)

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí