Video: Gigantic Snowbike

Autor: Keli, kategorie: Video, vydáno: 8.2.2012

Pro ty z vás, kteří nechtějí opustit kolo ani v zimě, ale hromady sněhu nedovolují ježdění, je tu další možnost jak na divočit ve sněhu – snowbike. Podívejte se jak se řádí na českém snowbike ve Švédsku.

Co je snowbike? Na tuto otázku jsme se zeptali člověka nejpovolanějšího, autora snowbiku Milana Smetaníka, který nám poskytl vyčerpávající odpověď: „Jedná se o dvě lyže s unašeči a středovým systémem, které si namontují na kolo, pevné či celo-odpružené. Nemusíte své kolo na zimu schovávat v garáži, ale můžete ho naplno využít. Montáž je velice jednoduchá a zvládne ji každý uživatel. Potřebujete odstrojit kolo, aby vám zůstal pouze rám s vidlicí, řidítky a sedlem a na místo středového složení se namontují středové pedály s miskami a do vidlice a zadní stavby se umístí unašeče snowbike setu včetně lyží. Unašeče jsou opatřeny pružinovým systémem zajišťujícím bezpečnou polohu lyže, v jaké si ji na kole utáhnete“.




Milan na skoku potvrzuje, že svůj výrobek i řádně testuje

Aktuálně je snowbike dostupný ve dvou šířkách lyží, s uchycením k rámu ve variantách pro rychloupínák i pevnou osu, pro MTB i BMX rámy.





Vše, co se Gigantic Snowbike setem dá dělat, natočil a sestříhal test rider Raymond Georgsson, který testuje snowbiky u firmy Bikermads, švédských obchodních partnerů Gigantic.

Více informací o snowbike se dozvíte na stánkách výrobce www.gigantic.cz

Diskuze

  • anonymní uživatel Cabra (jvtenedor (a) gmail.com) 8.2.2012 v 10:32

    Moc pěkné. Asi v příštím roce pořídím.

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí