reklama

Biker 01-2012

Autor: Biker Mag Crew, vydáno: 13.3.2012

Prvý tohtoročný Biker je vonku!

Zimu snáď máme definitívne z krku, a prvé jarné dni môžu znamenať len jediné – je čas na prvý tohtoročný Biker! Už 9. marca si môžete vykšeftiť prvé výtlačky zo stánkov, bikeshopov, obchodov Tesco a benzínových púmp Agip a Slovnaft. Tu je malá ochutnávka toho, čo vás čaká vnútri…

Ak vás zaujíma, na akých bikoch vyhrali majstrovstvá sveta 2011 v Champéry úradujúci majstri sveta Danny Hart, Jarda Kulhavý a Michal Prokop, vycheckujte si tento unikátny bikecheck. Tri disciplíny, tri biky, a traja jazdci a tri rôzne set-upy, na ktorých sa dobýja svet!





V horách je ešte takmer všetko pod snehom – dobre, že sme zamakali cez teplé jesenné dni. Preto vám prinášame spot guide k náročnej enduro trase v Malej Fatre na Chatu pod Chlebom. A ak vás namiesto enduro Turca láka skôr Rakúsko, máme tu aj spot guide k bike parku Saalbach Hinterglemm. K zjazdovým a freeridovým trailom, ako aj singláčom za skvelú cenu to máte od hraníc len päť hodín…





Testovací tím nemal ani cez zimu nohy na stole, ale pevne zacvaknuté v pedáloch, a preto pre vás máme megatest 15 kvalitných nepremokavých búnd, v ktorých vás neodradia od ponižovania trailov ani prudké jarné lejaky. Okrem toho sa môžete tešiť na porovnávací test 26– a 29-palcového Giantu Anthem X, a test doteraz najlepšieho MTB elektrobiku, aký nám kedy prešiel rukami.



Tak ako aj minulý rok, aj tento rok máme pre vás zopár rád, ako sa z bikovania tešiť ešte viac. Naučíme vás, ako si vyberať stopy cez rockgardeny a koreňové plantáže, a okrem toho vám poradíme, ako sa pripraviť na svoje prvé zjazdové preteky, čo na ne budete potrebovať, a aj koľko vás to bude stáť.





Trieska vám niečo na bicykli horšie, ako keď hodíte babkinu plechovú vaňu dole schodmi? Možno máte vôľu v púzdrach. A preto bude rubrika servis o základnej údržbe tlmiča a výmene púzdier v pohodlí domova – v papučkách, s kakavkom, a zverákom.





Pre fanúšikov malých a skákacích bicyklov sme si tentoraz pripravili spotchecky dvoch parkov v Čechách. Fotky a popis prekážok sme získali z parkov Praha Modřany a Brno Bystrc. Okrem toho máme aj bikecheck čiernej streetovej hračky patriacej českému strelcovi Pavlovi Výkukovi Odehnalovi.





V prvom tohtoročnom Bikeri toho samozrejme nájdete ešte oveľa viac. Aby to však nebolo všetko len o bicykloch, máme pre vás (vlastne tak ako v každom čísle), aj malý bonus. V jeho celej kráse ho však uvidíte až na stránkach časopisu…





Ak sa vám Biker pozdáva, môžete si ho aj predplatiť na stránke www.biker.sk za polovičnú cenu. Každý mesiac si tak preňho stačí zbehnúť do vlastnej schránky.

Dúfame, že sa vám bude páčiť!
Biker Mag Crew





Diskuze

  • anonymní uživatel karel B (nospam (a) nic.ky) 20.3.2012 v 10:52

    enduro trase v Malej Fatre - to je národní park, tzn jízda na kole zakázána, tohle vydali v časopise?! že by měli od ochranářů vyjímku nebo to označili za cyklostezku???

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí