Test: kraťasy Haven Cubes

Autor: Keli, kategorie: Test, vydáno: 17.3.2012

ikonaDnes si představíme enduro / all mountain volné kraťasy v civilním vzhledu Haven Cubes. K dispozici jsou ve třech barevných variantách, my jsme sáhli po decentní kostkované černé s drobným potiskem s hracími kostkami. Na omak příjemný základní materiál je vyroben z polyesteru, s šesti procentním podílem uretanových vláken, takže je látka pružná jako tělo novorozence. Další důležitou složkou ve složení látky je teflon, tenká vrstvička teflonu zajišťuje vodě odolnost a znesnadňuje ulpívání nečistot.





Střih spolu s použitým materiálem odpovídá určení, jde především o kraťasy pro vyjížďky a nejedná se o bulletproof sjezdové kraťáky. Střih je takzvaně do sedu, pod nenápadnou légou na zadní straně je strategicky umístěn pružný panel, takže při jízdě se kraťasy neposouvají a sedí tam kde mají. Další pružný panel lze nalézt přímo v rozkroku. Haven myslí na i bezpečnost při pozdních návratech z vyjížděk, kdy se zapomenete při občerstvení v oblíbené restauraci, viditelnost jezdce zvýší reflexní proužek na zadku.





K dispozici jsou běžné velikosti od S až po XXXL, moje běžná konfekční velikost je XL, u Haven Cubes jsem i přesto volil velikost o číslo větší. Do XL jsem se sice pohodlně vešel, ale díky možnosti stažení v pase vyhrála velikost XXL, rozdíl v pase není až tolik markantní a větší velikost je volnější.





Pro uložení drobných věcí je k dispozici několik kapes, dvě vetší „cargo“ kapsy na přední straně stehen, klasické kalhotové kapsy, kapsa na mobil (i iPhone se vejde) a kapsa na mp3 přehrávač. Velké „cargo“ kapsy mají nepříliš šťastné umístění, pokud si do nich dáte jakoukoliv těžší věc např. klíče, její existenci ucítíte při každém šlápnutí. Tyto kapsy mají dvojité „jištění“, zapínání je na zip a ten je ještě překrytý légou zajištěnou suchým zipem, takže i při opomenutí zavření zipu nehrozí ztráta obsahu. Zajímavé je, že kapsa na empetrojku je ze speciálního 100% vodě i vodním parám odolného materiálu, za to kapsa na mobil je ze stejného materiálu jako zbytek celých kraťasů. Zřejmě jsou mobily vodě více odolné než mp3 přehrávače. Příjemným prvkem je dvojice odvětrání krytých zipem umístěných po bocích. A protože se jedná o enduro / all mountain kraťasy nechybí odnímatelné vnitřní elasťáčky s coolmaxovou vložkou, navíc odvětrané síťovinou na bocích.





Během testu jsme s Haven Cubes strávili nejednu společnou chvíli. Kraťasy se díky pružné látce natahují, při šlapání nikde nic netahá a neomezuje v pohybu. Chválíme, že kraťasy nekloužou po sedle a to ani, když jsou mokré. Vložka sice nepatří mezi hi-end, ale účel plní, objet s ní padesátikilome­trovou vyjížďku není žádný problém. Za cenu 1490 Kč dostanete funkční, dobře vypadající kraťasy, které můžeme pro enduro ježdění jen doporučit.

Plusy
- civilní vzhled
- odnímatelná vnitřní vložka
- teflonová vrstva zabraňující zachytávání nečistot
- pružný pas + možnost použití pásku
- přívětivá cena

Mínusy
- vytahování mobilu ze speciální kapsy není vždy snadné
- umístění cargo kapes





Zboží do testu dodala firma Haven, v jejímž e-shopu lze testované kraťasy zakoupit.

Diskuze

  • anonymní uživatel Tomáš Rašek (tomas (a) rasekfoto.cz) 17.3.2012 v 9:16

    Možná bych spíš u kapsy na mobil neuváděl jestli se vejde iphone, ten přecijen neni zas tak velkej...spis jestli se vejde cokoliv s 4,3" displejem ;) ale jinak dobré...

  • anonymní uživatel Dan 17.3.2012 v 10:09

    Nejhhezčí je na těch obrázkách stejně ten mongoose ;-) !!!

  • profilová fotka Keli (keli (a) dolekop.com) 19.3.2012 v 11:33

    Tomáš: vzhledem k velikosti mého telefonu, beru iPhone jako telefon s obří obrazovkou :)

  • anonymní uživatel Míraa (jackliveshere (a) seznam.cz) 26.3.2012 v 17:29

    Zrovna po nich koukám. Jaké jsou parametry testovacího jezdce? (výška, váha, obvod pasu, boků)? Docela by to pomohlo při rozhodování. Já mám 186, 90kg, v pase 91-92. Většinou mám problém, že co je mi v pase, tam se mi nevejdou stehna. Velikosti volím obvykle L nebo XL, tohle bych vzal raději XL, ale nemám možnost vyzkoušet. Měl někdo možnost porovnat tyto kraťáky s Endura Hummvee? Někdo si u Hummvee stěžuje, že je to teplákovitej materiál.

  • profilová fotka Keli (keli (a) dolekop.com) 6.4.2012 v 14:21

    Parametry test. jezdce: štíhlý jako proutek, pružný jako laň :) Mám 185cm, 90kg, v pase 90cm -> XL jsou OK, XXL jsou hodně volné.

  • anonymní uživatel Míraa (jackliveshere (a) seznam.cz) 8.4.2012 v 12:03

    Díky za info, to jsme na tom hodně podobně. XLkem bych tedy neměl nic zkazit.

  • anonymní uživatel Pavel (blacktip (a) centrum.cz) 20.8.2014 v 8:12

    Kratasy jsem si zakoupil ve slevove akci za 1050kc a popravde jsem byl hodne zklaman z provedeni. Krive svy, vsude nite, vlozka podprumerna. Firma zrejme zadava siti u vietnamcu v zelenine na ruzku, jinak si to neumim vysvetlit.

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí