Pozvánka: Wildkogel Trailmaster challenge

Autor: Keli, vydáno: 24.7.2012

ikonaI letos se i Wildkogelu ve Vysokých Taurách uskuteční ojedinělý závod – soutěž o to, kdo se stane vládcem stezek na kopci Wildkogel. Umíš na pumptracku, dualu a máš i fyzičku na enduro?

Tato výjimečná třídenní akce začíná již v pátek 17. srpna po obědě tréninkem na noční pumptrack v Hubertuswaldu. Závod Forest Pump není klasickým pumptrack závodem, jede si sice bez řetězu, ale nejede se na hladce uválcované dráze, naopak jede se v lese, na trati na jezdce čeká nejedna záludná překážka v podobě kořenů, kamenů, ale i nějaký ten skůček. Jako bonus je nutnost použití osvětlení, protože start je až po setmění. Doporučují se hodně výkonná světla!





Sobota je určena dalšímu závodu, Zipfer „The Channel Dual“ na trati plné skoků, na nás čeká závod muž proti muži, již start je zážitkem, ostatně podívejte se na video. Letos poprvé se jede pouze na čas a nikoliv vyřazovací způsob – pořadatelé změnili systém hodnocení po četných výtkách závodníků, v minulosti byl dual absolutně rozhodující disciplínou v Wildkogel Trailmaster challenge, letos tomu již tak nebude.

Jako třešnička na dortu celého závodu je nedělní enduro závod s hromadným startem „Canyon Enduro Race“, devět kilometrů dlouhý Rob J Supertrail bude letos nahrazen novou trasou a je jisté. že i tento nový trail ze závodníků vysaje poslední kapku energie, úzké cestičky s mnoha zkratkami umožňující předjíždění a navíc jeden macatý výjezd, to je Canyon Enduro Race.





Po skončení endura na nás už jen čeká vyhlášení, kdo se stane králem Wildkogelu – Wildkogel Trailmaster – určí součet všech tří disciplín.



Info:
termín: 17. až 19 srpna 2012
cena: 55 Euro – startovné, třídenní permanentka na lanovku, poukázka na jedno jídlo
informace o závodě http://www.trailmaster.at
informace o středisku http://www.urlaubsarena-wildkogel.at

Podobné články

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí