Report: NEVER SUMMER FEST 2012 vol.2

Autor: Freeman, Alis, Řízek, Chacker, kategorie: Report, vydáno: 2.3.2012

V Rokytnici nad Jizerou se 11. února uskutečnil druhý ročník akce s názvem NEVER SUMMER FEST. Sice zrovna onu sobotu byly hlášeny mínusový teplotní rekordy, ale nikdo z přítomných si s tím hlavu moc nelámal. Bylo totiž azuro, slunce se do snowparku přes lesejk přehouplo kolem poledne, kdy akce oficielně začínala, tagže počásko nám vyšlo velmi luxusně. Jednalo se o den, kdy se v K2 snowparku na Lysé Hoře, střetli snowboardisté, lyžaři, bikeři a snowscootisti. A nešlo tu o žádnej boj, ani závod, nýbrž o exhibiční pojezdy, kdy se mohli všichni přesvědčit, co na oněch nástrojích, jde předvádět za pekla. Z každého odvětví byli pozvání zabijáci, kteří si v pár vyhrazených minutách dali několik jízd. Všudypřítomní se tedy mohli inspirovat, pokoukat a i si vklídku zajezdit. Nebo si mohli zajít na přilehlou terásku restaurantu KOKRHÁČ, kde celé odpoledne vystupovala kapelka SUPERHERO KILLERS.





 

Foto: Alis



Co se bike týká, dorazila jilemnická parta Malej Mates (Agang test rider), Krausik, Mírra a Kačerr. Na hlíně jsou to ostřílení letci, na sněhu však doposavaď skákali jen tak tréninkově, do měkkého sněhu. Ale nebojej se toho a do ledového snowparku to prostě přijeli testnout, aniž by věděli, jaké tam na ně čekají skoky, a co tam vlastně budou vyvádět. A protože to je přeci jen snowpark, skok je naprosto odlišnej od kopáků, na které jsou kluci zvyklý. Tagže si tu lajsli jenom lehčí tríčky jako no foot, no foot can can, tablet top, whip. Ale jsou to nezmaři, a tak jim to nedalo a stejnak začali motat tailwhipy, kterej taky odjeli! Zkoušeli i beko, ale na tenhle trik byl skok příliš malý a málo koplý, tagže je vám asi jasný, jak to dopadlo. Ale ve zdraví to všichni přežili, jenom Mírrův prst se decánko pohmoždil a Krausikovy řidítka dosloužily.





 

Foto: Řízek



Zástupci fullů byli Honza a Mára z Jihlavy, kteří si pro začátek taky otestovali menší jumpy. A zjistili, že na tom nic nejni, a tak se vrhli na větší kicker a zdatně jej lítali, daleko za dopadovou hranu. Do pohůdky si dali whipy, no footy a byli mega happy, že zas kolo po dlouhý době protáhli. Bikový abstinenční příznaky rozhodně nezaznamenáte na borcích, kteří se přijeli prolítnout na snowscootech. Řeč je o riders Jan „NETRO“ Netrval a Majkl MATYS, kteří z kola v zimním období, jednoduše přesedlají na JYKK snowscoot. A jezděj, lítaj a trikujou, jako by se nechumelilo a nebyl hlášen jeden z nejmrazivějších dní v historii českýho počasí. Padaly tam backflipy, tailwhipy a mnoho dalšího. Škoda rozepisovat, páč to se muselo vidět.

Samozřejmě nutno zmínit místní bikery Lebeďáka a Gothaje, kteří si jako domácí s kickerem taky potykali na jedničku a předváděli DUO lety. Lebeďák si chtěl potykat i s bednou tvaru C, kterou ale o fous nedojel, páč ho sundala v krásným driftu. A Gothaj zase s kolem vyrazil do prašanu mimo sjezdovku. A když opodál viděl Matyse, jak na snowscootu ladně dropuje střechu, rozhoupal se ke kurióznímu kousku. A to sjet prašanem zavátou chaloupku. Co dodat, kotrmelce a velká prča. A pak se už šlo na Kokrháč, kde probíhala afterparty s Djs Fragaton, Franke a Wax Work. Kolem půlnoci bylo vymleto a jelo se do města na koncert nějakých punkrock kapel, kde posléze spíše probíhalo disco trysko :)





 

Foto: Chacker



Tak závěrem bych chtěl poděkovat všem, co pomohli s parkem, protože vyladit jej, byl pěknej záhul. Tagže díkec rolbařovi Kubovi, kterej zasejc s Park Bully mašinou zaválel na vyznamenání, všem lopaťákům ze ZOO-CORE-CREW, páč bez toho to nejde a Ski areálu Rokytnice nad Jizerou, že nás v parku nechaj vytvářet takovýhle nevšední hodnoty. Dále Jirkovi spolu s Kokrháčskou crew, speakerovi HOXovi, fotografům Chackerovi, Alis a Řízkovi a všem zúčastněným riderům. Za rok nazdar, kdy bude z tohodle parádního dne video od FEETISH FILM.

Podobné články

Diskuze

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí