PR: Posledný tohtoročný Biker v predaji!

Autor: Biker mag crew, vydáno: 4.11.2011

Máme za sebou ďalšiu skvelú sezónu a tak ako sa pomaly lúčime s teplotami nad desať stupňov, je čas rozlúčiť sa aj s Bikerom s tohtoročným posledným číslom. Ani v sedmičke s dátumom narodenia 2011 však nechýba 96 strán plných toho najlepšieho bikového čítania, ktoré už od začiatku týždňa nájdete v stánkoch, bikeshopoch, obchodoch Tesco a na benzínových pumpách Agip a Slovnaft.

Tu je malá ochutnávka toho, čo nájdete po jeho otvorení. 





Keď prišiel na svoje prvé kolo svetového pohára, nevedel kto je to Nico Vouilloz, ani Steve Peat, nechápal načo sú komu SPD-čka, a oboma nohami stál pevne na zemi. Tri roky na to zistil kto sú títo páni, začal sa zapínať do pedálov, a ako prvý na svete získal titul celkového víťaza svetového pohára už na predposledných pretekoch. O tom, že nový fenomén na svetovej downhillovej scéne ešte stále stojí oboma nohami pevne na zemi, sa presvedčíte v interview s Aaronom Gwinom.





Možno sa zubami nechtami držíte svojho karbónového hardtaila a lykrového dresu, alebo nedáte dopustiť na 2,5-palcové gumy a zdvihy z ktorých má priemerný muž veľkostné komplexy, no vlnu do-it-all bikov na všetko prichádzajúcu zo západu jednoducho nezastavíte. Spolu s ňou prichádza aj úplne nová trieda all-mountain komponentov, ktorým kraľujú teleskopické sedlovky. Ako si v teste počínalo šesť z tých najlepších?





Bolo by nádherné môcť si zarábať tým, čo milujeme a založiť si firmu vyrábajúcu biky z ktorých budú mať ľudia radosť a na ktoré budete môcť byť hrdí. To isté si pomysleli aj dnešní majitelia troch slovenských bikových firiem CTM, Kellys a Dema. O tom, aké to je začať od nuly a vybudovať značku, ktorá dokáže aj v post-socialistickej republike konkurovať západným gigantom, bude článok Made in Slovakia, alebo ako sa robí bike biznis.





Len málo kúskov oblečenia s nami vyráža do kopcov tak často a verne ako naša prilba. Preto vám poradíme, ako si vybrať tú pravú, ktorá vás nebude tlačiť, bude dobre vetrať, ale hlavne vás poriadne ochráni a prípadne bude aj trochu vyzerať. 18 cross country a trailových prilieb, rady pri výbere a nákupe, a všetko čo potrebujete vedieť o ich konštrukcii – to je megatest v tomto čísle Bikera.





Pred vydaním posledného tohtoročného čísla sme sa opäť vydali na biketrip do jedného z centier európskeho mountainbikingu Lago di Garda a vybrali sme pre vás päť trás, ktoré sa rozhodne oplatí vyskúšať si, a z ktorých si určite vyberiete nech už máte nad posteľou zavesený plagát Jardu Kulhavého, alebo Dannyho Harta. K tomu v článku nájdete aj zopár praktických rád, ak sa k severotalianskemu jazeru chystáte poprvýkrát.





Po trasách na Strednom a Východnom Slovensku opäť prišlo na rad to Západné a spolu s ňou aj okruh, ktorý si často dávame po dlhom týždni strávenom nad počítačom a článkami do nového Bikera. Na 40-kilometrovom okruhu vás čaká prehliadka tých najobľúbenejších trailov kúsok nad Bratislavou.





Naša BMX divízia vám tentoraz predstaví 21 spotov rozhádzaných po Českej republike. V parkoch, halách a na trailsoch sa vybláznite na dvacke aj na hardtaili, a my vám povieme, či sa oplatí kúpiť diaľničná známka a dať si session aj za hranicami Slovenska.

Okrem toho na vás čakajú testy troch all-mountain bikov a jedného fourcrossáka, detailný postup výmeny vidlice, bikecheck Duda Antalíka, ďalšie rady pre lepšiu jazdu na biku, reportáže z pretekov aj druhá časť reportu z najväčšej bikovej výstavy na svete Eurobike, a možno príde aj nová Biker girl.





Ďakujeme vám za ďalší skvelý rok a tešíme sa na ten ďalší, kedy sa už v marci ocitne v regáloch ešte lepší a nadupanejší Biker 2012. Dovtedy si užite tento, cez zimu príliš nepriberte, a prípadne nás prídite pozrieť na veľtrh Sportlife do Brna niekedy medzi 10.-13. novembrom do pavilónu F.

Diskuze

  • anonymní uživatel UFC (paralen (a) email.cz) 4.11.2011 v 14:30

    Mnohem lepší časopis, než DirtBiker!.

  • anonymní uživatel yoshi (yoshihiro (a) volny.cz) 4.11.2011 v 19:48

    Nevíte někdo, jesti se dá koupit i v ČR a popř. kde?

  • anonymní uživatel ICE (http://www.bikeinvest.cz/ / IP80.188.235.76) 4.11.2011 v 21:56

    souhlas s UFC

  • anonymní uživatel hošty (robert.hostak (a) sportmedia.sk) 5.11.2011 v 1:01

    v ČR na veltrhu Bike Brno alebo na zvyhodnene predplatne - 7 vydani za 315 Kc vratane postovneho. Staci vyplnit formular na www.bikermag.sk/...

  • anonymní uživatel hoffman 5.11.2011 v 8:22

    UFC: Biker zameriava na mtb, DB na dirt/bmx, oba slušné, nezrovnateľné

  • anonymní uživatel PEtu (wyly (a) seznam.cz) 5.11.2011 v 22:32

    2UFC a ICE: Jen tak dál... přikladat a hejtovat! Takle se podporuje scéna na český vesnici!

  • anonymní uživatel UFC (paralen (a) email.cz) 6.11.2011 v 18:55

    PEtu: Nic nehejtuju, mimochodem je mi 33, nemám to zapotřebí. Jen hodnotím.

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí