MojeKolo

Report: Finále Meatfly 3DH Cupu

Autor: Luckas Louda, kategorie: Report, vydáno: 19.9.2012

ikonaO tomto víkendu se v Jablonci nad Nisou odjel posledí závod 10. ročníku Meatfly 3DH Cupu. Jak již na posledním závodu bývá zvykem, jezdců se tu už neobjevuje tolik, ale i číslo přes 80 startujících je pěkné. Počasí nejdříve v předpovědi moc nepřálo, ale nakonec i to počasí
přálo a na trati se prášilo.

Do Jablonce se 3DH vrátilo po 2 letech a tak spousta startujících trať neznala. Trať oproti předchozím ročníkům doznala spousty změn hlavně ve vrchní části, kde byl natažen úplně nový úsek. Skok v půlce trati již patří k tradici a není úplně z nejmenších. Oproti dřívějšku však byl dle názoru závodníků letos lehčí. Celkově trať nepatří k nejdelším. Za nedlouho začnou na Dobré Vodě velké přestavby a příští rok by jsme tam měli vidět zbrusu nový bikepark.
Tak a teď už k samotnému závodu. První se opět sjel měřený trénink kde byl ve Fullech nejrychlejší Dominik Kvapil a dále už se jeli ostré měřené jízdy. Rozebereme si je zase po kategoriích. Při dotazech jezdcům omluvte pravopis… Je to kopírovaný jak jim to na FB lezlo pod ruku :).

Ženy
V této kategorii je sešla jen jedna závodnice, takže zde moc ostrý souboj neproběhl ale i tak si Mixér závod užíval a bavila jí každá jízda. Na naší otázku Ač se v Jablonci holek nesešlo mnoho, tak jak by si hodnotila své jízdy a závod? odpověděla takto:

V sobotu ráno jsem nevěřila, že dojedu do cíle bez pádu. Naštěstí se mi povedlo v druhý jízdě jet tam, kam jsem chtěla i když šnečim tempem.

Kadeti
Tady byl opět bezkonkurenčně nejrychlejší Šimon Mánek , který tak jde neohroženě ve stopách svého otce, který taky pravidelně vyhravá kategorii Master na 3DH cupu

Master
V této kategorii letos vládne bezkonkurenční Dušan Mánek. Jeho tempo je obdivuhodné a jízda neskutečně čistá.

1 Mánek Dušan   1972        bikeplac racing               1:09.75
2 Velitš Lubomír  1973                                             1:17.54     +7.79
3 Holub Tomáš    1977        stajako riders                1:23.45     +13.70

Junior
V Juniorech opět zaletěl bez konkurence Honza Čepelák, který letos nemá přemožitele. Hned za ním skončil domácí Ondřej Štěpánek, který přetrhl v druhé jízdě řetěz. Martin Lébl skončil třetí. Čepelák to dal jako jediný pod minutu z celé startovky.

1  Čepelák Honza      1994 Mondreaker 661 e13 katmar team    58.82
2  Štěpánek Ondřej  1994 Rockmachine – Cyklomax                   1:00.57   +1.75
3  Lébl Martin          1996  Krupka Crew                                     1:00.73   +1.91

Hardtail
V pevných rámech se letos poprvé na stupínek nejvyšší vrátil Zdeněk Hendrich. Vítězství mu udělalo očividně radost. Za ním dojel Jarda Faistaver a Winter Jan.

Otázku jsme položili i Henďovi: Jakožto už veterán v kategorii HT si opět všem ukázal záda. Jak by si hodnotil závod a jak se ti jelo? Přestavěná trať se ti líbila?

Závod nakonec super…nejdřive jsem vůbec nechtěl jet jelikož nebyl čas…před měřákem jsem si stihnul trat jednou sjet a prohlednout si ji. Jelo se mi necekane dobre, ale hlavne asi proto, ze to je tak kratke a bez trenovani dokazu tu minutu zavodit. Nova trat…trochu mekci, pomaljesi ale pro vsechny stejna.  Ja vim, ze mam jet z kopce tak proste jedu mezi mlikem co to jde:).

1 Hendrich Zdeněk     1981            Haven Extreme          1:05.58
2 Faistaver Jaroslav    1989           mxmoto.cz                 1:07.20    +1.62
3 Winter Jan              1988            DH Stárkov Punk       1:10.15    +4.57

Full
Ve fullech byl nakonec nejrychlejší Růžovák alá Hynek Strouha. Jeho jízda připomíná jízdu autíčka na autodráze. Myslíte si že to nemůže držet a jemu t drží. Respekt jemu ten kluk umí. Druhý byl děčínský Jan Šavr a hned za ním skončil domácí stavitel trati Dominik Kvapil, který v první jízdě skoro u cíle udělal nemalou chybu, která ho stála dost vteřin.

1  Strouha Hynek       1990      King bike exe DH Team              1:00.50
2  Šavr Jan                 1989      KUR-SPORT                               1:01.24    +0.74
3 1 Kvapil Dominik      1992      Haven Extreme                         1:01.53    +1.03

I v této kategorii jsme položili otázky vybraným jezdcům. Jak to třeba viděl domácí Jirka Penc? Jako stavitel trati jak by si hodnotil závod a trať? Povedly se ti jízdy dle představ?**

Tyjo závod se myslim povedl, žádný vážný zranění, supr atmosféra kolem trati, jen jsme možná očekávali hojnější účast. Jinak co se týče trati, už od prvních příprav nám bylo jasný že to nepovedeme jako vždy, že tam prostě
musíme naladit něco novýho. Tak skoro celej vršek až ke kameni nad velkym skokem sme to natáhli jinak. Chvilku to trvalo než se to vyjelo ale s tim nám pak pomáhalo více a více lidí co přijeli potrénovat jak během týdne tak i před samotnym závodem.
No abych pravdu řek představoval sem si ten výsledek jinak hehe.
Sobotní trénink sem si celou dobu vrněl jak mourek jak to vše vycházelo. Bohužel ale poslední treninkovou jízdu sem zalehnul na kořenech nad velkym a už se to vezlo..
Tak sem měřák spíš jen tak houpal abych si napravil reputaci a hlavně se dal do cajku že tu domácí trať umim projet ne? :D no a první závodní jel celkem s nejistotou pač nám před startem trochu sprchlo a těch slizounů na trati nebylo málo, druhou jízdu sem to pustil bohužel na traverzu podjelo kolo a se stopkou o strom z toho byla 12tka takže žádná hitparáda, jak sem řikal čekal sem lepší result. Na druhou stranu čuměl sem že i po pádu sem se ješřě nějakym stylem našláp a dojel celkem v tempu pač normálně když spadnu tak už mě to neba a nenakopnu se, jak sem řikal asi díky fandům u trati.

Další dotázaný byl Mára Petelík Jak se ti jelo v Jablonci? Co říkáš na předělanou trať a celkové pocity z posledního závodu?

V Jablonci se mi jezdilo hodne prijemne stejne jako pri kazdym 3dh, profil trate jako celku se mi libi a decentni zmena vrchni casti trati se dala ocekavat a ja si myslim ze zase tak hrozny to urcite nebylo jak spousta lidi rika. Ve vysledku je trat pro vsechny stejna a je jen na nas jak se s tim kdo popasuje :)
Jedine co by se snad dalo poslednimu zavodu 3dh vytknout je v mych ocich slaba ucast zavodniku coz nechapu proc bylo jinak organizacne bez jediny chybicky. Uz se tesim co se na nas chysta na pristi rok.

A ještě dotázaný Vláďa Rubín, který závodil již večer:) I přes prohibici si ráno nevypadal úplně Fresh, jak se ti jelo? Dělal si více kotrmelců pro diváky? nebo jsme měli štěstí? Noo, myslím, že jsem řídil domů aspoň s 1 promile na žíle. Tak to je jasný, že to bylo všechno pro diváky. Já jezdím jenom pro ně.

A na závěr ještě neovlivněná divačka. Z pohledu divačky jak se ti závod líbil? Co říkáš na trať? Jak se ti tady v Jablonci líbilo?
Nelíbilo byla zima :D trať byla šilená, ale závod a lidi super. Jak stručné a výstižné.

Tak a takto dopadl poslední závod letošního 10. ročníku 3DH Cupu. Už teď se můžete těšit na celkové vyhlášení vítězů, které proběhne opět v Turnově a to okolo půlky listopadu. Loni byla laťka nasazena hodně vysoko a letos to chceme zase překonat, takže k tomu potřebujeme i vás. Koukejte hojně dorazit. Vše se dozvíte včas.

 

Diskuze

  • anonymní uživatel Čárys ze 720.cz (seven20 (a) volny.cz) 20.9.2012 v 12:34

    80 jezdců je finanční průser.
    Držím palce tlupě kolem Henďi, ať je tohle číslo jakýmsi spodním odrazovým můstkem...výš jen výš..

    Klobouk dolů, pěknej závod.

Komentáře

Publikovat jako anonymní uživatel - přihlášení, registrace


Přepnout barvu pozadí