MojeKolo

Bikefest: víkend nadupaný bikami a hudbou

Autor: Keli, vydáno: 15.5.2012

ikona18–20. mája sa v obci Kálnica pri Novom Meste nad Váhom odpálime druhý, ešte lepší ročník Bikefestu! Čakajú vás tri dni plné bikov, pretekov, hudby, ale hlavne nikdy nekončiacej párty.

Kto sa do Bikecentra Kálnica bol vyblbnúť už na minuloročný Bikefest, ten vie, že len málokde zažije toľko akcie napchatej do troch dní ako na jedinom evente svojho druhu na Slovensku. Kálnica patrí medzi najobľúbenejšie bikeparky a svojou výhodnou polohou je tak akurát medzi Slovenskom a Českom. Čo vás teda na Bikefeste tento rok čaká? Preteky, testovanie, jazdenie, a parties!





V piatok odštartujú gladiátorské zápasy pretekmi na prvom pumptracku na Slovensku, v ktorých si najnamakanejší pumpár odnesie divokú kartu na pumptrack preteky Red Bull Pumpriders vrátane úhrady cestovného, štartovného, ubytovného a všelijakého iného –ého. V sobotu sa môžu krosovejšie založení bikeri prihlásiť na hobby maratón, prípadne sa vyhecovať na meraný výšľap priamo stredom 500 metrov dlhej lyžiarskej zjazdovky a staviť sa, koľko riderov roztrhne reťaz. Hlavným trhákom však isto bude, tak ako aj minulý rok, večerné finále duel slalomu za svetiel reflektorov, v ktorom sa proti sebe postavia vždy dvaja jazdci na najprv oddelenej, a následne spojenej trati plnej skokov, zákrut, a prírodných prekážok. No a tí, čo radi naháňajú čas na Moravsko Slovenskom DH Cupe si to môžu rozdať na nedeľných zjazdových pretekoch presne v takom formáte, v akom ho už poznáte.

Okrem toho bude celé tri dni nafúknutý obrovský airbag, do ktorého budete môcť motať triky na pevňákoch, BMX-kách aj fulloch, a to všetko zadarmo! Tí najmotivovanejší sa môžu v sobotu prihlásiť na freestyle contest, v ktorom víťazi dvoch kategórií (BMX a MTB) opäť berú všetko.





Priamo v areáli festivalu bude k dispozícii viac ako 130 testovacích bicyklov od najväčších svetových značiek, ktoré si budete môcť počas celého víkendu požičiavať a vymlátiť z nich dušu (aj keď robiť to úplne doslovne neodporúčame) na šiestich zjadzových tratiach, niekoľkých XC okruhoch, pumptracku, duel slalom trati, jednej z prvých fourcrossiek na Slovensku, a dirtoch. Okrem toho budú v areáli vystavovať niekoľko veľkých značiek, a zúčastniť sa budete môcť aj odborných prednášok profesionálnej servisnej firmy Suspension Clinic o tom, ako sa správne starať o bike a nečistiť reťaz šampónom.





A ak nechcete ani súťažiť, ani testovať, prídite si len tak zajazdiť a večer pochillovať pred stageom, na ktorom sa v piatok a sobotu večer predstaví celkom 13 drum n bass DJ-ov z troch krajín, ktorí budú roztáčať platne za zvuku nalievania do pohárov až do rána bieleho. Možností na ubytovanie je v okolí dosť, a v areáli bikefestu môžete zadarmo kempovať. Nič vám tak nebráni prísť a naordinovať si tri dni nadupaných bikami, hudbou a párty!

Viac informácií vrátane kompletného programu, registrácií na preteky, cien vývozu a rezervačného systému testovacích bicyklov nájdete na stránke www.bikefest.sk.

Diskuze

  • anonymní uživatel REC 15.5.2012 v 9:12

    Za sebe muzu rict ze minuly rok byl paradni! A nejvic byl vecerni dual

  • anonymní uživatel hoffman 16.5.2012 v 21:03

    budeme tam

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí