Z-studio Wood Bike Series míří do finále

Autor: Zdeněk Bělák, vydáno: 5.10.2011

Další sjezdová a bikerallyová sezóna se pomalu chýlí ke svému závěru. Ještě několik málo slunečných dnů zanedlouho vystřídá sychravé, nevlídné počasí a první mrazíky… Brrr… Pohárové závody už znají své vítěze, MSDH cup ještě čeká na své vyvrcholení na Bílé v Beskydech a prý na Velké Rači. Nás však nejvíc zajímá, jak jsou rozdány karty v jednotlivých kategoriích letošního Z-studio Wood Bike Series před posledním závodem v Otrokovicích.

Absolutní kategorii má situaci pevně v rukou Martin Kolajík se svým pevňákem. Teoreticky ho může ještě ohrozit Michal Červenka ale oba budou nejhorší výsledky škrtat. Kolajosovi tak stačí k definitivnímu titulu i 11. místo absolutně, protože tím pádem by škrtal 22 bodů za doposud nejslabší 12.místo z Kopné, i v případě Červasova vítězství. Naopak Michal pro celkové prvenství musí bezpodmínečně vyhrát a ještě čekat, zda Martin bude 12. a horší… O zbývající místo na bedně si to rozdá Víťa Malý s Tomem Musilem a juniorem Lukášem Kruťou na férovku. Všichni mají o závod méně, takže budou bodovat naplno. Víťa Malý má před oběma vlky navíc 6 bodů k dobru…

Mužích je již jistým vítězem Michal Červenka, stejně tak má Tomáš Musil jisté druhé místo. Třetí David Pala si totiž i v případě vítězství může polepšit maximálně o 22 bodů a to by mu na Uzmu pořád ještě 3 body chyběly. A ani Palič už nemůže být z pódia sesazen. Takže hotové, zametené…

To naopak Junioři si to rozdají na dvou frontách. V čele je sice momentálně Pavel Tomeček, ale má k dispozici pouze 24 bodů v případě svého vítězství v Otrokách. I přes sérii 4 druhých míst v úvodu sezóny se mu zatím na nejvyšší stupínek vystoupit nepodařilo. Horkým kandidátem na vítězství v této prestižní kategorii je tak Lukáš Kruťa, který má o závod méně a bude tedy bodovat naplno. Vzhledem k tomu, že má na svém kontě letos 3 vítězství, neměl by pro něj být problém zajet alespoň 6.místo, které mu bezpečně stačí na celkové vítězství i kdyby Tomeček v Otrokovicích vyhrál. O třetím místě na bedně se zase rozhodne mezi momentálně třetím Radkem Hamouzem a Adamem Březíkem, který má o závod méně. Břízovi tedy stačí dojet o místo za Hamouzem pokud by ten dokázal zvítězit. O dvě místa, pokud by Radek Hamouz zajel druhý flek a pokud by byl třetí a horší, tak Břízovi stačí být o tři příčky za ním, aby se posunul na celkovou bednu v juniorech. Teoretickou šanci má ještě pátý Tomáš Čala, který má taky o závod méně a bude tedy bodovat naplno. Ten má však ještě o pět bodů méně než Adam Březík a musel by se spoléhat na velký neúspěch obou zmíněných jezdců.





Nejmladší Střelce ovládl Vojta Šimek a už nemůže být překonán. Druhý Lukáš Dolina bude jeden závod škrtat a ve hře je tak pro něj pouze 18 bodů za případné vítězství. Třetí Adam Jurák naskočil do kolotoče závodů WBS až od druhého závodu ve Slopném a bude tedy připisovat plné body. Stačí mu v podstatě dvacet bodů za 13.místo a je celkově druhý, bez ohledu na umístění Lukáše Doliny. Velká škoda zranění Tomáše Navrátila a jeho nedobrovolné absence na třech závodech.

Hardtail suveréně ovládl čtyřmi vítězstvími Martin Kolajík. Druhý je momentálně Jožo Králik ale k dispozici má už jen 12 bodů v případě svého vítězství. Lukáši Nášelovi i 3.místo stačí na posun před něj. V případě Králikova druhého a horšího místa, mu stačí být i o čtyři místa za ním. Oba však s velkou pravděpodobností přeskočí Víťa Malý, kterému chybí body z Trnavy a bude tedy pálit do plných. Na všech letošních závodech WBS byl v HT nejhůř třetí. Teď mu stačí čtvrté místo k posunu na druhou příčku i v případě vítězství Lukáše Nášela. Má tedy všechny trumfy ve svých rukou.

Ženy vede Míša Trlidová o 30 bodů před Anetou Sadílkovou. Ta sice letos všechny závody vyhrála ale jela je letos zatím pouze čtyři. Takže na celkové prvenství v seriálu by dosáhla pouze pokud by Míša Trlidová nedokončila závod. Třetí na bedně zůstane pravděpodobně Martina Robenková, pokud na otrokovickém závodě nezaboduje nějaká další holka.

Takže stále je v lesíku nad řekou Moravou spousta bodíků o které se vyplatí bojovat. Po skončení závodu proběhne rovnou i vyhlášení celé uplynulé sezony Z-studio WBS 2011.

Kompletní informace o posledním letošním závodě najdete na http://www.bikegeneration.cz/…kovice-2011/
Onboard a mapa: http://www.bikegeneration.cz/…okovice-910/
Přihlašování: http://www.wbcrally.com/…/listina.php?…

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí