Fotoreport: Simpleride Tarifa

Autor: Simpleride, Míla Štáfek, vydáno: 11.4.2012

Na konci března se uskutečnil první simpleride freeride-adventure kemp na španělském území, na dohled Afriky, na Tarifě. Hlavní simpleride kouč Gaspi nám připravil rozsáhlý fotoreport, pojďme na něj.



Jednoho dne jsme se rozhodli to nakopnout a cuknout naší simpleride bandu směr Španělsko. Dopadlo to tak, že jsme zorganizovali kemp na Tarifě.
Místo spíše známé jako surf spot o kterém by nikdo nevěřil, že může mít přísnou bike scénu. Bruno za AOS a Rocio za Dakine, nám pomohli pro naše kempery připravit hodně pestrý program super trailů v secret lokalitách.



Po vyzvednutí kemperů na letišti, transportu na hotel a první pivní noci byly před námi čtyři dny freeridingu.







Den první.
Na řadě byl race trail s výhledem na Gibraltar a intenzivní coaching, sekce po sekci. Vyvážení americkou simpleride károu byl problém jen pro místní armádní oblast hlídající nás samopaly. Po obědě jsme přejeli na kozí kopec v těsné blízkosti moře s trailem, který si dal i náš fotograf, dokonce dvakrát.







Den druhý.
Coaching na upravených tratích za oblastí Mijas s lokálním guidem Antoniem. Před sluníčkem jsme byli chráněni řídkým lesíkem. V něm motající se trail jak had, skáčeš, pumpuješ a proletíš klopenky v kudle… no pohoda, tak jsme tam zůstali celý den.







Den třetí.
Vítr, ulomené větve palem a my míříme do San José del Valle. Zde lokálové 2 dny před naším příjezdem čistili traily od kamenů, větví a všech možných havětí. Traily vypadaly libově a dostaly nás poslední sekcí končící na hřbitově. Přijeli se na nás podívat teenageři z celé vesnice, ale srandy nám přerušil deštík.







Den čtvrtý.
Opouštíme Tarifu a míříme směr Malaga. Na nejvyšší bod k anténě odkud vedou dlouhé traily do Benalmádeny, kde testují materiál závodní týmy před sezónou. Šest kilometrů kamení je opravdu vyčerpávající a proto jsme pro další jízdu zvolili variantu dvou kratších trailů se super výhledem na moře.





Po posledním večeru v obrovském hotelu naši kempeři odletěli a před námi byla cesta okolo třech tisíc kilometrů zpět domů. )

To, co předcházelo tomuto kempu se dozvíte v dalším fotoreportu.





simpleride

foto Míla Štáfek

Diskuze

  • anonymní uživatel Ondra Šumperk 12.4.2012 v 10:34

    Parádní akce i foto, nice

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí