Pozvánka: Freestyle mtb/bmx jam vol. II

Autor: Kuba Hradil, vydáno: 21.9.2011

Máme zde pozvánku na jednu blížící se akci – Freestyle mtb/bmx jam vol. II – jedná se o druhou oficiální akci v bike parku Střemeníčko!!!

Nejedná se o závody ale o pohodový jam, ve kterým se dají vyhrát super ceny.
Proto neváhejte a přijeďte si zajezdit v super parku na dirty a dřevěné překážky nebo jen zaskákat do molitanu.

Bike park Střemeníčko se nachází nedaleko města Litovel, přesněji ve vesnici Střemeníčko.



Park letos prošel velkou rekonstrukcí, a tak je mnohem zábavnější než v roce loňském.

Co park nabízí? … je rozdělen do několika částí. V Nejníže položené části se nachází největší skoky z celého parku. Jsou to dva dirty s železnými odrazy a velkými hliněnými dopady. Odrazy jsou vysoké dva metry a rychlost se na ně získává z rozjezdového dro­pu.

Během letošního léta jsme v parku vybudovali zcela nový dřevěný funbox, odraz je široký 2 m a vysoký 1,85 m. Rozjíždí se na něj z lesíka, takže problém s rychlostí rozhodně není.





Další zábavnou částí v parku je dřevěný step up – step down, na který se rozjíždí také z lesa přes menší plynulý drop. Tato překážka má zcela nový rozměr, díky novému odrazu, který je totožný s odrazem na funboxu. Také dopad je dvakrát větší oproti loňsku, takže je celkově delší a příjemnější.

Za těmito dřevěnými konstrukcemi se nachází další novinka tohoto roku a to dřevěný rádius s plošinkou. Překážka slouží hlavně pro ztrátu rychlosti z předešlých konstrukcí. Rádius je široký 4 m, plošinka 1,2 m.





Během jamu bude v provozu i největší lákadlo tohoto parku, kterým je molitanová jáma na učení triků. Je to jeden z největších molitanů v ČR. Na šířku má pět metrů a na délku přes šest metrů! Molitan, kterým je jáma naplněna, není molitan z autosedaček, ale molitanové kostky, takže je opravdu měkký a bezpečný. Odpal do této jámy je stejný jako na velké lajně, což je velká výhoda, protože co si nalítáte do molitanu, můžete o pár metrů níže vyslat na dirtu.



 


Pro ty co nebudou jezdit, ale budou se chtít přijít jen podívat, budou moci sníst něco dobrýho z grilu (grilované kýty, steaky, klobásy), dát si pivo, limo a nebo jen koukat na kluky, kteří budou jezdit v tomto novém parku

K poslechu a freestylovému tanci bude hrát našláplá muzika, doprovázená ftipnými hláškami speakera Wáclava (Honza Václavík) z Nového Jičína.





Systém závodu bude jednoduchý, při zahájení jamu se určí překážka, na kterou se bude v tu danou chvíli jezdit. No a kdo se vyndá s nejlepším trikem nebo nejlepší sérkou, bude patřičně ohodnocen.

Hlavním sponzorem této akce je Subform Olomouc … obchod, který na této akci rozdá ostříleným bajkerům ceny za 20 000 Kč !

10:00 trénink
14:00 zahájení akce
14:30 start jamu
17:00 vyhlášení nejlepších výsledku
23:00 ukončení hudebního doprovodu

Tato akce vzniká za podpory:
KROZAP servis s.r.o.
ZATLOUKAL-CZ s.r.o.
Barvy laky Hlaváček
Subform Olomouc
Meatfly
Obecní úřad Luká
Redbull
Zemní práce Lakomý Jan



Text: Kuba Hradil (BPS crew)
Foto: Ladislav Ječmínek

Podobné články

Diskuze

  • anonymní uživatel Peters 21.9.2011 v 13:39

    proč se teď všechny závody jedou jako jam?

  • anonymní uživatel bůďa (vbudar (a) volny.cz) 22.9.2011 v 8:55

    protože je to pro všechny, ve všech směrech příjemnější a pohodovější?

  • anonymní uživatel Hráďa 22.9.2011 v 9:18

    Přesně tak... shodli sme se na tom, že dělat "jam" je lepší. Celá akce je pak v takové klidnější a pohodovější atmosféře. A i jezdci mají možnost si víc zajezdit, si myslím.

  • anonymní uživatel Užaj 22.9.2011 v 10:29

    Peters: stejně jedeš na Shibák...

  • anonymní uživatel Peters 22.9.2011 v 15:12

    užaj:chtěl sem jet sem,vypadá to tam hodně dobře ale jelikož každej řekne že to je daleko tak pojedu na šibák :-) a kdo seš?

  • anonymní uživatel . 26.9.2011 v 15:18

    Peters: Fousatej pán...

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí