Video: Michal Prokop 4seasons 3

Autor: Redbull, Rob Trnka, kategorie: Video, vydáno: 25.10.2011

Čtyři roky trvá olympijský cyklus, čtyři jsou roční období a čtyři části má i nový video projekt Prokop / four seasons. Tým zformovaný při tvorbě kalendáře michal.prokop09 a v loňském roce zocelený prací na projektu Twelve, se letos vrací, aby nás vtáhl do zákulisí Michalova osamoceného boje o Londýn 2012.



Třetí pokračování four seasons začíná pod mostem, a u lopaty. Netřeba se bát nejhoršího, v Michalově kariéře nenastal žádný dramatický zvrat. Naopak, půjdeme se podívat na místo, kam se člověk živící se cyklistikou během nabité sezóny ubírá utříbit si myšlenky a vyčistit si hlavu. Kupodivu, bez kola se Prokop neobejde ani ve chvílích mezi závody a tréninkem.









Není to tak dávno, kdy ještě bikrosaři míjeli nášlapné pedály velkým obloukem a debatám o jejich (ne)bezpečnosti nebylo konce. Dnes je bikrosař bez nášlapných pedálů za exota i na cyklostezce. Zvlášť, když se po ní potlouká vybaven značkovacím sprejem a přenosnou časomírou Freelap.









London Calling. Slavná pecka kapely The Clash. V případě Michala Prokopa pak také realita uplynulých i nadcházejících měsíců. Olympijské volání z Londýna stále sílí a ve třetím dílu four seasons si ukážeme, jak do britské metropole přilákalo celou bikrosovou smetánku. Přes 120 závodníků z neuvěřitelných pětadvaceti zemí vyzvalo na kvalifikační souboj trať připravenou pro druhý olympijský bikrosový závod. Nad řadou z nich trať, znovu posouvající limity od nemožného k neuvěřitelnému, měla navrch. BMX Racing od Pekingu zrychlil, masožravý asfalt číhá na stále více místech, drobná chyba může mít fatální následky. Vítr, věčné téma, promluvil znovu i do průběhu londýnského Světového poháru. Dvě z obvyklých tří osmifinálových jízd to odfouklo do neznáma, o postupu do čtvrtfinále se muselo rozhodnout v jediné.



Diskuze

  • anonymní uživatel hugo (hugo (a) email.cz) 25.10.2011 v 22:17

    pekne

  • anonymní uživatel lupa (downhillmadness (a) seznam.cz) 27.10.2011 v 15:35

    jak říká děda to se profíkům nestává :-))))

  • anonymní uživatel maloun (petrmaloun (a) volny.cz) 31.10.2011 v 15:34

    děsný..děsně pěkný..! :) haha : na závod to docela jelo..! :DD to je i vidět že to nestálo :)))

  • anonymní uživatel koZa (vkonapwr (a) seznam.cz) 1.11.2011 v 21:10

    rubeeeej!!!:-)

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí