MojeKolo

Matěj Charvát - rekapitulace roku 2011

Autor: CharvatBros, vydáno: 9.2.2012

Ahoj,
většina z Vás se asi připravuje na sezonu 2012, ale já se ještě na chvíli vrátím do roku 2011. Přes léto se nasbíralo docela dost materiálu a já bych se o něj s vámi docela rád podělil.

Závodil jsem za Banshee Bikes Factory Team spolu s mým kolegou Adamem Braytonem a sezónu jsme si užili naplno. Každý víkend kromě jednoho jsem závodil. Objel jsem celý světový pohár kromě prvního podniku v Africe, většinu IXS Evropské série, pár závodů Slovenského poháru, jeden Český pohár, M-ČR, pár dalších závodů. Do toho jsem ještě trénoval a užíval si spoustu volného ježdění. Byla to hlavně zábava, ale podařilo se mi dosáhnout i nějakých solidních výsledků.

Jako první je tu pro vás video, které je takovým průřezem sezonou 2011. Můžete se těšit na záběry ze Svěťáků, mistrovství světa ale i z modřanských dirtů nebo motocrossu.




Letos jsem byl v kvalifikacích na Svěťáku trošku smolař. Do sezóny 2011 jsem šel docela sebevědomě, protože jsem se v roce 2010 kvalifikoval na všech závodech. Zároveň jsem chtěl svoje výsledky zlepšit, takže jsem se trochu hecoval a tenhle tlak jsem ne vždy ukočíroval. Tohle je zrovna místo, kde jsem v La Bresse havaroval v kvalifikaci. Prostě jsem byl moc rychlej a dopadl jsem moc daleko, samozřejmě na přední kolo. J




Další promarněný finále – Fort William. Oproti minulým létům se mi trať loni dost líbila. Užíval jsem si všechny dny tréninku, kdy jsme s Adamem Braytonem brázdili dráhu hlava nehlava. Kvalda mi celkem sedla, ale dole mi to uklouzlo. Do cíle už to nebyla ani minuta, já netrefil mostek a spadl do potoka J. Jediný z čeho jsem měl aspoň trochu radost bylo, že jsem byl na prvním mezičase 6.




Cestou do Fort William jsme si taky chvíli polítali u Adama za barákem – v anglickém Keswicku. Fakt nádherný místo. Jak říká pan domácí: „Nejlepší místo na světě.“




Jeden ze závodů IXS Evropské série se konal již podruhé u nás na Šumavě – na Špičáku. Myslím, že trať se všem fakt líbila, a až na déšť, který nás provázel celý víkend, to byl super závod.




Na Mistrovství Světa v Champery jsem se hodně těšil. Trať je jedna z mých nejoblíbenějších a tak jsem si užíval celý týden tréninku. Kvaldu jsem jel na jistotu, čistě a vyšlo to docela dobře – 21. místo, ALE! TO BAHNO. Na finále jsem se docela těšil, mokro mám rád a už jsem tu na něm závodil. Tohle ale bylo něco! Docela dobře jsem začal, ale pak jsem si lehnul a potom ještě třikrát. Kdo tohle neviděl na živo, nikdy nepochopí, jak brutální to bylo.




Na motorce jsem letos v sezóně moc nenajezdil, nebyl čas. Aspoň na podzim jsem si chvíli užíval, než jsem to zadřel, hehe.



Chtěl bych poděkovat všem sponzorům, za pomoc tohle uskutečnit.
*Banshee Bikes
*Alpine-pro
*Hant
*Maxxis
*RaceFace
*Elka
*WTB
e13
*HT
*Cane Creek
*Crank Brothers
*Ultim8shop.cz
*Gravitymag.com
*Krabcycles
*Bluegrass Eagle
*Inkospor
*Framewrap
*GoPro
*Five.Ten
*RedBull
*Maxxis



Speciální díky patří Prochajdovi (gravitymag.com) za to, že se mnou občas jede na nějaký ty závody a je zároveň autorem většiny fotek výše. Ta první je od Kena. Dík.

Diskuze

  • anonymní uživatel Madar (madarbike (a) seznam.cz) 9.2.2012 v 9:31

    Parádní videjko, držím palce v nadcházející sezoně!!

  • anonymní uživatel ondra (774 (a) centrum.cz) 9.2.2012 v 13:29

    ať to lítá-ať to líta

  • anonymní uživatel Hakkis (snaketom (a) seznam.cz) 9.2.2012 v 17:26

    Doobřee !!

  • anonymní uživatel DD (deathdog (a) punkbike.org) 9.2.2012 v 19:40

    good one...1*

  • anonymní uživatel Jr. 9.2.2012 v 20:46

    Ze sezóny si pamatuju hlavně tvůj famózní nosedive :D

  • anonymní uživatel richier2 10.2.2012 v 17:44

    Matěji přeju ti hodně štěstí a at to jezdí (konečně video kde se jezdí a ne 15 min mytí kola a detaily veverek) 1 !!!

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí